reklama

Jarní laky na nehty: Zlepší vaši náladu a možná i zdraví

Prohlédnout galerii
Foto: Žena

Pestrobarevné nehty se v posledních letech staly stejnou samozřejmostí jako třeba používání balzámu na rty. I odstíny laků mají své trendy a každou sezonu se nosí něco trochu jiného. Takže s kterou barvou nejvíce zazáříte letos na jaře a v létě?

V zimě se vrátily do módy třpytivé laky a v létě budou ještě třpytivější a ještě perleťovější. Matné laky opět ustupují, takže co se neleskne, jakoby nebylo. 

Co se týče barev, teplé počasí a sluníčko si přímo žádá o výrazné a trochu rozpustilé odstíny, ovšem nezapomeňte ani na černou, či zemité barvy jako je zelená, béžová nebo šedá. Stálicí samozřejmě zůstává červená.

S každou sezonou jsou laky kvalitnější a "vychytanější". Vydrží déle (pokud je nanesete na čerstvě odlakovaný nehet) a také rychleji schnou. Dokonce se dají nejrůzněji kombinovat. Na jakoukoli intenzivní barvu můžete nanést bezbarvý lak se třpytkami a hned máte originální dílko. Třpytky navíc můžete nanést třeba jen na konec nehtu, nebo naopak jen k jeho lůžku.

Výrobci samozřejmě myslí i na vaše zdraví, proto je na trhu čím dál více ochranných podkladových laků, výživných sér a olejíčků. Ovšem stále zůstává fakt, že nalakované nehty mohou způsobovat nepříjemné podráždění kolem očí nebo dokonce periorbitální dermatitidu, což je vyrážka, která se objevuje kolem horních i dolních víček.

Když si uvědomíte, že člověk se za jediný den dotkne svých očí a jejich okolí dvěstěkrát, vlastně se není čemu divit. Někteří lidé zkrátka mohou mít kůži alergickou na látky obsažené v lacích na nehty. Pokud mezi ně patříte i vy, jistě vás potěší, že odborníci v laboratořích Clinique dokázali vyrobit laky, které tyto látky neobsahují, a tak riziko podráždění minimalizují. Jsou i šetrnější k samotným nehtům.

Nejen tyhle, ale i spoustu dalších laků na nehty v těch nejkrásnějších odstínech, najdete v naší galerii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proměna Lenky (50): Rozhodla jsem se být čím dál hezčí

Silné obočí je trendy: Jak má vypadat a komu (ne)sluší?

Akné u dospělých? Nesahejte si na obličej

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama