reklama

Orgasmem ke zdraví aneb Jak se léčit vzrušením?

Orgasmem ke zdraví! Tento nápad podporují švýcarští vědci, kteří dospěli k objevu, že sex zvyšuje obranyschopnost organismu. Pravidelný přísun sexuálního vyvrcholení vás tedy nebude zásobovat pouze dobrou náladou, ale také dokáže posílit imunitní systém.

Foto: Profimedia.cz

Orgasmem ke zdraví! Tento nápad podporují švýcarští vědci, kteří dospěli k objevu, že sex zvyšuje obranyschopnost organismu. Pravidelný přísun sexuálního vyvrcholení vás tedy nebude zásobovat pouze dobrou náladou, ale také dokáže posílit imunitní systém.

S každým orgasmem se zvýší i počet ochranných buněk v krvi. Což je teď v období nachlazení, chřipek a viróz přesně to, co potřebujete. Uznejte sami, zdali to není dobrý důvod k tomu, abyste strávili více času v ložnici…

Více vraždících buněk

Vědci sledovali imunitu muže před a po orgasmu. Výsledek? V krvi se po vyvrcholení znenadání zvýšil počet buněk >>zabijáků<<, kterých bylo najednou dvakrát více. Alespoň to vyplývá ze zprávy Tillmanna Krügera ze švýcarské vysoké školy, kterou publikoval v časopise Psychologie dnes. Rovněž dlouhodobá studie, které se naopak věnovali vědci z Ameriky, dospěla ke stejnému výsledku. Pokud se věnujete dvakrát až třikrát týdně sexu, zcela jistě se zvýší koncentrace protilátek ve slinách a tím i vaše imunita!

Proč tomu tak je?

Při sexu přijde naše tělo do styku s velkým množstvím cizích bakterií. Postupně si proti nim tělo vytvoří jakýsi obranný štít. Ten je navíc schopný produkovat vraždící buňky, které vás před takovými bakteriemi ochrání.

Zlatá střední cesta

Experti ale varují, že více sexu než dvakrát až třikrát týdně a naopak žádný sex vede ke snížení množství protilátek. Vhodná není ani absolutní zdrženlivost, ani přemíra sexu, tvrdí.

Další zdravotní výhody orgasmu

Pravidelný orgasmus = duševní pohoda

Sexuální abstinence podle lékařských záznamů působí často úzkosti, paranoiu a deprese. Pokud člověk trpí lehkými formami depresí, může být sex výborným lékem. Uvolňují se při něm do těla endorfiny, které snižují stres a vyvolávají pocit euforie.

Sex lepší než kosmetika

Při sexu ženské tělo produkuje dvojnásobek hormonů estrogenů, které pomáhají udržovat vlasy lesklé a pokožku jemnější.

Žrout kalorií

Při jednom sexuálním dovádění lze spálit až 200 kalorií, které odpovídají patnáctiminutovému běhu.

Tlumí bolest

Těsně před orgasmem vzroste hladina oxytocinu v organismu až pětkrát a předurčuje masivní uvolnění endorfinů. Tyto hormony tiší bolest, ať už mírnou bolest hlavy nebo artritidu či migrénu.

Prevence inkontinence

Při orgasmu dochází u žen k mohutnému stahování svalů pánevního dna, které ovládají průtok moči. Jejich posilování zabrání ve vyšším věku úniku moči

Spolehlivě vás uspí

Orgasmus působí také jako výborný lék na nespavost. Mohou za to opět hormony, které se při něm vyloučí do těla. Organismus je po vyvrcholení příjemně znaven a spánek přichází bez problémů

Sníží riziko rakoviny prostaty

Vysoká frekvence ejakulace a sexuální aktivity snižuje riziko onemocnění rakovinou prostaty u mužů ve vyšším věku. Při dvaceti ejakulacích měsíčně se sníží hrozba o 14 procent, při vyšší měsíční frekvenci ejakulace pak až o 33 procent.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama