reklama

Módní hříchy mužů v létě: Špatné plavky a odhalená hruď

Nosí se stále ještě plavky-kraťasy? A jsou slipové plavky úplně mimo? Pojďme se podívat na to, jaké jsou poslední trendy v pánských plavkách, ale také na to, kdy je žádoucí, aby muž svlékl tričko a odhalil svou hruď.

Foto: Isifa/Thinkstock

Nosí se stále ještě plavky-kraťasy? A jsou slipové plavky úplně mimo? Pojďme se podívat na to, jaké jsou poslední trendy v pánských plavkách, ale také na to, kdy je žádoucí, aby muž svlékl tričko a odhalil svou více či méně mužnou hruď.

Máme za sebou velmi horký týden, během kterého jste jistě i vy nejen na pláži, ale také v centru města či na zahrádce restaurace potkala spoustu mužů nahoře bez. A jistě jen malé procento z nich mělo tělo Channinga Tatuma, na které byste potěšeně zírala klidně i v Národním divadle. 

"Občas v ulicích potkávám muže bez vrchního dílu oblečení nebo v tílku. Nutno podotknout, že kromě toho, že to je neslušné, má málokdo takovou postavu, aby ji mohl ukazovat. I v létě se lze obléci tak, aby se muž neupekl, ale stále vypadal dobře. Nežijeme v tropech, takže pokud nemám  oblečení s polyesteru,  dá se těch pár týdnů u nás zvládnout," říká ředitel pánského butiku Le Premier v Pánské pasáži Jakub Lohniský.

Nahoře bez jen do vody

Podle pravidel etikety je dokonce lepší brát si alespoň tílko dokonce i tehdy, když jdete na drink nebo na oběd do restaurace na pláži. "V letním počasí chceme mít na sobě co nejméně oblečení, proto se plavky zdají být vhodným oblečením, nicméně do restaurací a zahrádek jsou určitě vhodnější plavky kraťasové," radí majitel pražské pobočky značky ES Collection Michal Jašek.

"Dnes se vyrábějí již z materiálů, které jsou vhodné jak pro koupání, tak i pro posedávání někde venku. Jsou také rychleschnoucí, takže po krátké době, co je využijeme někde ve vodě s nimi můžeme jít se posadit někam na drink. Určitě také nezaškodí si vzít na sebe nějaký nátělník nebo volné tričko a pak je celkový dojem skvělý a nikoho tím nepobouříme," dodává.

Z toho vyplývá, že muži by se - ostatně stejně ženy - měli odhalovat opravdu jen na dece na pláži či u bazénu, nebo když jdou do vody. Všude jinde by měla být nahota tabu. A platí to i pro Channinga, s tím divadlem to byl jen vtip.

Místo slipů boxerky

A jaký střih je tedy letos považovaný za moderní? "Pánské plavky u nás postupně procházejí změnami a to od klasických slipových plavek, přes plavky boxerkového střihu až po dnes velmi oblíbené a na koupalištích často vídané plavky kraťasové. Nicméně stále převládá rozdělení, že na plavání do bazénu si vybíráme plavky na tělo a spíše k venkovním bazénům či na pláž si bereme plavky kraťasové," říká Michal Jašek.

Slipovým plavkám se tedy už raději vyhněte a pokud nechcete kraťasy, pořiďte si boxerky. Ty mimochodem stejně vypadají stylověji a elegantněji. Samozřejmě s ohledem na postavu nositele. Pokud máte nějaká kila navíc, bude vám lépe slušet kraťasová klasika.

Mimochodem, kraťasové plavky už dávno nemusí sahat až ke kolenům. I muži se chtějí trochu opálit, a tak do módy přišly kratší trenýrky - viz foto.

Vycpávky a sluneční tetování

U střihů se toho tedy mnoho nezměnilo, ale nějaké novinky přece jen existují. "Nový trend v pánských plavkách je například přední vycpávka, která podobně jako u žen napomáhá vylepšit vzhled majitele, a to nejen co se týká velikosti, ale třeba i vytvarování. Tyto vycpávky se většinou dají vyjmout, takže pokud majitel nemá potřebu, nemusí je nosit," popisuje Michal Jašek, v jehož obchodě tento typ plavek určitě seženete. Značka ES Collection má totiž tuto vycpávku jako jediná společnost patentovanou. 

Další novinkou jsou také plavky, které vám na kůži vytvoří sluneční tetování. Co se týká barevnosti, tak pro letošní léto jsou in výrazné odstíny. Plavky jsou spíše jednobarevné a doplněné o kontrastní doplňkovou barvu lemu a podobně. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co na sebe, když je na pozvánce "creative black tie"?

Stylové vychytávky, které se na dovolené mohou hodit

V létě se špatně hubne. Počkejte na září

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama