reklama

Nevíte, co na sebe? Vybíráním ztrácíte velký kus života

Vyběrem toho, co si dnes vezmeme na sebe strávíme podstatnou část života. Co s tím?

Foto: Thinkstock

Možná vás samotnou štve to věčné ranní postávání před skříní, přemýšlení, co si vzít na sebe, a následné několikeré převlékání. Asi se za to budete nenávidět ještě víc, až se dozvíte, kolik času touto činností ztratíte během celého života.

Na druhou stranu to můžete brát jako poslední kapku a skvělý impuls pro to, abyste tuhle část vašeho já co nejdříve změnila. Samozřejmě vám poradíme jak.

Abyste ale měla tu správnou motivaci, pojďme se nejprve podívat na výsledky průzkumu, kterého se zúčastnily dva tisíce britských žen. Jeho cíl byl jednoduchý - zjistit, jak dlouho si ženy vybírají oblečení, než se konečně obléknou a jdou.

Pět měsíců života

Za týden to dělá zhruba hodinu a půl. Tedy v průměru - jsou mezi námi i ženy, kterým výběr outfitu zabere hodinu denně. Průměrná žena prý stráví před skříní 12 minut v pracovní dny, deset minut, když je víkend. Než máme vyrazit na večírek, trvá to zhruba 27 minut. 

Mimochodem, i přes ten usilovný výběr pak stejně 15 procent lituje, že si vzaly zrovna tohle a mají pocit, že to nezvládly. Každá čtvrtá žena pak přiznává, že chodí kvůli zdlouhavému oblékání pravidelně pozdě do práce. A pro celých 37 procent žen je výběr oblečení stresující záležitostí.

Pokud se budeme držet průměrných hodnot a spočítáme si je, zjistíme, že za celý život strávíme stresováním u šatníku celých pět měsíců života. To je skoro půl roku - strašné, že?

Jak tomu předejít?

"Někdy třeba už večer přemýšlím, co bych si mohla další den vzít. Ne že bych se tomu věnovala třeba jako učení angličtiny, ale spíš si tak pohrávám s tou myšlenkou," prozradila stylistka Martina Matyášová a naznačila tím přesně tu cestu, která může ranní dilema vyřešit.

Čtěte také: 22 tipů, jak vypadat jako Pařížanka, ať žijete kdekoli

Co kdybyste se tedy zkusila naučit na své zítřejší oblečení myslet už dnes večer. Nikoli ale tak, abyste si ke skříni sedla před spaním místo po probuzení. Vtip je v tom, že na outfit budete jen myslet, třeba ve sprše. Začnete tím, na jaký styl máte náladu, nebo jaký kousek jste už dlouho neprovětrala a k němu budete v duchu skládat zbytek.

Vytvořte si uniformu

Vymyslíte to tedy za pochodu, aniž byste tomu věnovala samostatný čas. A kdybyste si ani přesto ráno nevěděla rady, prostě si oblékněte svůj oblíbený outfit. Něco, co jste měla nedávno a pamatujete si, jak dobře jste se v tom cítila.

Další možností také je vytvořit si svoji uniformu. Pokud se nejlépe cítíte v černých džínách a bílé košili, nakupte si klidně několik variant a berte je vždycky, když máte pocit, že nemáte co na sebe, nebo když nevíte, po čem jiném sáhnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prokázáno: Věk je jen číslo, možná jste mnohem starší

Zhubnout můžete i obyčejnou chůzí: Jak na to?

10 módních trendů, které ženy milují a muži nesnáší

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama