reklama

Výzva pro zadek snů za 30 dní: Dělejte pravidelně dřepy podle našeho plánu

Hezký a pevný zadek můžete mít už za třicet dní. Kolik dřepů pro to musíte denně udělat? Pokud milujete výzvy, pojďte do téhle s námi.

Foto: Isifa/Thinkstock

Cvičení má stejně jako móda svoje trendy. A zatímco před pár lety všichni trenéři tvrdili, že se musíme hýbat nejlépe každý den, aby to na nás bylo vidět, nyní zase převládá jakýsi minimalismus, podle kterého se nemusíme trápit profesionálním a intenzivním tréninkem.

Své trendy má naštěstí i ideál krásy. Ten dnešní díkybohu velí, že nemusíte být vychrtlá, protože na velikosti nebo vaší váze nezáleží. Co je ale důležité, aby vaše tělo bylo zpevněné. 

K hezkému zadku vám pomůže vhodné cvičení. Ideální jsou dřepy v pravidelném režimu. Výsledky uvidíte už za třicet dní. Ještě než se ale začnete radovat, připravte se na to, že rozhodně nestačí deset dřepů, ale několikrát tolik a počet navíc muset zvyšovat. Kdybyste si nevěděli rady, přinášíme podrobný "dřepovací" plán. 

Správná technika

Dřep je takřka geniální cvik, který posílí nohy, záda, ale hlavně vaše hýžďové svaly. Pokud je tedy správně provedený. Jak se takový dřep tedy správně dělá?

Postavte se do mírného stoje rozkročného, chodidla jsou rovnoběžná a míří rovně dopředu. Přeneste váhu na paty a pomalu pokrčujte nohy v kolenou, přičemž zadek míří dozadu, jako byste si chtěla sednout na židli. Když se stehna dostanou do pozice vodorovné se zemí, vraťte se zpět do stoje.

Máte-li zcela v pořádku kolena, klidně dřepujte až k zemi, v opačném případě si je šetřete. Důležité je ohlídat si záda. Nesmíte se předklánět a vaše paty se zároveň nesmí zvedat ze země, což může pro někoho být celkem výzva.

Jestliže chcete mít pevné pozadí už za třicet dnů, připravte se, že to bude chtít spoustu vůle a že to možná bude i trochu bolet. Tenhle měsíční plán totiž začíná padesáti dřepy a hned druhý den počet navyšujete o pět, třetí den zase o pět. Každý čtvrtý den je odpočinkový, ale o to více dřepů následuje.

Pokud jste se do téhle chvíle vůbec nehýbali, a vaše svaly tak nejsou na zátěž zvyklé, případně nemáte žádnou kondičku, raději si dejte před tímhle náročným měsícem jeden měsíc rozehřívací a začínejte třeba na dvaceti dřepech denně a postupně zvyšujte. V opačném případě by vás po prvních pár dnech bolely nohy tak, že by vás to od pokračování velmi rychle odradilo.

Kompletní postup najdete zde:

1. den  50 dřepů
2. den 55 dřepů
3. den 60 dřepů
4. den odpočinek
5. den 70 dřepů
6. den 75 dřepů
7. den 80 dřepů
8. den odpočinek
9. den 100 dřepů
10. den 105 dřepů
11. den 110 dřepů
12. den odpočinek
13. den 130 dřepů
14. den 135 dřepů
15. den 140 dřepů
16. den odpočinek
17. den 150 dřepů
18. den 155 dřepů
19. den 160 dřepů
20. den odpočinek
21. den 180 dřepů
22. den 185 dřepů
23. den 190 dřepů
24. den odpočinek
25. den 220 dřepů
26. den 225 dřepů
27. den 230 dřepů
28. den odpočinek
29. den 240 dřepů
30. den 250 dřepů

Pamatujte i na výživu

Pro zpevnění těla je důležité cvičení, ale pokud neupravíte jídelníček, bude vaše snaha poloviční. Snažte se zařadit do jídelníčku více bílkovin na úkor sacharidů a živočišných tuků a pijte dostatek vody. Pomoci ve vašem snažení mohou různé aplikace na hubnutí, například Kalorické tabulky. Aplikaci si můžete stáhnout zdarma a její používání je jednoduché. Stačí si jen zapisovat, co sníte a vypijete a budete mít přehled o tom, kolik jakých živin jste zkonzumovali.   

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama