reklama

Proměna Martiny: Chci se cítit pohodlně. I na svatbě

Cíl této proměny byl více než jasný. Udělat z Martiny okouzlující nevěstu, která však bude vypadat přirozeně. Nešlo tedy o žádnou radikální změnu, spíše o jemné zvýraznění jejích předností.

Foto: Tomáš Černý

Cíl této proměny byl více než jasný. Udělat z Martiny okouzlující nevěstu, která však bude vypadat přirozeně. Nešlo tedy o žádnou radikální změnu, spíše o jemné zvýraznění jejích předností a vymyšlení elegantního svatebního účesu.

Právě vlasy byly hlavním důvodem, proč se Martina do proměny přihlásila. "Mám pocit, že nikdy žádný kadeřník nebyl schopný s mými vlasy něco udělat. Vždycky se jen zeptal, jak chci ostříhat, ale sám nic nevymyslel," říká šestatřicetiletá Martina Čížková z Prahy, která pracuje v marketingovém oddělení jednoho mobilního operátora.

Bála se, že proměna bude možná až příliš radikální, ale výsledek si moc pochvalovala: "Jsem nadšená z přístupu Studia Oskar. Líbí se mi, že mě jejich kadeřník nehnal do žádných násilných změn a pracoval se strukturou mých vlasů. Vytvořil účes, který je jednoduchý a přitom krásný. Líbí se mi i líčení, které jen lehce zvýrazňuje mé rysy."

Použít jen jemné líčení, to byl rovněž promyšlený záměr. Martina se totiž v soukromí téměř nelíčí. A je přece tak důležité, aby se na své vlastní svatbě cítila příjemně a pohodlně.

Jak tedy proměna probíhala?

Vlasy: Karel Zikmund

"Martina měla vlasy delší dobu nestříhané, jsou vlnité, pomalu až krepaté. Společně jsme zvolili tmavě blond měděnou barvu. Abych vlasům dopřál regeneraci, po šamponové lázni jsem namíchal kondicionér s produktem pro lesk vlasů, obojí z řady Alterna Caviar a začal nanášet od konečků vlasů pramen po prameni, nakonec pročesal a nechal působit 15 minut," popisuje Zikmund. 

"Poté jsem důkladně spláchl. Vlasy jsem zkrátil o sedm centimetrů a lehce prostříhal. Technikou "mačkání do vln" jsem nanášel produkty na podporu vln a nechal pomalu schnout pod klimazonem. Na doma jsem doporučil buď nechat vlasy samovolně schnout, nebo pomocí difuzéru se střední rychlostí vyfoukat." 

"Po deseti minutách jsem opět nanesl produkty, aby vlny nebyly vysušené, ale krásně "rozpramínkované". Jakmile byla nevěsta nalíčená, stačilo dodělat svatební účes na míru. Martina má ráda přirozenost a své vlny, proto jsem jen udělal ležérní drdol, v podstatě takový vlasový vír, z něhož volně padají prameny."

Make-up: Michaela Sýkorová

"Martina má velmi světlou pleť a téměř se nemaluje. K svatebnímu líčení nepatří přehnanost, proto jsem volila decentní stíny v broskvových barvách a jemně jsem vystínovala vnější koutky očí, abychom dosáhli jejich zvýraznění. Lesk na rty jsem použila téměř bezbarvý."

Styling: Linda Radostová

"Šaty pro Martinu jsem úmyslně vybrala s předním kratším dílem, aby se trochu lišily od těch, které si vybrala sama. Myslím, že i přesto se tyto netradiční šaty (zapůjčené z pražského salonu Maya) Martině velice líbily."

A jak se líbí svatební proměna vám? Napište nám do diskuze pod článkem.

Foto: Tomáš Černý

Produkce: Milan Obst, Studio Oskar

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proměna Zuzany (23): Konečně nevypadám na třináct

Proměna Katky (34): I matka tří dětí může být krásná

Strach z ošklivosti a stárnutí: Co vás děsí a co pomůže

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama