reklama

CC krémy ovládají trh. V čem jsou lepší než BB krémy?

S BB krémy se roztrhl pytel už před několika lety. Dnes se jedna kosmetická značka za druhou vrhá také na výrobu CC krémů. Jsou lepší než jejich starší bráškové a jaké ženy by je měly používat?

Foto: Avon

S BB krémy se roztrhl pytel už před několika lety. Dnes se jedna kosmetická značka za druhou vrhá také na výrobu CC krémů. Jsou lepší než jejich starší bráškové a jaké ženy by je měly používat?

Jedním z prvních a dlouhou dobu na trhu osamocených CC krémů byl ten od značky Chanel. Krásně voněl, a nejen že nedokonalosti pleti dobře kryl, on je dokonce uměl i odstraňovat. Ostatní výrobci si proto také postupně uvědomili, že ženy sice milují jejich BB krémy, ale některé z nich musí nanášet ještě korektor, rozjasňovač, pudr, případně BB používají jen o víkendu a přes týden se vrací ke starému dobrému hydratačnímu krému a make-upu.

BB krém (dvě béčka v názvu znamenají beauty balm, tedy zkrášlující balzám) má totiž za úkol pleť hydratovat, chránit před sluncem a jen lehce tónovat. Hodí se proto buď pro mladé dívky, které ještě nepotřebují pleť zakrývat make-upem, pro dámy s pletí, která je přirozeně bez chybičky, případně na volný čas, kdy netrváte na tom, aby vaše pleť vypadala dokonale, a nechcete trávit spoustu času v koupelně. 

CC krémy na fotografii:

Clinical Corrector s anti-aging účinkem, STRIVECTIN, 1090 Kč; Colour Correcting SPF 30, MAC, 800 Kč; Aquasource CC gel, BIOTHERM, 670 Kč.

CC krém (céčka jsou zkratkou pro colour control, tedy kontrolu barvy pleti) je oproti tomu určený pro pleť s nejrůznějšími nedokonalostmi od červených skvrn přes pigmentové flíčky nebo pupínky. Obsahuje totiž podobné složky jako BB krém, což znamená, že také dobře hydratuje, má ochranný faktor i barevné pigmenty. Těch však obsahuje mnohem více než BB krém, a proto díky svým krycím schopnostem bez problémů nahradí make-up.

Lehčí než make-up

Kromě zmíněných složek jsou v CC krému obsaženy ještě látky, které si se zmíněnými nedokonalostmi umí poradit. Zredukují začervenání, zjemní pupínky, zkrátka pleť celkově ozdraví. Oproti klasickému make-upu je navíc mnohem lehčí, a tak se skvěle hodí i pro majitelky mastné pleti.

Mimochodem, právě díky lehčí struktuře můžete CC krém nanášet i kolem očí. A stejně jako běžné hydratační krémy i některé CC krémy bývají zaměřené ještě speciálně na jeden konkrétní problém. Například ten od Dr. Brandt má zmatňující účinek, CC od Estée Lauder zase bojuje proti vráskám.

CC krémy na fotografii:

Correction & radiance cream SPF 30, SEPHORA, 490 Kč; Luminessence, GIORGIO ARMANI, 1220 Kč; CC cream, GABRIELLA SALVETE, 170 Kč.

Protože všechny zmíněné účinky najdete v jedné tubě, je evidentní, že CC krémy (ostatně stejně jako BB) vám ušetří spoustu času stráveného nanášením nejrůznějších produktů. A díky tomu, že se nyní obejdete i bez make-upu a často i bez korektoru, ušetříte i spoustu peněz. 

Můžete se tak konečně trochu rozmazlit a investovat do opravdu kvalitní kosmetiky, případně vyzkoušet i dražší značky než na jaké jste byla zvyklá. Možná konečně najdete něco, co vaší pleti opravdu vyhovuje. 

CC krémy na fotografii:

Revitalizing Supreme, ESTÉE LAUDER, 1590 KČ; Lehký krycí denní krém, AVON, 199 Kč; CC Mat Cream, DR. BRANDT, 990 Kč.

A aby toho nebylo málo, na světě už jsou i první DD krémy. Ty mají údajně umět už úplně všechno. Fungují stejně jako CC krém a kromě toho v sobě mají ještě anti-aging účinek, zároveň stahují póry, poradí si s kruhy pod očima... 

Už teď to zní trochu šíleně, ale ani u písmena D se tahle "beauty abeceda" ještě nezastavuje. Na český trh tahle novinka ještě ani nestačila dorazit a už se proslýchá, že co nevidět světlo světa spatří také EE krém. Ten by měl k tomu všemu umět pleť i čistit. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

V létě je pedikúra nutností. Jak ji zvládnout doma?

10 zajímavých faktů o vašich prsou: Poučí i pobaví

Je rýžová dieta opravdu tak dietní?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama