reklama

Ploché břicho: Jídlo je důležitější než cvičení

Fitness trenér odhaluje triky, které vám pomohou k plochému bříšku. Jen cviky ale nestačí.

Foto: Thinkstock

Fitness trenér odhaluje triky, které vám pomohou k plochému bříšku. Bohužel zdaleka nestačí jen správné cviky, musíte výrazně změnit i jídelníček.

Při formování postavy nejde jedno bez druhého, ale oblast břicha je skutečně hlavně o dietě. Potvrzuje to i trenér a výživový poradce David Ekr: "Kdo se nevzdá tučných jídel z fastfoodů, přeslazených nápojů a sladkostí, jen cvičením se k vyrýsovanému břichu nedopracuje. Vynechejte bílé pečivo, po kterém má vysoký glykemický index. Množství inzulínu v těle prudce stoupne a stejně rychle klesne, což má za následek brzký pocit hladu. Dále se nedoporučuje velké množství ovoce, které obsahuje rychlé cukry a samozřejmě alkohol, který je velmi kalorický a tělo dehydratuje."

Ptáte se, zda stačí vynechat pouze těchto pár věcí? Budete se divit, skutečně mohou za hromadění tuku a už při jejich omezení uvidíte změnu. Když je z jídelníčku odstraníte úplně, metabolismus se nastartuje a vy budete hubnout.

A na co nezapomínat? V cestě za vysněnou postavou může stát další věc, stres. Když nebudete dostatečně v klidu, tělo si bude žádat rychlé cukry (čokoládu, zmrzlinu, sladké nápoje). Což jsou přesně potraviny, které se ukládají hlavně v oblasti břicha.

Nezapomínejte na pitný režim. Nedostatek tekutin zhoršuje trávení a plynatost, pak se vaše břicho nafukuje a vy se cítíte jako v pátém měsíci těhotenství. Skvělou volbou je voda a bylinné čaje.

Co jíst?

Zařaďte do jídelníčku tyto potraviny a výsledky se dostaví za pár týdnů.

Mandle: Mají dost tuku, ale zahání hlad. Jejich tuky se podle vědců, které cituje magazín Glamour, neukládají v oblasti břicha.

Fazole: Obsahem vlákniny zařídí, že se budete cítit sytí na delší dobu. Navíc pomáhají při tvorbě svalů.

Chilli papričky: Urychlují spalování tuků a nakopnou metabolismus.

Okurka: Působí jako přírodní diuretikum, takže díky ní nebudete zadržovat zbytečně moc vody.

Zelený čaj: Zelený čaj funguje jako první pomoc, když máte nafouklé břicho. Zklidňuje zažívání, urychluje metabolismus i spalování tuků.

Hnědá rýže: Obsahuje spoustu potřebných vitamínů i proteinů, které pomáhají formovat svaly a udržovat jejich vypracovaný tvar.

Co nejíst?

Naopak ze svého režimu vynechte tyto potraviny.

Smažené pokrmy a jídlo z fastfoodu: Vysoké množství tuku.

Bílé pečivo: Vysoký glykemický index. Brzy po něm dostanete hlad.

Bílý cukr a sladkosti: Podporuje ukládání tuků.

Ovoce: Kvůli obsahu sacharidů. Když už chcete po nějakém sáhnout, volte borůvky a maliny.

Pražené cereálie: Dost často obsahují mnoho bílého cukru či medu.

Med: Maximálně jednu lžičku denně.

Perlivé nápoje: Nejsou při dietě vhodné pro pitný režim kvůli nadýmání.

"Pro ploché a vyrýsované břicho je nutné dodržovat dietu, o které jsem se zmiňoval výše. A ještě je tu pohyb. Ideálně volte aerobní aktivity - kolo, chůze na pásu, běh. Důležité jsou také dynamické cviky," doplňuje David Ekr.

"Procvičíte tak celou oblast břicha. Ideální čas pro pořádné zapojení břišních svalů a dosažení výsledků je 10 až 15 minut. Ale bez diety to nepůjde," uzavírá David.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama