reklama

Večeře za 5 minut: Recept na klasické lečo s uzeninou

Milujete zeleninu? Vrhněte se na rychlou večeři. Připravili jsme pro vás recept na klasické lečo.

Foto: Profimedia

Ráda vaříte jednoduchá a rychlá jídla? Do této skupiny patří i velmi známé a oblíbené jídlo: lečo! Připravili jsme pro vás recept na klasické lečo s uzeninou.

Že jsou vejce plná cholesterolu? Každý tvrdí něco jiného. Pokud si jednou za čas připravíte chutnou večeři z vajec a hromady zeleniny, nebude to takový hřích.

Recept na klasické lečo s uzeninou

Budete potřebovat:

  • 800 g rajčat
  • 500 g červené papriky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 4 vejce
  • 200 g uzeniny (měkký salám, klobáska)
  • sůl
  • mletý pepř
  1. Nejprve si zeleninu pořádně očistíme a rajčata dáme spařit, abychom z nich lépe odstranili slupku. (není nutné odstraňovat)
  2. Papriky si nakrájíme na nudličky a cibuli nasekáme najemno.
  3. V hrnci si rozpálíme sádlo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme zpěnit.
  4. Přidáme papriku a restujeme do změknutí.
  5. Do pánve přimícháme rajčata, vše osolíme a dusíme doměkka.
  6. Mezitím si připravíme uzeninu, kterou si nakrájíme na malé kostičky nebo půlkolečka a prohřejeme se zeleninou.
  7. V hrníčku si rozmícháme vejce vidličkou a zahustíme lečo.
  8. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.
  9. Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.

Další recepty na klasická i netradiční leča najdete ZDE >>

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recept na domácí paštiku s drůbežích jater

Svěží saláty a pomazánky na léto

Nejdražší domy světa. Bydlení snů nebo přehlídka nevkusu?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama