reklama

Nestíháte si umýt vlasy? Pár triků, jak to zamaskovat

Čepice není jediným způsobem, jak zamaskovat mastné vlasy. Jak to udělat trochu elegantněji?

Foto: Thinkstock

Čepice je sice skvělým a rychlým způsobem, jak zamaskovat mastné vlasy, ale spousta z nás má povolání, kde šéfové nebudou rádi, když jim tam bude sedět někdo v kulichu. Naštěstí existuje i několik elegantnějších triků, jak zakrýt, že jste si nestihla umýt hlavu.

Nabízí se samozřejmě suchý šampon, který v posledních letech zažívá velký boom, vyrábí ho čím dál více značek, a tak se stal úplně stejnou nezbytností jako je odličovací voda nebo balzám na rty. Dá to sice celkem práci objevit takový, který vlasy nezatěžuje, a bílý prášek na nich neulpívá, příjemně voní, nebo alespoň nesmrdí, ale pak člověk podlehne a bez suchého šamponu neudělá ani krok.

Jenže se může stát, že vám jednoho rána dojde. Nebo že si ho zapomenete doma. Nebo že prostě máte špatný den a působením klimatizace se vám vlasy zmastí během dne v práci, kde prostě ten zázračný sprej nemáte. Takže co teď?

Nasaďte čelenku

Čím širší, tím lepší, ale i úzká poslouží dobře. Lépe než plastová vypadá látková, nebo si pořiďte zdobenou gumu, která bude působit skoro jako korunka, takže neumytých vlasů už nikdo nevšimne. Vlasy pod čelenkou můžete sčesat dozadu, dobře vypadá i nedbalá pěšinka uprostřed.

Udělejte si drdol

Dalším osvědčeným trikem, je že si vlasy svážete do vysokého drdolu. Vlasy u hlavy buď přísně uhlaďte a mastné kořínky klidně ještě podpořte gelem, anebo naopak: vlasy natupírujte, aby vytvořily objem a teprve poté stáhněte.

Následujte trendy

Vlasy přehoďte na jednu stranu, aby vytvořily velkou patku a tu zafixujte větším množstvím gelu. Cílem je mokrý efekt, takže ideální záležitost pro neumyté vlasy. Ty navíc, jak známo, lépe drží tvar a objem. Stejně tak to na jarních přehlídkách měly modelky u Kenzo nebo Roberto Cavalli, takže využijte toho, že to je trend a s mytím hlavy se zase tolik nestresujte.

Zapněte sponku

Skvělým trikem, jak schovat mastné kořínky, je vzít všechny vlasy nad čelem a směrem ke straně je smotat a konec tohoto "culíku" sponkou připnout k hlavě, zhruba v místech nad uchem.

Použijte fén

Mastné kořínky budou vypadat příjemněji, když je vyfoukáte horkým vzduchem. Vlasy ani nemusíte namáčet, fén použijte na suché. Funguje to víceméně stejně jako suchý šampon. Kromě toho, že se zbavíte mazu, získáte i objem. Ideální je foukat vlasy v předklonu.

Umyjte jen část

Obzvášť pokud nosíte ofinu, tak tenhle trik už asi znáte. Prostě se předkloníte k umyvadlu a pod tekoucí vodou rychle umyjete jen tu kritickou část účesu - vepředu jsou vlasy vždycky mastnější, protože si do nich saháme, dáváme je za ucho, hrajeme si s nimi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 zlozvyků, kterými si nevědomky ničíme vlasy

Potřebujete zhubnout? Jídelníček na týden i s recepty

Blíž ideálu krásy: Co obnáší operace, která změní tvář?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama