reklama

4 nejúčinnější způsoby, jak se zbavit celulitidy

V našich končinách to sice vypadá, že léto už nikdy nepřijde, ale pokud se chystáte na dovolenou do teplých krajů, možná přemýšlíte, jak to udělat, abyste tam na pláži nemuseli vystavovat nevzhlednou pomerančovou kůži. Mnohem lepší než ji zakrývat, je zbavit se jí úplně. Poradíme vám jak.

Foto: Thinkstock

V našich končinách to sice vypadá, že léto už nikdy nepřijde, ale pokud se chystáte na dovolenou do teplých krajů, možná přemýšlíte, jak to udělat, abyste tam na pláži nemuseli vystavovat nevzhlednou pomerančovou kůži. Mnohem lepší než ji zakrývat, je zbavit se jí úplně. Poradíme vám jak.

"Nejdůležitější je s kůží pracovat, a zachovávat tak vysokou kvalitu podkoží, aby se v tukových buňkách nehromadil nadbytečný tuk a toxické látky," upozorňuje na úvod dermatoložka Lenka Faltová. A protože se podkoží nedá nijak procvičovat, nehýbe se při žádné aktivitě, musíte mu mechanicky pomoct - ať už masáží, kterou můžete klidně provádět každý den doma, nebo mnohem účinnějšími speciálními procedurami. 

Vybrali jsme pro vás ty nejúčinnější z nich:

1) Akustická rázová vlna

Co to je: Ošetření rázovou vlnou se používá i v běžném lékařství k léčbě ostruh a dalších kloubových a svalových onemocnění. Pokud se ovšem změní frekvence a síla impulsů, velmi dobře funguje i na celulitidu, zmírňuje strie, jizvy a dokonce vás lehce zeštíhlí. Rázová vlna uvolňuje zatvrdlou vazivovou tkáň, zvyšuje cirkulaci lymfy a krve, takže uvolněné tukové látky odcházejí rychleji z těla.

Jak: Při tomto ošetření vám sestřička nejprve potře inkriminované partie (může to být zadeček, stehna, bříško, ale třeba i ruce) speciálním gelem a poté po nich přejíždí hlavicí přístroje, který do vaší kůže vysílá pulsy mechanického tlaku, jež se šíří tělem ve formě vlny. Ošetření na pražské klinice Laser Plastic (může se lišit v závislosti na tom, jaké přístroje klinika používá) má tři fáze, které jsou v každé fázi trochu jiné. V první jdou až do hloubky kůže, druhá fáze působí na povrchu, třetí spočívá jen v jemné masáži. Ošetření jedné partie trvá zhruba dvacet minut.

Jak často: Aby ošetření mělo požadovaný efekt, měli byste jej podstoupit šest až dvanáctkrát, přičemž mezi jednotlivými sezeními by neměla být větší prodleva než jeden týden. Konečný výsledek se dostaví během dvou až tří měsíců po ukončení léčby. Během nich musíte hodně pít, nejlépe dva až tři litry denně, abyste podpořila odvod uvolněných tukových a toxických látek z těla. Pokud je vaše celulitida jen mírná, bude vám potom stačit jedno udržovací ošetření za půl roku, je-li silnější, měla byste docházet častěji.

Za kolik: Ceny se samozřejmě liší v závislosti na klinikách, ošetření jedné partie ve zmíněné klinice vyjde na 570 korun, pokud si pořídíte předplatné, ušetříte. Tyto výhodné ceny tu platí při objednání do konce června.

2) Kryolipolýza

Co to je: Jde vlastně o zmražení tukových buněk, které potom organismus přirozenou cestou odplaví z těla ven. Zbavíte se tak nejen celulitidy, ale minimálně i čtvrtiny ošetřované tukové tkáně. Svým způsobem vám tedy tato procedura nahradí klasickou liposukci.

Jak: Celé ošetření probíhá vleže a trvá zhruba hodinu. Ze začátku "mražení" možná budete mít nepříjemné pocity, kdy vám sestřička takzvaně nasaje tukovou tkáň, jinak je ale procedura zcela bezbolestná. Důležité ovšem je, abyste si vybrali kliniku nebo studio, které má originální patentované přístroje, nikoli jejich kopie. Certifikaci FDA má například pražské studio Yes Visage, které také kryolipolýzu začalo provozovat jako první v České republice.

Čtěte také: Celulitida: Jak a proč vzniká?

Jak často: Výsledek je vidět hned po prvním ošetření, takže dost často stačí. Samozřejmě ale závisí na stavu vašeho těla a kůže. To, zda budete ošetření potřebovat znovu za nějaký čas, pak závisí především na vašem životním stylu.

Za kolik: Ceny ošetření se opět mohou lišit, ve studiu Yes Visage se ceny pohybují od 11 500 korun.

3) Endermologie

Co to je: Endermologie je speciální vědní obor, který se specializuje na buněčnou stimulaci. Používá se proti vráskám obličeje, na úlevu svalů a také proti celulitidě a nadbytečnému tuku. V takové formě se jí říká lipomasáž a pomáhá přesně tam, kde cvičení ani dieta nestačí, tedy odstraňuje i zatvrdlý tuk ze všech problematických partií. Krásně tak zpevníte a vytvarujete postavu.

Jak: Lipomasáž se provádí speciálním přístrojem, kterému se říká LPG Cellu M6. Jeho masážní hlavice aktivuje tukové buňky i hluboko v podkoží a zároveň v kůži spustí štěpení a uvolňování tuků. Vaší kůže se přístroj nedotýká přímo, ale přes speciální obleček, který si v každém studiu můžete koupit nebo vypůjčit.

Jak často: Zpočátku je ideální docházet na ošetření dvakrát až třikrát týdně. Abyste dosáhli viditelného efektu, je třeba jej podstoupit pětkrát až desetkrát, samozřejmě v závislosti na množství vašeho tuku. Poté je ideální jedno udržovací ošetření měsíčně. I při této proceduře se tuk odplavuje z těla lymfatickým systémem, proto je velmi důležité dostatečně pít.

Za kolik: Jedno pětatřicetiminutové ošetření jedné partie vyjde například ve zlínské klinice Esthea na 950 korun.

4) Náš tip: Lymfodrenáž

Co to je: Lymfodrenáž je vlastně odsávání tuků, ovšem neinvazivní metodou. Podtlaková kabina, v níž tahle procedura probíhá, aktivuje metabolismus uložených tuků a také lymfatický systém. Pokožka je přitom silně prokrvena, což znamená, že je silně zásobena kyslíkem, vitamíny i minerálními látkami a enzymy, které pozitivně působí proti pomerančové kůži.

Jak: U lymfodrenáže se musíte trošku hýbat - problémové partie jsou zavřené v podtlakové kabině Vacufit, v níž je ovšem dostatek prostoru pro pohyb. Kromě toho na sobě musíte mít speciální kalhoty pracující na principu tlakové masáže. Střídavým nafukováním jednotlivých tlakových komor v kalhotách dochází k vytvoření tlakové vlny a tím k aktivaci lymfatického systému. Jedno ošetření trvá zhruba třicet minut, během nichž musíte neustále chodit, ovšem tempo chůze závisí zcela na vás. V běžné atmosféře by při takovém pohybu došlo ke spalování tuků ve svalech zhruba po půl hodině, ve Vacufit se tato doba zkrátí až o třetinu.

Jak často: Viditelný efekt můžete čekat po deseti třicetiminutových aplikacích. 

Za kolik: V pražském studiu Body Calm stojí balíček pěti ošetření bežně 2500 korun, na webu amplion.cz jej nyní lze koupit jen za 550 korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Chcete pevný zadek? Džíny místo posilovny

Jak zhubnout podle horoskopu? Víme to!

Kalorické tabulky: Přílohy, po kterých přiberete!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama