reklama

Nový trend: Špičatá podprsenka Marilyn Monroe se vrací

Podprsenka, kterou proslavila Marilyn Monroe, je zpět. Potvrzuje návrat přirozeného tvaru prsou.

Foto: Profimedia.cz

Zdá se, že špičaté podprsenky, hit padesátých let, který nosila nejen Marilyn Monroe, ale i naše babičky, se vrací. Podobný střih se totiž objevil v několika běžně dostupných kolekcích spodního prádla.

Vlastně není divu, že zrovna Marilyn tenhle tvar podprsenky tolik milovala. Vlastně i šaty, které nosila, byly šité obdobně. Špičatá ňadra jsou totiž nepřehlédnutelná, a to i bez ohledu na jejich velikost. A smyslný dekolt, to přece byla absolutní součást image téhle ikony.

Je to odvážné, sexy, i velmi ženské. Proto je jasné, že se tenhle trend musel dříve nebo později vrátit. V osmdesátých letech ho do extrému dovedl Jean Paul Gaultier, když pro Madonnu navrhl korzet s extrémně špičatou podprsenkou, která byla všechno, jen ne nositelná.

Ta Marilynina totiž vždycky jen zvýraznila přirozený tvar prsou, proto ji s láskou začaly nosit ženy po celém světě včetně tehdejšího Československa.

A ta současná podoba je také taková - jemná a určená pro ženy, nikoli jen pro jednu hvězdu, která si může dovolit cokoli. 

Lehce špičaté podprsenky byste našli v nové kolekci Intimissimi, špičatý korzet nabízí zahraniční e-shop Marks & Spencer, velmi výraznou variantu seženete na e-shopu What Katie Did, naopak jemnější styl prádla nabízí weby Revival Lingerie nebo Vivien of Holloway.

Předzvěstí návratu špičaté podprsenky byl návrat takzvaného pin-up stylu, jehož symbolem rovněž byla právě Marilyn. A to, že se do módy definitivně vrací přirozený tvar prsou, potvrzují i měkké (rozumějte nevycpané) podprsenky bez kostic. V obchodech jich konečně začíná být téměř víc než těch nepřirozených s push-up efektem. A my dodáváme, že spodní prádlo už dlouho nebylo tak sexy jako teď.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Žena a kosmetika? 15 minut denně, 2000 korun měsíčně

Nejlepší boty na jaro aneb Kozačky můžete zahodit

Nestíháte si umýt vlasy? Pár triků, jak to zamaskovat

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama