reklama

Konec mýtů: Zlato a stříbro můžete nosit dohromady

Prohlédnout galerii
Foto: Žena

Těžko říct, kde se ta fáma vzala, ale spousta žen stále žije v domnění, že může nosit buď jen zlaté nebo jen stříbrné doplňky. Dělají ale chybu a často si tím zbytečně komplikují nákupy i ranní oblékání.

Možná to také znáte - jste zvyklá nosit zlaté šperky, máte totiž zlatý snubní prsten, a k němu postupně přibyly náušnice, řetízky, náramky, další prstýnky... Jenže najednou se vám v obchodě zalíbí sluneční brýle se stříbrnými obroučky. A vy je tam necháte, přestože vám náramně sluší, protože stříbro si k ostatní šperkům nemůžete dovolit, nehodí se to.

A to je přesně ta chyba. Vždyť i o čokoládě a mořské soli jste si kdysi myslela, že nejdou dohromady, a přitom je to dokonalá kombinace. To samé platí třeba o parmské šunce a vodním melounu, nebo třeba o černé a modré barvě.

Kombinace kovů naopak vypadá moc hezky, šperky se vzájemně zvýrazní, a to dokonce i tehdy, když je zlato lesklé a stříbro matné. A do kombinace těchto dvou se vůbec nemusíte bát přidat ještě růžové zlato. 

Čtěte také: Růžová v padesáti? A proč ne, když máte odvahu a vkus

Nebojte se přitom odlišné kovy poskládat pěkně vedle sebe. Můžete si sice na jednu ruku dát stříbrný a na druhou zlatý prsten, ale co takhle dát tři různé náramky na jednu ruku? Uvidíte, že vám prokážou velkou službu. Vždyť některé luxusní šperkařské firmy už dnes klidně na výrobu jednoho šperku použijí bílé, žluté i růžové zlato.

Mimochodem, barva šperků musí ladit hlavně s kůží, nebo lépe řečeno vypadat hezky na pokožce jejich nositelky, a proto na některých z nás prostě nevypadá dobře ani zlato, ani stříbro, a tak šperky nenosí vůbec. Ale právě kombinace kovů může pro tyto ženy být to pravé.

Abyste však výsledný efekt nezkazila, pamatujte si jednoduché pravidlo: Čím jednodušší je váš outfit, tím více šperků si můžete dovolit. A naopak: Čím výraznější (ať už barevně či střihově) oblečení máte na sobě, tím méně šperků byste si měla vzít. 

Že lze barvy kovů kombinovat přitom platí i o oblečení a dalších doplňcích. Pokud má tedy vaše oblíbená kabelka zlatý zip či aplikace, klidně si k ní můžete pořídit boty se stříbrnými přezkami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak hubne Madonna, Naomi Watts a další celebrity?

Vypadáte unaveně? 5 věcí, které to změní za pár vteřin

5 tipů, jak dát detox vaší kuchyni

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama