reklama

Pár chytrých způsobů, jak získat slevu skoro na všechno

Také vás štve utrácet peníze zbytečně? Přitom stačí jen trochu přemýšlet, než něco koupíte a spoustu věcí seženete levněji. Dáme vám pár tipů, jak na to...

Foto: Profimedia.cz

Také vás štve utrácet peníze zbytečně? Přitom stačí jen trochu přemýšlet, než něco koupíte a spoustu věcí seženete levněji. Dáme vám pár tipů, jak na to...

I slevy v obchodech jsou někdy spíš chytákem na zákazníky, proto zkuste šetřit i jiným způsobem, než jen spoléhat na výprodeje. Možná vám při tom pomůže šest následujících rad:

1) Ptejte se

Existuje spousta zapadlých krámků, kde prodávají kvalitní a přitom laciné věci, nebo někde probíhají nějaké výprodeje, o kterých nevíte, případně má některý z vašich přátel do nějakého obchodu výraznou věrnostní slevu, kterou by vám mohl zapůjčit. Jenže dokud se nezeptáte, zřejmě se o těchto věcech nedozvíte. Takže až budete mít v plánu pořizovat si něco většího, rozhoďte sítě a poptejte se u svých známých.

2) Používejte sociální sítě

Najednou tak oslovíte všechny své známé najednou. Když na Facebook nebo Twitter napíšete, že sháníte pračku a jestli někdo neví o nějaké laciné, je možné, že se vám ozve někdo, kdo zrovna svoji starou pračku prodává a vy tak nebudete muset kupovat novou za dvojnásobek ceny. Nebo vám někdo jiný poradí, kde mají zrovna na pračky slevy a podobně. Pokud ale budete na sociálních sítích sledovat své oblíbené obchody a značky, budete o výprodejích vědět jako první. Navíc spousta firem pořádá pro své internetové fanoušky speciální slevové akce.

3) Nebojte si o slevu říct

Kupujete televizi a prodavač vám oznámil, že mají poslední kus, tedy ten vystavený? Pokud je televize funkční a není poškrábaná, klidně ji berte, ale zeptejte se, zda by vám na již vybalené zboží nedali slevu. V devadesáti procentech případů uspějete. To samé platí, pokud si kupujete oblečení, které je třeba trochu ušpiněné. I v takovém případě vám dost možná dají slevu.

4) Neberte vždy to "nejlepší"

Obzvlášť u elektroniky platí, že každé zboží je vystavené v několika druzích. To nejdražší je pak prezentováno jako nejlepší a naopak. To vás přirozeně nutí jít střední cestou a koupit průměr. Jenže když skutečně porovnáte funkce a výkon daných výrobků, zjistíte, že tomu střednímu se vyrovná i spousta levnějších. Nenechte se tedy obalamutit.

5) Opatrně s outlety

Nakupovat v outletech, to by mělo být to nejvýhodnější, že? Jenže opak je často pravdou. Zboží nemusí mít stejnou kvalitu jako v klasických obchodech, některé značky totiž vyrábějí své produkty zvlášť pro outlety a používají přitom méně kvalitní materiály a podobně. Navíc slevy tu nejsou vždy tak veliké, jak outlety prezentují. Někdy je skutečný rozdíl třeba jen deset dvacet procent oproti původní ceně, přičemž se ale jedná o několik let starou kolekci. A dávat tolik peněz za hadřík, který se třeba sedm let válel někde v krabici ve skladu? To už je lepší přispívat na charitu.

6) Využijte výprodeje na maximum

Základní pravidlo by mělo být: Když už jdete do výprodeje, kupujte jen to, co doopravdy potřebujete. Pokud máte v tomhle jasno, můžete skutečně ušetřit. Co se týče oblečení, výhodou je, že sezónní slevy začínají už v půlce sezony, takže s nákupy počkejte. Co se týče spotřebního zboží, supermarkety a další obchody mívají často různé akce. Je-li výrazně zlevněno zboží, které vydrží a které opravdu využijete - jako například zubní pasta - klidně si nakupte do zásoby hned několik tub. Díky tomu později ušetříte. Nekupujte však zboží jen proto, že je levné, když ho ve skutečnosti nepotřebujete.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepotřebujete víc dovolené? Víme, kolik je tak akorát

Už osmnáct let nepracuju. Živí mě partner

10 důvodů, proč nebudete nikdy bohatí

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama