reklama

3 druhy ženského orgasmu: Který z nich jste už poznaly?

Neuvěřitelná euforie orgasmů. Žena může zažít celkem tři různé typy.

Foto: Profimedia.cz

Příjemné šimrání v podbřišku, lechtivé brnění konečků prstů, hlava těsně před výbuchem a pocit neskonalého štěstí, ano, mluvíme tu o slastném vyvrcholení milostného aktu. Věděli jste, že žena může prožít až tři druhy orgasmu?

Podle posledních studií, které byly zveřejněné v časopise NeuroQuantology, existují tři různé druhy ženského orgasmu, klitorální, vaginální a smíšený. Rozhodně za vyzkoušení stojí všechny tři. Každá může dosáhnout všech tří, jen to chce chvilku čas a pravidelné tréninky.

Klitorální: Zvládnete to sama!

Tak ten nejspíš znáte už velmi dobře. Jde o nejběžnější orgasmus, který si 90 % žen zvládne navodit i bez partnera a velmi jednoduše. Postačí správně stimulovat klitoris a jeho okolí buď rukou, nebo šikovnou hračkou, jež v podobě speciálního vibrátoru bezpečně a možná ještě lépe nahradí mechanické dráždění.

Čtěte také: Scházíme se jen kvůli sexu. Neznám ani jeho příjmení

V místě klitorisu se shromažďuje až 8000 nervových zakončení. Dráždění tohoto místa může být pro některé ženy až příliš citlivé, proto tento druh orgasmu raději nevyhledávají, cesta k vyvrcholení pak totiž může být pořádně dlouhá a bez výsledků. A jak poznat klitorální orgasmus? Jde o mnoho intenzivních, krátkých stahů rychle za sebou. Celé vyvrcholení poměrně dlouho doznívá jemným pulsováním. Během příjemné chvilky se objevuje těžké dýchání.

Vaginální: Ukažte partnerovi, jak na to

Způsobuje ho dráždění uvnitř pochvy, jinak se k této slasti dostat prostě nemůžete. Bohužel až 70 % českých žen je přesvědčených, že jej nemůže dosáhnout. Každá je toho schopna, jen je třeba to zkoušet a dát tréninku více času. Tento typ orgasmu popisují ženy jako mnohem intenzivnější a delší. Během jeho trvání je cítit silné vnitřní pulsování.

I když stále existuje velká debata o tom, zda bod G existuje, je tu jeden způsob, jak najít to správné místečko, které nejvíce vzrušuje. Před tím, než se s partnerem vrhnete na pokus o vaginální orgasmus, zkuste nejprve sama prozkoumat přední stěnu pochvy. Tam, kde je vám to nejpříjemnější, se pokuste nasměrovat i svého partnera. Obecně platí, že pokud vám to nejde, měňte polohy a hlavně vyčkejte. Čím delší pohlavní styk (15 minut a více), tím máte větší šanci na úspěch.

Smíšený a cervikální: Musíte vyčkat!

Smíšeného orgasmu dosáhnete tak, když se vám podaří prožít klitorální a vaginální dohromady. Není to nic složitého, jen musíte s partnerem dobře spolupracovat.

A pak je tu ještě cervikální, kde je v hlavní roli čípek (cervix). Tohoto typu dosahují některé ženy až po porodu nebo po větším sblížení s partnerem. Chce to delší dobu pro stimulaci čípku a jeho okolí. Využívejte k tomu polohy, jež umožňují hlubší splynutí, a snažte se sladit pohyby. A co je nejdůležitější, v tu chvíli musíte být absolutně psychicky uvolněná a neřešit jiné věci, protože jinak tělu nedovolíte prožít tu největší slast, kterou je schopné vám předvést.

Náš tip: Okořeňte svůj sexuální život. Co ještě vyzkoušet?

Nedaří-li se vám objevit kouzlo všech tří typů, pak nezoufejte, alespoň máte důvod k pravidelnému tréninku. A partner jistě bude často a rád zkoušet nové polohy, aby vám udělal radost. Tak trénujte, trénujte a trénujte.

Máte nějaké zkušenosti se všemi třemi orgasmy? Nějaké zajímavé tipy, jak dosáhnout po tolik vytoužené slasti? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zemřelo dítě. Jak to může máma přežít?

35x o kočkách: Potí se jim tlapky a cítí zemětřesení

Tetování: Co byste měli vědět, než s tím začnete




.




"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama