reklama

Líčení podle barvy očí: Víte, co vám sluší?

Pokud chcete oči trochu zvýraznit a podtrhnout, je dobré vědět, jaké barvy očních stínů jim sluší.

Foto: Thinkstock

Nemusíte je líčit vůbec nebo klidně použít jen řasenku, ale pokud chcete oči trochu zvýraznit a podtrhnout, je dobré vědět, jaké barvy očních stínů jim sluší. Když totiž použijete špatný odstín, budete vypadat mnohem hůř, než kdybyste jen vstala a šla.

Zatímco v létě používáme kvůli horku líčidel co nejméně, s podzimem se chuť na barvičky zase vrací. Svou roli jistě hraje i to, že se blíží sezóna předvánočních večírků a potom i plesů. Abyste na ni byla dokonale připravená, zjistěte, jaké oční stíny vám budou slušet ze všech nejvíce.

Pokud chcete slyšet jen jednu rychlou radu, pamatujte si, že černé či šedé kouřové líčení sluší úplně všem, a tak s ním chybu neuděláte. Čím světlejší jsou oči, tím světlejší mohou být i stíny, takže klidně použijte jejich hnědé a béžové variace. 

Kdybyste chtěla ještě jednu rychlou radu pro případ, že byste ráda zkusila barevnější líčení, měla byste vědět, že každým očím vždy sluší stíny, které mají úplně stejnou barvu jako jejich panenky.

A co když chcete v líčení očí pokročit ještě o level výš?

Hnědé oči

"Hnědá v sobě většinou skrývá mix několika základních barev, a tak je tu spousta možností líčení," říká pro magazín Allure vizážistka Emily Kate Warren. Doporučuje proto nejen hnědé stíny, ale klidně i ostře modré. Barvu vašich očí však ještě zvýrazní skořicové odstíny, ale i zlaté či khaki. Vždycky by však v sobě měly mít teplé podtóny.

Produkty na fotografii:

Gelové oční stíny, YVES SAINT LAURENT, paletka, MAX FACTOR, 319 Kč; khaki tužka na oči, CLINIQUE, 580 Kč; stíny v tužce, SEPHORA.

Modré oči

Máte-li modré oči, měly by vždy být dominantní částí vaší tváře. Proto musíte vybírat stíny, které barvu vašich očí zvýrazní, ale nezazdí. Můžete volit i modré a tyrkysové odstíny, ale lepší budou jen v linkách. Stíny po celém očním víčku by v této barvě byly až příliš výrazné a působily lacině. Slušet vám bude i fialová, ale rozhodně byste si měla pořídit paletku, kde budou stíny od nahých tělových až po bronzové či oranžové.

Produkty na fotografii:

Paletka nahých stínů, DIOR, 1690 Kč; tyrkysové stíny v tužce, ARTISTRY, 1355 Kč, prodává amway.cz; tekuté oční linky, ESSENCE, 70 Kč; paletka fialových stínů, MAC, 1290 Kč; bronzové oční stíny, NARS, 750 Kč.

Zelené oči

Zelené oční stíny vám budou velmi slušet, ale stejně jako všechny ostatní odstíny vhodné pro vás by měly být chladné a metalické. Platí to také o šedé, která pro vás vždy bude lepší než černá, i fialové barvě. Slušet vám ale bude i šedohnědá nebo stříbrná. Trochu si s líčením pohrajte a oči pomocí několika podobných produktů hezky vystínujte.

Produkty na fotografii:

Zelené oční stíny, URBAN DECAY, 550 Kč; fialové stíny, ZUII, 595 Kč, prodává bioorganica.cz; tužky na oči, GOSH, 279 Kč.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ve 20 letech na plastiku? Kvůli Facebooku a Instagramu

Co dělá únava a stres s vaší pletí? Braňte se

10 tipů, jak díky líčení opticky zvětšit oči

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama