reklama

Potřebujete zpevnit tělo? Zkuste 10 jednoduchých cviků!

Prohlédnout galerii
Foto: Activia.cz

Bolí vás záda? Potřebujete zpevnit ochablé břicho a další problematické partie? Máme pro vás sérii deseti jednoduchých, o to však účinnějších cviků, se kterými můžete začít bez dlouhého otálení hned teď!

Konkrétní cviky jsme vybírali ve spolupráci se zkušených fitness instruktorem a osobním trenérem Petrem Dostálem a značkou Activia.

Náš tip: Zjistěte, jak zdravě jíst, cvičit a být spokojená sama se sebou ZDE! >>

"Plán je zaměřený na cvičení, při kterém by se měla vaše tepová frekvence pohybovat přibližně kolem 135 tepů za minutu. Statičtější a silové cviky budete střídat s aktivnější činností a s malými pauzami," vysvětluje Petr Dostál.

"Dýchejte svižně a pravidelně, nezapomínejte na správné držení těla bez zbytečně zvednutých ramen a prohnutých beder. Pokud je pro vás cvičení příliš náročné, zvolněte tempo, ale rozhodně to nevzdávejte. Každá snaha se počítá, každý trénink vás posune o kousek dál a ve výsledku určitě nakonec poznáte rozdíl - ve velkém zlepšení," vysvětluje.

Důležité je zmínit, že všechny cviky jsou navržené a sestavené s využitím vlastní váhy těla tak, aby bylo možné cvičit bez problémů i třeba doma. Trénink by mělo být možné zvládnout během 30 minut. K tomu Dostál dodává, že by mezi jednotlivými cviky měla být vždy pauza alespoň 30 vteřin.

"Pro hubnutí nestačí jen běhat, i když aerobní (cardio) složka má v plánu své pevné místo. To svaly spalují tuk!" Tak s chutí do toho!


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kde se vám postarají o kondici i jídelníček zadarmo?

Co se děje v těle, když přestanete kouřit

Čeho ženy po svatbě litují nejvíce?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama