reklama

7 tipů, jak být v práci šťastnější

Nudí vás práce? Jste frustrovaní, když musíte každé ráno vstát a vyrazit? Tady je 7 tipů, jak být v zaměstnání šťastnější.

Foto: ISIFA/Thinkstock

Máte pocit, že se v práci nudíte a už jen pomyšlení na další pracovní den je pro vás frustrující? Jste unavení z toho, že každý den děláte to samé a ztrácíte veškerou svou energii? Být nešťastný a každé ráno ve stresu z toho, že musíte jít do práce, to je věc, která umí život pořádně otrávit.

Naštěstí existují poměrně jednoduché věci, které můžete udělat, abyste se na svém pracovišti cítili lépe. Dobrá nálada, to je polovina úspěchu a zdraví. Zde je sedm způsobů, jak být v práci šťastnější.

Najděte si pozitivní věc

Ať už jste si vybrali práci svých snů, nebo prostě jen pracujete, abyste měli z čeho žít, zkuste si na svém povolání najít něco pozitivního. Nechte negativní věci plavat a změňte svůj postoj. Obklopte se spokojenými lidmi a je jedno, zda si ten den popovídáte s vysmátou uklízečkou nebo zajdete na kávu s kolegou, který je se svým životem spokojený. Když se budete cítit dobře, pak vám nebude nic vadit.

Buďte vděční

Nikdy nepodceňujte drobnosti, jako je vděčnost či poděkování šéfovi za každou příležitost či spolupráci. Není to jen otázkou respektu či etikety, ale také uděláte něco dobrého pro lepší vztahy na pracovišti. Budete-li laskaví k lidem, vrátí se vám to i s bonusem.

Čtěte také: Jak poznat lháře? Poradí i tajná agentka CIA

Když občas z pusy vypustíte drobný kompliment (Jen zasloužený, v žádném případě vás tu nenabádáme, abyste někomu podlézali.) či někomu pomůžete, bude vám příjemně na duši a celkově si kolem sebe utvoříte harmoničtější atmosféru.

Poznejte svoje hranice

Abyste se cítili v práci dobře, je nutné znát svoje hranice, svůj "bod varu". Nikdy nedovolte, aby vaše práce nad vámi převzala kontrolu a tlačila vás někam, kam nechcete. Přetvářka a nucenost má negativní vliv na vaši celkovou náladu. Naučte se říkat NE a vědět, kdy je toho opravdu dost.

Začněte s tím nejhorším úkolem

Každý jsme někdy měli splnit obtížné úkoly nebo něco, do čeho se nám opravdu nechtělo. V tuto chvíli obvykle přijde na řadu odkládání. Jenže to vás časem pořádně zdeptá, protože před sebou potlačíte myšlenku, že se to udělat prostě musí.

Pokud však těžký, otravný, složitý nebo neoblíbený úkol splníte hned ráno, zbytek dne bude úžasný. Největší starosti budete moci zahodit a věnovat se jen tomu, co vás naplňuje a baví.

Vyhýbejte se negativnímu postoji

Je u vás v kanceláři nějaký notorický pesimista, který si neustále na něco stěžuje? Zkuste se mu vyhýbat. Lidé jsou jako houba, která čerpá a nasává ze svého okolí. Proto když si v práci najdete někoho, kdo nepotřebuje kancelářské drby, nevede negativní rozhovory a neustále si nestěžuje na život, pak máte vyhráno.

Buďte uctiví k nadřízenému

Zde je velký rozdíl, zda jste uctiví, či se cíleně snažíte zalichotit svému nadřízenému, abyste dostali, co chcete. Plňte svou práci svědomitě a ukažte, že máte chuť být dobří. Chovejte se přirozeně a respektujte autoritu. Vaše vynaložené úsilí se vám nejspíš vrátí v podobě odměn, zvýšení platu či povýšení. A pamatujte, že i ti nejtvrdší šéfové v sobě ukrývají citlivou stránku a nikdo není imunní vůči laskavosti.

Obklopte se věcmi, které vám vykouzlí úsměv na rtech

Smích je levná, ale velmi účinná medicína. Den bez úsměvu, jako by byl poloviční. Nejenže bychom se měli obklopit milými lidmi, ale také věcmi, které nám dělají radost a zlepší náladu. Je jedno, zda si na stůl postavíte obrázek milované osoby, rodiny, na nástěnku přilepíte vtip nebo si jen tak z radosti koupíte kytku.

Čtěte také: Co si muži opravdu myslí o vašem těle?

Tak budete jistě mnohem šťastnější, ať děláte tu nejnudnější práci na světě. A co mít ještě na paměti? Nikdy nedovolte, aby vaše profesní problémy měly vliv na váš osobní život. Protože když se tak stane, je to chvíle, kdy práce převzala kontrolu nad vaším životem.

Co děláte v práci vy, abyste měli lepší náladu? Je to zákusek v obědové pauze nebo snad drobné vtípky mezi kolegy? Napište nám, jak si zlepšit náladu v práci?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 varovných příznaků, jimiž se hlásí infarkt

Čekáte miminko? Ale také umíráte!

Foto recept: Velikonoční nádivka podle našich babiček






"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama