reklama

Čeští návrháři se přibližují světu. Důkazem je pražský fashion week

Prohlédnout galerii
Foto: MBPFW

V neděli večer skončila nejdůležitější událost české módy, a sice Mercedes Benz Prague Fashion Week. Správně píšeme Week, protože od letoška už to není jen Weekend, a skutečně trvá celý týden. Letošní galerie toho nejlepšího z jarních a letních kolekcí českých a slovenských návrhářů je proto víc než obsáhlá a nabitá tou nejlepší inspirací do příští sezóny.

Je skvělé, že můžeme s čistým svědomím napsat, že pražský Fashion Week roste, a roste do krásy a kvality. Týká se to opravdu pečlivě vybraných návrhářů, kteří se tu prezentují, i lokací. K osvědčeným (a krásným) prostorám Muzea moderního skla ZIBA přibyl ještě originální Mystic Skatepark.

Organizátoři jdou zkrátka s dobou a vědí, že se "skejtová" popkultura vrací do módy. Možná i s tím souvisí fakt, že kolekce na jaro a léto 2016 byly sice stylové a krásné, ale hlavně pohodlné. Snad úplně všem kralovaly volné střihy, široké kalhoty, dlouhé sukně, oversized topy a když už elegantní večerní šaty nepřipomínaly dlouhou pánskou košili, měly k nim modelky obuté tenisky.

Zatímco ještě před několika lety jsme si málem nedovedli módní přehlídku představit bez lodiček, současný trend "placatých" bot pokračuje a podpatky se skutečně objevily jen na minimu z nich. Když už nešlo přímo o tenisky (které byly často hodně mladistvé a odvážné - koukněte třeba na Jakuba Polanku), nahradili je autoři alespoň pánskými botami.

Čeští návrháři se také přestávají bát barev a často volí výrazné odstíny i kombinace, což je příjemná změna a také krok do světa, kde barvy do kolekcí na teplejší část roku neodmyslitelně patří.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co oblékat na podzim? 7 zajímavých trendů

Ponožky v sandálech jsou definitivně IN: Jak je nosit?

10 rad, jak to udělat, aby i levný outfit působil luxusně

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama