reklama

Proměna Jany (35): Už vím, jak upravit své krepaté vlasy

Hlavním důvodem, proč se Jana Dubská chtěla proměnit, byly její vlasy. Byla nespokojená se střihem, stylem účesu, který byl navíc příliš pracný na úpravu.

Foto: Tomáš Černý

Hlavním důvodem, proč se Jana Dubská chtěla proměnit, byly její vlasy. Byla nespokojená se střihem, stylem účesu, který byl navíc příliš pracný na úpravu. A z toho také naši kadeřníci vycházeli. Jak to dopadlo?

"Osobně si myslím, že každá žena by o sebe měla pečovat, ať už je to žena v domácnosti nebo v jakékoli jiné profesi. Žena by se měla cítit dobře a být sama se sebou spokojena," říká pětatřicetiletá Jana z Prahy, která je nyní na rodičovské dovolené. Mimochodem, přestože byste to do její štíhlé postavy neřekli, má už dvě děti.

Ani na mateřské tedy Jana nechtěla kašlat na svoji vizáž a rozhodla se jednat. Byla nešťastná ze svých vlasů, ale nevěděla, co s nimi. Ze salonu ale odcházela nadšená - jednak z nové barvy vlasů, ale hlavně z nového střihu, který je mnohem jednoduší na údržbu a úpravu.

Líčení a elegantní oblečení pak už bylo jen třešničkou na dortu, ale i díky ní si Jana odnesla spoustu zajímavých poznatků a zkušeností.

Jak celá proměna probíhala?

Vlasy: Jakub Sak

"Jana přišla s tím, že mi nechá volnou ruku, proto jsem se rozhodl vlasy lehce zesvětlit melírem, ale pouze tón v tónu. Dávali jsme pouze přeliv, aby vlasy dostaly lesk a trochu života. Vlasy jsme také zkrátili, a to z důvodu, že Jana měla příliš krepaté konce. Tento střih je velice jednoduchý i na domácí údržbu, kterou zvládne Jana sama doma. Co si budeme povídat, nikdo nechce mít upravené vlasy jen tehdy, když vychází ze salónu."

Make-up: Milan Obst

"Jana má hezky hydratovanou pleť se suššími místy na čele a nose. Obličej je lehce opálený a mírně v tmavším tónu než zbytek pokožky, tudíž jsem pleť sjednocoval světlejším make-upem. Make-up musí působit přirozeně a dojmem, jako by na pokožce ani nebyl. Stíny na oči jsou jemnější, na denní nošení. Důležité je u Jany použít korektor pod oči, který musí být o tón i dva světlejší než make-up, aby vyhnal stín pod očima a oči nepůsobily unaveným dojmem. Janě bych doporučoval nechat si malinko širší obočí. Takto úzké už se nenosí. Rty jsou opět přirozené. Použil jsem jemně růžovou korekční tužku na rty a přes ni ve stejném tónu rtěnku. Aby rtěnka držela co nejdéle, nezapomínejte na tužku na rty jako podklad."

Styling: Linda Radostová

"Takto střižené šaty od návrhářky Ivety Pecuchové si zamilují všechny ženy, které chtějí opticky zeštíhlit postavu, i když zrovna Jana to vůbec nepotřebuje. Její dlouhé štíhlé nohy vypadají sexy i v délce sukně po kolena, která se teď nosí mnohem více než kratší varianty, a samozřejmě vypadá seriózněji. Šaty jsou navíc univerzální - hodí se jak do kanceláře, tak v kombinaci s koženou bundou a výrazným šperkem na večírek. A když si k nim vezmete kozačky nebo klidně biker boots, můžete v nich vyrazit třeba s kamarádkou na nákupy nebo do kina."

Foto: Tomáš Černý

Produkce: Milan Obst, Studio Oskar

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proměna Zuzany (23): Konečně nevypadám na třináct

Proměna Katky (34): I matka tří dětí může být krásná

Strach z ošklivosti a stárnutí: Co vás děsí a co pomůže

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama