reklama

Bomba: Módní originály přešité z nevkusného sekáče!

Prohlédnout galerii
Foto: News.distractify.com

Američnaka Jillian Owens toho stíhá docela dost. Vystudovala drama a angličtinu na univerzitě v Jižní Karolíně. Sama sebe označuje za spisovatelku, designérku a eco-fashion revolucionářku. Píše divadelní kritiky do časopisů, ve volném čase pomáhá bezdomovcům a šije vlastní modely, pro něž nachází materiál v second handech.

"Před pár lety jsem se rozhodla změnit světové smýšlení o oblékání. Byla jsem znechucená rozmachem velkých oděvních firem s neetickými pracovními  podmínkami. Vadilo mi, že lidé po jednom nošení odhodí nové šaty, aby je vyměnili za další - stejně levné. A štvalo mě, že si já sama nemůžu dovolit koupit slušné oblečení," vzpomíná.

A právě když přehrabovala staré hadry v secondhandu, napadlo ji, jak snadné by bylo změnit některé ošklivé kusy oblečení v něco nového. Tak se zrodil web ReFashionista.net, kde názorně ukazuje, jak lze konfekční příšernosti proměnit ve stylový outfit. "Mohu se oblékat dobře, aniž bych likvidovala životní prostředí, nemusím podporovat neférové zaměstnavatelské praktiky, a navíc mám supr koníčka!" vysvětluje. Její vílí postavička to značně usnadňuje - do některých modelů se vejde i třikrát.

Americká média jsou Jillian nadšená - a není divu, posuďte sami na fotkách.

zdroj: News.distractify.com, Refashionista.net

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tajemství šťastného manželství: Spěte doma nazí!

Dal mi kopačky, prý jsem moc upovídaná

Má 6 dětí a 36 plastik: Máma vypadá jako hambatá Barbie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama