reklama

Naše šaty nejsou pro staré a tlusté, vzkazuje návrhář

Šéf značky Hervé Léger se drsně opřel do svých zákaznic. Musel rezignovat.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská značka Hervé Léger, jejíž šaty určitě znáte, protože je nosí spousta celebrit, před pár dny pobouřila svět. Zatímco jiné značky a návrháři často rádi tvrdí, že dělají šaty, které může nosit každý, šéf Hervé Léger se vyjádřil přesně opačně.

Určitě znáte velmi úzké a odvážné šaty, které vypadají, jako by je přímo na vás někdo "uvázal". V angličtině se označují jako "bondage" a postavě skutečně neprominou ani gram navíc. Módní dům Hervé Léger je poprvé představil už v osmdesátých letech, ale návrhář značky Max Azria je znovu zahrnul do své kolekce v roce 2007 a od té doby zažívají velký comeback.

Minimálně na Victorii Beckham jste je určitě už viděli. A možná i na Evě Herzigové nebo na Cindy Crawford. A možná vás napadlo, že tenhle model si skutečně nemůže dovolit obléknout každý. Jenže kdo by čekal, že to někdo řekne nahlas, natvrdo a ještě pěkně veřejně?

Ředitel této značky Patrick Couderc to však v nedávném rozhovoru pro Mail on Sunday udělal.  Nechal se slyšet, že ženy plných tvarů, které mají "široké boky a plochý hrudník", by šaty od Hervé Léger nosit neměly. Dokonce je o to poprosil. 

A to ještě není vše. Evidentně mu totiž záleží i na věku jeho zákaznic, a tak se rozhodl, že ty starší trochu odpudí: "Vy ženy máte spoustu problémů. Často si stoupáte před zrcadlo a naříkáte, že jste příliš tlusté. Ano, postupem času možná jste a opravdu to není žádná katastrofa. Jenom je třeba si uvědomit, že když je vám 55 let, nemůžete ukazovat úplně všechno, jako když vám bylo 23."

Ok, když přimhouříme oči nad tím, že to prohlásil velmi drsně a explicitně, že to vůbec řekl a že tím spoustu svých zákaznic urazil, v tomhle má možná pravdu. Jenže ani tím jeho šokující prohlášení neskončilo:

"Jestliže jste lesbička a většinu svého života nosíte kalhoty, nebudete si kupovat šaty Hervé Leger. Myslím, že lesbičky by měly chtít něco víc pánského a ležérního."

Že to trochu přehnal, dokazují nejen nesouhlasné reakce žen a zákaznic značky na sociálních sítích, ale také prohlášení, které přišlo zevnitř firmy:

"Vyjádření Patricka Couderca se absolutně neztotožňuje s filozofií naší značky, která oslavuje smyslnost, půvab a ženskost bez jakékoli diskriminace. Výkonný ředitel Patrick Couderc proto rezignoval na svoji pozici," vzkázal médiím mluvčí firmy.

Konec dobrý, všechno dobré. Noste si, co chcete. Když vám to bude slušet.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 nejstylovějších kreslených postaviček všech dob

Princ George v Crocsech: Udělá z nich módní obuv?

10 filmů, které musí vidět každý módní nadšenec

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama