reklama

Malá prsa, velký zadek, krátké nohy: Naučte se oblékat

Trápí vás pár kilo navíc, nebo vám vaše tělo připadá nesouměrné? Stačí znát pár chytrých triků a díky správnému oblečení nebudou žádné nedostatky vidět a vy se konečně budete cítit skvěle.

Foto: Profimedia.cz

Trápí vás pár kilo navíc, nebo vám vaše tělo připadá nesouměrné? Stačí znát pár chytrých triků a díky správnému oblečení nebudou žádné nedostatky vidět a vy se konečně budete cítit skvěle.

Obecně platí, že jste-li silnější, měla byste zahodit všechny široké svetry, halenky a trička, která sice schovají špeky, jenže opticky z vás udělají neforemnou skříň. Pamatujte si proto, že křivky vašeho těla by měly být vždy alespoň trochu vidět - ať už jsou jakékoli.

Dalším častým nešvarem je, že pokud chce někdo vypadat štíhlejší, navlékne se od hlavy až k patě do černé barvy. Ano, máte pravdu, černá zeštíhluje, ale vy se přestaňte bát barev. Budete působit svěžeji a zajímavěji. Vyhněte se snad jedině přehnaného množství bílé.

Zkrátka a dobře, má-li vaše tělo nějaké nedostatky, nepokoušejte se je schovat, jen od nich odveďte pozornost.

Široké boky, velký zadek

Zapomeňte na široké, eventuelně zvonové kalhoty - ty sluší jen ženám s chlapeckou a velmi štíhlou postavou, vás by zbytečně rozšiřovaly. Naopak si pořiďte střih označovaný jako slim, tedy superúzké. "Přestože přesně kopírují postavu, sluší snad každé ženě. Důležité je jen nevybrat příliš tenký materiál, který by odhalil i sebemenší záhyb na kůži," radí konzultant značky Levi's František König.

Nebojte se nosit sukně, ideální je pro vás ta s áčkovým střihem. A opět, pokud máte komplex z většího zadečku, odlákejte od něj pozornost barevnějším vrškem nebo třeba tričkem s výrazným vzorem či potiskem.

Malá prsa

Buďte jako Francouzky, které milují malá prsa a ani by je nenapadlo se za ně stydět. Naopak raději nenosí žádnou podprsenku, než aby si vzaly tu vycpanou. To jde jednak poznat a jednak asi nechcete mít každý týden jinou velikost prsou, že? 

Malá prsa tedy klidně pyšně vystavujte v úzkých topech, ale raději se vyhněte velkým výstřihům, protože v nich zkrátka nemáte co ukazovat. 

Krátké nohy

Neměla byste nosit tříčtvrteční kalhoty nebo ty těsně pod kolena - opticky by nohy ještě zkrátily. Nejlepší jsou tedy úzké džíny s nohavicemi končícimi až na botě, která by ideálně měla mít podpatky.

Nebojte se je nosit ani ve volném čase, věřte, že se to dá naučit. Stačí si jen vybrat pohodlné a kvalitní boty. Nemusíte začínat u jehel, bohatě postačí širší podpatek.

"Rozhodně byste do svého šatníku měla zařadit co nejvíce sukní a šatů, vždy ale musí končit nad koleny,"radí stylistka Žaneta Kantorová.

Silné nohy

Pro silnější nohy jsou ideální kalhoty rovného střihu - ani úplně úzké, a už vůbec ne hodně široké nebo rozšířené. Lepší jsou samozřejmě tmavé odstíny, které zkombinujete se světlejším a výraznějším vrškem.

Využít můžete i jednoho z posledních trendů, a sice sukní dlouhých až na zem. Začaly se nosit v létě, ale klidně je můžete oblékat i na podzim. Stačí jen vyměnit rozpustilé vzory za decentnější a tmavší barvu.

Větší bříško, žádný pas

Máte-li větší bříško, jednoduše zvýrazněte prsa kvalitní push-up podprsenkou a klidně i topem s výstřihem. "Dejte si ale pozor na krátká trička, nehodí se ani utažený velký pásek s velkou sponou, která by zbytečně přitahovala pohledy," říká Žaneta Kantorová.

Topy by měly být volnější, ale pořád kopírovat vaši postavu. Naopak kalhoty volte co nejužší, klidně si můžete dovolit legíny.

Příliš velká prsa

Vzory, vzory, vzory. Opticky rozbíjejí postavu a rozptylují. Naopak se vyhněte rolákům, které prsa ještě zvětšují. Saka a svetry noste spíš delší, nic by vám nemělo sahat do pasu. Trička i svetry by měly mít výstřihy do V, tak své poprsí opticky zmenšíte.

Široká ramena

Že byste neměla nosit topy a halenky nařasené v ramenou a také saka s vycpávkami asi nemusíme zdůrazňovat. Nehodí se ani balonové rukávy, romantické volánky, ale ani květinové vzory nebo pastelové a křiklavé barvy. Ty totiž přidávají na objemu.

Ideální je véčkový výstřih, naopak raději zapomeňte na lodičkový nebo kulatý.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

Chcete krásné tělo? Musíte poznat svoje svaly

Nejíte maso? Na co dát pozor, abyste netloustli

Vyměňte pneumatiku za pekáč buchet

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama