reklama

Jak oddálit stárnutí? Díky těmto 13 zvykům

Existuje pár jednoduchých věcí a rituálů, které umí zpomalit stárnutí.

Foto: Thinkstock

Nebudeme vám namlouvat, že stárnutí lze zastavit, a že známe kouzlo, jak úplně zamezit tvorbě vrásek. Neznáme. Ale víme, co dělat pro to, abyste stárnutí zpomalila, a aby vaše pleť, ale i celkový vzhled působily mladistvě co nejdéle.

Zkuste si osvojit některý z následujících zkrášlujících rituálů. Určitě jejich výsledky za chvíli oceníte. A proč je to vlastně tak důležité? Protože když vypadáte svěže a mladě, jste automaticky šťastnější, protože spokojenější sama se sebou.

Co tedy může pomoct?

1) Oční krém

Přestože máte pocit, že po něm nemizí kruhy ani otoky, v jeho používání nepřestávejte. Zatímco u kruhů pod očima je důležitější řešit jejich příčiny, tvorbu vrásek v očním okolí zpomalí spolehlivě. Kůže kolem očí je navíc nejtenčí, proto potřebuje chránit – před UV zářením a volnými radikály, které stav pokožky zhoršují.

2) Intenzivní pohyb

Při jakémkoli rychlém sportu nebo intenzivním cvičení se vyplaví ty správné hormony, které zlepšují náladu, ale i vzhled. Po cvičení je člověk uvolněný, a přestože je možná unavený, vypadá mnohem lépe, než když se nehýbe vůbec.

3) Opálení

Snědá kůže vám skutečně může ubrat pár let, kilogramů a přidat na zdravějším vzhledu. Jenže pokud se to s opalováním přežene, výsledek je spíš opačný. Hodně opálená kůže se rychle vysušuje, rychleji se na ní tvoří skvrny a vrásky a celkově vypadá nezdravě. Takže to s pobytem na slunci nepřehánějte, a když už na něj vyjdete, vždy se důkladně namažte opalovacím krémem, ať nevypadáte jako vysušená treska.

4) Citrónová šťáva

Čím je kůže (na těle i v obličeji) sušší, tím starší vypadá. Proto byste měla pravidelně používat peeling. Skvělý je ten z citrónové šťávy. Vymačkejte zhruba dvě lžíce šťávy z citrónu a pomocí vatových tamponků ji rozetřete po obličeji. Nechte působit deset minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Citron vás skvěle zbaví odumřelých kožních buněk a umožní novým, aby se vyvíjely. Navíc bez jakýchkoli zrníček, proto je tento peeling šetrnější než leckterý v tubě.

5) Rajčata

Existuje studie, že ten, kdo pravidelně jí rajčata a dokonce i rajčatovou pastu, která se dává na pizzu nebo do těstovin, má odolnější kůži. Méně mu hrozí, že se spálí na slunci, a prý se mu i vrásky tvoří pomaleji.

6) Bílé zuby

Pokud byste chtěli investovat jen do jediné kosmetické procedury, mělo by to být bělení zubů. Zářivý chrup vás okamžitě omladí, proto si na něm zakládá snad každá hollywoodská hvězda. Preventivně můžete ještě omezit kávu, černý čaj, šťávu z černého rybízu, kolu a další nápoje, které sklovinu zatmavují.

7) Upravené obočí

Souměrné, výrazné a precizně vytvarované a upravené obočí dělá s obličejem divy. Pozvedne vaše rysy, zvýrazní oči, takže vaše tvář hned vypadá přitažlivější i mladistvější. Pomožte si pinzetou, gelem i tužkou či stínem.

8) Sklenka červeného

Je dokázáno, že sklenička červeného vína denně je dobrá na srdce, ale i na zachování mladistvé pleti. Jen to s ním moc nepřehánějte – pak byste totiž sice měla hezkou pleť, ale narostlo by vám i břicho. Červené totiž není zrovna dietní.

9) Šedivé vlasy

Ne, šediny vás bohužel mladší neudělají. Právě naopak. Proto se jich vyvarujte, jak jen můžete. První pomocí je samozřejmě barva na vlasy, ale pokud vám ještě nevyrašily, myslete raději na prevenci a vyhýbejte se stresu. Kvůli němu nejen vlasy dříve šednou, ale také zbytečně přibíráte, z mračení se tvoří vrásky, kůže bledne a ztrácí svěží jas.

10) Dobrá společnost

Všimněte si, jak dobře vypadají lidé, kteří stále něco podnikají a mají spoustu kamarádů. Mají častěji dobrou náladu, víc se smějí. Obklopte se tedy dobrou společností a setrvávejte v ní. Bude to na vás mít blahodárný vliv fyzicky i psychicky.

11) Kořeněná jídla

Asi už jste slyšela, že výrazné koření rozproudí krev v žilách. Kromě toho, že vás rozpálí i v obličeji, který hned získá zdravou barvu, koření chrání proti nemocem a ještě působí jako antioxidant.

12) Pravidelný sex

K tomu asi už nemusíme nic dodávat. Sexuální vzrušení vyplavuje hormony dobré nálady, navíc se po sexu lépe přemýšlí, člověk je kreativnější, spokojenější, klidnější a v neposlední řadě je pořádný sex skvělý po vaši kondičku a postavu.

13) Je to jen číslo

Vůbec nejdůležitější ale je, aby člověk stárnutí nepodlehl, počítal s ním a nedělal si z něj hlavu. Protože často vypadáme na takový věk, na jaký se cítíme. Takže stejně jako u všeho – je to jen v hlavě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zhubnout můžete i obyčejnou chůzí: Jak na to?

10 kosmetických vychytávek, které vám zpříjemní léto

Zhubněte na dovolené: Kde vám pomohou?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama