reklama

Co oblékat na podzim? 7 zajímavých trendů

Které trendy se vyplatí letos na podzim následovat?

Foto: Žena

Léto bylo (a ještě je) tak dlouhé, že už nás všechny lehké šatičky, sukně a šortky pomalu přestávají bavit a začínáme se těšit na podzim. Čím bude ten letošní z hlediska módy výjimečný?

Vybrali jsme sedm velmi zajímavých a hlavně nositelných trendů, které se z přehlídkových mol návrhaářů celkem rychle dostaly i do běžných obchodů. Díky nim podzimní ulice rozhodně nebudou šedé a fádní. Podlehnete jim také?

1) Vysoký lesk

Vrací se osmdesátky a s nimi lesklé materiály i flitry. U Tod's kombinují například zlatou sukni s decentními tělovými odstíny, ale klidně se odvažte jako u Gucci, kde lesklou sukni doplňuje ještě lesklá hedvábná halenka. Obojí navíc ve výrazných barvách. Nebojte se ani flitrů - když je na široké kalhoty našila i velmi elegantní a sofistikovaná značka Bottega Veneta, skutečně je můžete nosit i vy.

2) Kabát ke kotníkům

Příchod nových délek neslaví jen sukně (které se prodlužují) a kalhoty (které se naopak zkracují a rozšiřují), ale také kabáty. Dlouhou dobu měly největší úspěch ty s délkou nad kolena, ale letos by měly sahat až ke kotníkům. Anebo klidně až na zem. Sonia Rykiel k nim oblékla široké kalhoty, Chanel večerní šaty, u Christiana Diora posloužil dlouhý barevný kabát rovnou jako šaty - takže než se ochladí, nemusíte si pod něj brát vůbec nic.

3) Dotek kožešiny

Kožešiny jsou samozřejmě nesmrtelné a chybu neuděláte, ani když vytáhnete kožich po prababičce. Letos z nich však nemusí nutně být ušité celé kabáty. Vlastně bohatě postačí, když bude kožešina jen lemovat límec, nebo třeba výstřih. Prada představila kabáty s kožešinovými vložkami na bocích, Michael Kors či Marni ji našili na kapsy, u Balenciagy dokonce kožešinovým pruhem ozdobili večerní šaty.

4) Jako závěs

Chanel, Tory Burch nebo třeba Mary Katrantzou se při tvorbě podzimních kolekcí inspirovali v interiérech. Jejich šaty, kabáty či sukně proto silně připomínají vzory koberců, závěsů nebo třeba tradičních marockých zdí s mozaikou. A vypadá to dokonale.

5) Kalhotový kostým

Zapomeňte na nudné kancelářské kostýmy. Letos totiž dostávají úplně jiný rozměr. Jsou zajímavější nejen svými barvami a vzory, ale především střihy a nevšedními kombinacemi. Kalhoty nutně nemusí být jen dlouhé, mohou je nahradit šortky nebo kalhotová sukně pod kolena. A vrchní díl nemusí být jen vypasované sako. Může ho nahradit top ze stejného materiálu, případně vesta.

6) Patchwork

V interiérech je patchwork už dávno passé a hodí se tak maximálně do dětského pokojíčku, ale v módě zažívá své chvíle slávy. Berte proto cokoli, co je sešité z různých kusů i látky i různých materiálů. Inspiraci hledejte u Chloé, Etro či Toma Forda.

7) Bílá košile

Něco tak jednoduchého, co dosud tvořilo základ každého šatníku, jako je bílá košile, se opravdu teď stává trendem. S čím jiným byste také chtěli ladit výše zmíněné a celkem divoké trendy? Nezapomeňte přitom, že je několik variant, jak může bílá košile vypadat. Vypasovaná klasika, pánský střih, krajková halenka bez knoflíčků, která se obléká přes hlavu. Michael Kors uvedl balonové rukávy, Christian Dior zase ozdobný límec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ponožky v sandálech jsou definitivně IN: Jak je nosit?

10 rad, jak to udělat, aby i levný outfit působil luxusně

Nevíte, co na sebe? Vybíráním ztrácíte velký kus života

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama