reklama

12 signálů, že máte dát v práci výpověď

Jak poznat, že bychom měli změnit práci? Sledujte signály.

Foto: Thinkstock

Bez peněz toho v dnešním světě moc nezmůžeme. Skutečně bychom v práci měli snášet vše jen proto, abychom dostali výplatu? Tady je 12 signálů, které napoví, že je nejvyšší čas změnit zaměstnání.

Ano, účty se samy nezaplatí a vy jíst musíte, jenže zdraví máme jen jedno. Psychické a fyzické zhroucení vás jen katapultuje na nemocenskou, která, co si budeme povídat, nedosahuje zrovna astronomických částek. Pokud je vám některý z těchto "příznaků" povědomý, měli byste uvažovat o výpovědi.

Průměrně člověk pracuje 40 hodin týdně po dobu 40 let, což je přibližně 83 000 hodin. Do důchodu je daleko, tedy jestli někdy nějaký bude. Opravdu chcete tolik času trávit nespokojení a nešťastní?

Žádné povýšení

Jsou na vás vyvíjeny stále větší nároky - delší pracovní doma, více práce, lepší a lepší výsledky, ale žádné bonusy v podobě povýšení či peněžních bonusů nikde? Věřte, že tak to nemůže jít donekonečna.

Doporučujeme: 5 věcí, které nikdy nenapsat do motivačního dopisu

Dřív nebo později se zblázníte ze stresu, únavy a strachu, že když nebudete poslouchat, dostanete vyhazov. Předběhněte nadřízeného a odejděte sami.

Neustálé řeči o změně práce

Mluvíte-li s kamarády a kolegy často o tom, že chcete změnit zaměstnání, pak je jasné, že se vám na současném místě nelíbí. Přestaňte jen "lamentovat", seberte odvahu a skutečně dejte výpověď.

Divná nedělní nemoc

Bolest hlavy, břicha, křeče ve svalech, únava, zhoršený zrak. Nemůže-li lékař najít příčinu problémů, jste jednoduše přepracovaní. Pokud se nevysvětlitelné příznaky objevují nejčastěji v neděli nebo v pondělí ráno, signalizuje vám tělo, že stačí.

Nepříjemná cesta do práce

Pokud už při odchodu z domu cítíte hořkost, v autě jste vzteky celí rudí a při vstupu do dveří kanceláře byste nejraději křičeli, pak se otočte na patě a jděte jinam. Negativní nálada bude mít za následek jen další nemoc ze stresu.

Nikdo nestojí o váš názor

Nechce-li šéf rozvíjet vaši inteligenci nebo nesmíte vůbec používat vlastní rozum, protože jeho rozhodnutí je konečné, i když je špatné, pak jděte tam, kde o vaše názory a nápady budou stát.

Sevřený žaludek

Jste v takovém stresu, že po celou pracovní dobu máte sevřený žaludek a nic nesníte? Utečte pryč, jinak se odrovnáte.

Nutkavá potřeba zmizet

Stane se vám, že máte při práci nutkavý pocit být někde jinde? Můžete tisíckrát tišit hlas v hlavě, ale dokud nebudete "svobodní", nezmizí.

Když šéf prudí

Není žádný důvod, aby se k vám nadřízený choval nepatřičně. Obtěžoval vás, šikanoval, nadával či vás vydíral snížením platu. Pod takovým člověkem se hodně špatně pracuje. Šéf by měl mít respekt, ale ten se dá získat i bez řvaní a sprostých slov.

Buďte v pozoru

Zkuste být v pozoru a sledovat, zda firma nejde ke dnu. Určitě si všimnete divného chování nadřízených, snížení platů a dalších opatření, která by měla ušetřit peníze společnosti. V takové chvíli se raději poohlédněte po jiném místě.

Málo času

Možná vás práce baví natolik, že přesčasy nejsou problém, a když je třeba jít i o víkendu, nevadí vám to. Ale co říká rodina? Přeci nechcete přijít o chvíle s dětmi či snad partnera přimět k tomu, aby požádal o rozvod jen proto, že je pro vás kariéra důležitější.

Nedostatečné využití

Vystudovali jste odbornou školu, přesto sedíte někde, kde o vašem potenciálu ani neví? Zkuste si najít práci ve svém oboru. Při dnešní nezaměstnanosti půjde o nelehký úkol, ale vyplatí se jít za svým snem. Budete na sebe pyšní.

Svátky a volno

Žijete jen pro víkendy a svátky, kterých se o pracovní týden nemůžete dočkat? Pak věřte, že vás práce ani trochu netěší. Když v pondělí a úterý toužíte po volnu, bude něco špatně...

Náš tip: Věty, které byste nikdy neměli říkat v práci

Ne vždy se poštěstí mít práci svých snů, ale vy si řídíte život. Proč se tedy nepoohlédnout po takovém místě, které vás bude bavit, i když zrovna neslibuje nejlepší plat.

Kolikrát jste změnili práci vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vybíráme pánský oblek. Jak ho správně nosit?

Kateřina Cajthamlová: Tulení při tangu byl problém

Povolání módní bloggerka: Ina T. odkrývá, jak to chodí





"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama