reklama

Nejnovější kosmetický hit? Perlivá voda

Poslední módní hit v kosmetice vás určitě potěší. Nestojí totiž skoro nic, a přitom funguje.

Foto: Thinkstock

Poslední módní hit v kosmetice vás určitě potěší. Nestojí totiž skoro nic, a přitom funguje. Řeč není o žádném zázračném krému, ale o obyčejné perlivé vodě.

Vtip je ale v tom, že ji nemáte pít. Jistě jste už slyšela, že na pití je mnohem lepší voda bez bublin, a to z mnoha důvodů. Jakékoli perlivé nápoje jsou syceny oxidem uhličitým, který v těle negativně působí na několika místech. V ústech může snižovat funkčnost chuťových receptorů, vyvolává překrvení žaludeční sliznice, což má za následek pocit nafouklého břicha, ale třeba i horší dýchání.

Čtěte také: Citlivá pleť je v létě pohroma: Možná se to týká i vás

Bublinky také zvyšují krevní tlak a tepovou frekvenci, způsobují překyselení organismu, chodíte po nich častěji na záchod, a v neposlední řadě podporují vznik celulitidy.

Přesto vám ale perlivá voda může prokázat dobrou službu - pokud ji budete užívat jen zvenčí. Bublinky totiž umí pleť hezky vyčistit, a také obličej příjemně osvěží, což oceníte po těch dnech plných stresu, kdy jste se ani nezastavila, případně ráno, když jste spala jen pár hodin.

Jak to funguje?

Bublinky perlivé vody se chovají jako malé kartáčky. Po kontaktu s pletí čistí póry, odstraňují odumřelou kůži, a pomáhají tak k zářivější, svěží a sjednocené pleti, na které navíc mnohem lépe vynikne opálení. 

Díky pravidelnému čištění pleti perlivou vodou se tak můžete zbavit pupínků, které se tvoří coby následek ucpaných pórů. Zbavíte se unaveného, mdlého a tak trochu našedlého vzhledu vašeho obličeje, nemusíte se bát žádných alergických reakcí, a ještě navíc neutratíte moc peněz za drahý peeling či čistící přístroje.

Samotný "vodní režim" je pak třeba upravit podle potřeb a typu vaší pleti:

Pro normální až mastnou pleť

Naplňte misku perlivou vodou z láhve nebo třeba z přístroje SodaStream (tam zvolte nejvyšší možnou perlivost) a ponořte do ní obličej na 10 až 20 sekund. Pokud máte normální pleť, opakujte tento proces jednou týdně. S mastnou pletí můžete opakovat až třikrát za týden.

Pro citlivou nebo suchou pleť

Smíchejte perlivou a neperlivou vodu v poměru 1:1 a nalijte ji do misky. Do ní ponořte obličej na 10 až 20 sekund. Opakujte jednou týdně. 

Trochu perlivé vody můžete nanést také na vatový tamponek a použít ji jako tonikum po každém odličování. Zhruba po měsíci používání těchto perlivých metod byste měla začít pozorovat rozdíl.

Protože voda sama o sobě pleť nehydratuje, ale může ji naopak vysušovat, nezapomeňte se po rituálu důkladně nakrémovat, či použít výživný olej.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co si Češi berou na dovolenou? Nechybí toaletní papír

Pro hezčí tělo i pocit: V létě bychom měli jíst jinak

Největší letní trend? Sandály v gladiátorském stylu

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama