reklama

Krása nemá logiku: 8 největších nesmyslů, které fungují

Největší paradoxy v péči o pleť a vlasy, které však skutečně fungují.

Foto: Isifa/Thinkstock

Některé věci v péči o pleť a vlasy na první pohled nemají žádnou logiku a mohlo by se zdát, že jde jen o nepravdivé mýty. Jenže následující paradoxy skutečně fungují. Víte proč?

Zní to tak nelogicky, že jste tomu doteď možná nevěřila. Ale následující řádky skutečně platí. V některých z nich se možná poznáte, další vyzkoušejte a uvidíte.

1) Stříhání vlasů

Pokud chcete dlouhé vlasy, skutečně je dobré nechat si je pravidelně zastřihnout - opravdu pak rostou lépe. Ani ne tak rychleji jako kvalitněji. Tím, že zastřihnete suché a roztřepené konečky, vlasům se uleví a dokáží dorůst do větší délky, než kdybyste je rok nebo ještě déle nestříhala.

2) Mačkání pupínků

Říká se, že čím více si mačkáte pupínky na obličeji, tím více jich budete mít, a je to pravda. Jednomu pupínku tím možná ulevíte, ale je velká pravděpodobnost, že si zánět přenesete na jinou část obličeje. Proto když už to nemůžete vydržet, mějte vždy zcela čisté ruce a pupínky mačkejte prsty omotanými ubrouskem.

3) Závislost na balzámu na rty

Máte pocit, že čím víc používáte balzám na rty, tím víc ho vaše rty vyžadují, zatímco váš partner balzám nepoužívá vůbec a prakticky neví, co jsou suché rty? Není to jen pocit, skutečně to tak funguje. Naše tělo přirozeně funguje tak, že když začne vrchní vrstva kůže odpadávat, automaticky se pod ní tvoří nová. Jenže balzám zpomaluje ztrátu vlhkosti, takže vrchní odumřelé buňky nevysychají tak rychle, a jakoby nedají pokyn těm čerstvým, aby se začaly tvořit. Takže když potom vyprchá balzám, nebo si ho spolu s mrtvými buňkami setřete, na rtech nejsou ty nové, a tak vzniká pocit suchých nebo pálících rtů.

4) Výběr barvy na vlasy

Pokud ne přímo vám, tak nějaké vaší kamarádce se jistě stalo, že vyzkoušela všechny možné barvy na vlasy, až nakonec zjistila, že nejvíc jí stejně sluší její přirozená barva. Skutečně to tak je. Příroda nás zkrátka většinou umí sladit tak, jak je to nejlepší. I když není to samozřejmě stoprocentním pravidlem. Někdy se trochu sekne, a tak někomu skutečně sluší víc barva, která není tak úplně jeho.

5) Prodlužování řas

Všechny ty psí kusy, kterými se snažíme prodloužit řasy, nám je paradoxně spíš ničí a lámou. Neplatí to o řasence, ale příliš častá aplikace falešných řas není úplně šetrná, stejně jako prodlužování řas u kosmetičky.

6) Žádný make-up

Vlastně je trochu legrační, že na sebe plácáme tolik make-upu a dalších líčidel a pomocníků ve snaze vypadat co nejpřirozeněji a pokud možno tak, aby nebylo vidět, že vůbec nějaký make-up máme. Je to trochu šílené, ale pořád lepší, než na sebe plácat tyrkysové stíny, třpytky, kamínky, fialovou řasenku a rudou rtěnku a ještě všechno najednou.

7) Péče proti stárnutí

Tohle je trochu kontroverzní bod. Někteří odborníci totiž tvrdí, že když začneme používat krémy proti vráskám příliš brzy, pleť se přestane "snažit" a začne stárnout rychleji. Na druhou stranu taková Eva Herzigová tvrdí, že používá krém určený pro čtyřicetileté ženy už od svých dvaceti, a má snad někdo problém s její pletí?

8) Moudro na závěr

Většina žen neustále řeší svůj vzhled a jistě vám na požádání vyjmenují hned několik věcí, které by si na své tváři, na svých vlasech či postavě přály změnit, protože se samy sobě nelíbí. Přitom za deset let si spousta z nich bude říkat: "Kéž bych vypadala jako před deseti lety." 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 rad, bez kterých hezký zadek mít nebudete

Nejoblíbenější sport Čechů? Běh ani fotbal to není

Sexy vlny bez kulmy i natáček: Stačí šátek nebo čelenka

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama