reklama

Tři nejhorší mužské vlastnosti pro váš partnerský život

Jaké vlastnosti by vlastně měl mít náš ideální partner? Stačí nám, aby byl zodpovědný a hodný? A jaké vlastnosti našich protějšků mohou naopak náš vztah zničit?

Foto: Thinkstock

Jaké vlastnosti by vlastně měl mít náš ideální partner? Stačí nám, aby byl zodpovědný a hodný? A jaké vlastnosti našich protějšků mohou naopak náš vztah zničit?

V mé praxi se pravidelně setkávám s určitými charakterovými vlastnostmi mužů, které jsou pro vztah destruktivní. Nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše - tady jsou:

1) Neumí mluvit o svých emocích

My ženy s emocemi umíme pracovat a naopak je někdy musíme krotit. Mužská část pokolení na tom již tak dobře není, a někteří muži je dokonce neumí projevovat a pojmenovávat vůbec. Přitom, pokud neumíme vyjádřit, co cítíme a neformulujeme naše přání, nespokojenost, vztah je tím dříve či později poznamenán. V případě, že váš partner neumí mluvit o svých citech, počítejte nejen s chladným vztahem, ale také s překvapením ve formě nevěry nebo rozchodu. Váš partner vám jednoduše neřekne, že je nespokojený, a udělá zásadní rozhodnutí o vztahu bez vás.

2) Má nízké sebevědomí

Nízké sebevědomí netrápí jen nás ženy. Muži si často také nevěří, avšak jejich nízká sebedůvěra se projevuje v jiné oblasti života než u nás žen. My se soustředíme na náš vzhled a dokonalost v partnerském, mateřském vztahu. Muži s nízkým sebevědomím trpí kvůli práci či penězům, ale také v oblasti uspokojení ženy. Pokud máte partnera, který si nevěří, musíte jej buď neustále emočně dopovat, že je dobrý, anebo si onu chválu a potvrzení hodnoty hledá mimo vztah. Muži, kteří mají nízké sebevědomí, jsou velice často chroničtí nevěrníci. Zájmem jiné ženy si potvrzují, že jsou pro ženu zajímaví a žádoucí.

3) Je extrémně ješitný

Kolikrát jsem ve své praxi slyšela, jak se změnil partnerský vztah poté, co se danému páru narodilo dítě. Najednou se žena věnovala někomu jinému a muž měl najednou pocit, že u své partnerky není na prvním místě. Muž, který je extrémně ješitný, si vyžaduje neustálou pozornost a péči od své ženy. Často se tak stává po narození dětí nebo ve společnosti jiných, že se z veselého partnera stane "kakabus", kterému se stále něco nelíbí. Chce mít stejnou pozornost jako dříve, avšak žena má plné ruce práce s jejich potomkem. Ješitný muž nebude ochoten se o vás ve vztahu dělit, a to může mít na váš vztah dlouhodobě negativní vliv.


"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama