reklama

Chodíte s výrazně starším mužem? Tohle vás čeká

Mezi vámi a partnerem je velký věkový rozdíl? Připravte se na toto...

Foto: ISIFA/Thinkstock

Dnes už velký věkový rozdíl mezi partnery není problém. Společnost také většinou uznává spíše staršího muže s mladou slečnou, než když si starší žena najde "zajíčka". Na začátku vše může být skvělé, ale měli byste se podívat, co vás čeká v budoucnosti.

Máte nový objev, kterému je o 10, 15 nebo 20 let více? Nechceme vás strašit, ale pro jistotu se podívejte, jaká příkoří na vás v takovém vztahu čekají. Zvládnout se to samozřejmě dá, jen to chce trochu vůle a odvahy. Navíc štěstí přeje připraveným...

Závazky

Našla jste si šarmantního partnera, kterému je už kolem padesátky? Pak vás jistě nepřekvapí, že už byl jednou či vícekrát ženatý. A se vztahy přicházejí i děti. Připravte se na to, že mohou být třeba stejně staré či o něco málo mladší, než jste vy. Bohužel své nové a mladé "matky" obvykle nemají rády.

Doporučujeme: Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery?

Někdy se stává, že se do vás zakouká jejich mladý syn a vysvětlovat svému zralému partnerovi, že s ním nic nemáte, může být pořádně těžké.

A ještě jsou tu exmanželky. V mnoha případech si muži s nimi udržují dobré vztahy, takže vás jeho ex možná občas navštíví a bude se vás snažit naučit, jak byste se měla k němu chovat, co má rád a co naopak nesnáší. Buďte trpělivá!

Co na to okolí

Asi si řeknete, že je úplně jedno, co si lidé myslí. Ale dřív nebo později vám začnou jejich pohledy vadit. I když budete úspěšnou manažerkou, stejně si každý pomyslí, že jste se starším mužem nejspíš jen kvůli penězům.

Chcete-li si vztah udržet, nic lidem nevysvětlujte, nesnažte se dokazovat, že je vše úplně jinak, jen by se vše obrátilo proti vám.

To je dědeček?

Muži jsou schopní zplodit potomka i v sedmdesáti, ale myslete na budoucnost. Partnerovi dítě dodá sebevědomí, ale je-li mezi vámi velký věkový rozdíl, musíte počítat s tím, že jej třeba neuvidí dospívat. Krutá realita, ale muži opravdu umírají dřív než ženy - i bez věkového rozdílu.

Připravte se i na to, že mu na malé dítě nezůstane energie. Občas zatouží po svém klidu a co se týče dospívání, budete na výchovu i finanční podporu pravděpodobně sama, i když třeba ne úplně doslova.

Ošetřovatelka v zápřahu

Je vám 25, partnerovi 55. Představte si, co bude za 15 až 20 let. Potomek bude teprve na střední škole, rodiče už se o sebe nezvládnou postarat, i partner zestárne. Stane se z vás matka, manželka a hlavně ošetřovatelka. Manžela mohou trápit zdravotní problémy, co když se nezvládne sám osprchovat nebo obléknout? 

Problém s přáteli

S velkou pravděpodobností si s jeho přáteli neporozumíte a naopak, vy nemůžete nutit jeho, aby s vámi a partou jel na vodu nebo pod stan. Hodně rychle si najděte společného koníčka, který vás bude naplňovat i za pár let, kdy už může být vše mnohem složitější.

Je třeba se přizpůsobit

Padesátiletého muže už k obrazu svému nijak nepředěláte. Když řeknete, mladému klukovi, že byste rády, aby nosil jiné kalhoty nebo tričko, pravděpodobně vás vyslyší, ale u staršího partnera se vám nic podobného podařit nemusí. Raději skousněte jeho styl oblékání, jeho denní rituály, zvyky, zlozvyky či připomínky. Vy budete ta, která se přizpůsobí.

Mrzutý chlap

Opět záleží, jak vitálního muže doma máte, ale stává se, že s věkem jsou lidé více mrzutí. Špatně snáší změny, mají rádi svůj klid a pohodlí. Proto se připravte i na situaci, že vám jednoho dne řekne, běž, bav se, já raději zůstanu doma.

Náš tip: Příběh: Je mu 31 let a chodí s ženou o 60 let starší 

Nijak se ho nesnažte přemlouvat, zkuste si občas žít svůj život už od začátku a nedávejte mu žádné záminky k tomu, aby na vaše přátele nějak žárlil či litoval věkového rozdílu.

Výhody versus nevýhody

Pojďme se stručně podívat, co pozitivního a negativního vás čeká ve vztahu se starším mužem.

Výhody:

  • Obrovská zkušenost, vybouřenost, nejspíš se za mladší slečnou dívat nebude.
  • Má jasno o budoucnosti. Názory si v hlavě už urovnal, a když je třeba řešit krizovou situaci, poradí si s klidnou hlavou.
  • Bude se vám věnovat, bude pozorný a vždy vás podpoří.
  • V mnoha případech má stabilní práci. Ve vyšším věku bývají muži na vyšších postech, takže se nebude snažit za každou cenu budovat kariéru a volný čas stráví s vámi.
  • Zvládne být dobrým a moudrým otcem pro vaše děti.

Nevýhody:

  • Možná neuvidí vyrůstat své děti.
  • Nebude chtít doprovázet ratolest do školy, protože si lidé mohou myslet, že je jejich dědeček.
  • Mohlo by se stát, že na vás bude hodně žárlit.
  • Pokud je mezi vámi velký věkový rozdíl, z něho bude dědeček, který chce klid, a vy budete v nejlepším věku. Je možné, že se vaše priority a zájmy rozejdou.
  • Menší potřeba sexu z jeho strany, i když to je hodně individuální.
  • Neporozumíte si s jeho přáteli.
  • Bude na vás klást velké nároky.

Lásce se poručit nedá. Pokud máte doma staršího muže, buďte šťastná, že vás miluje a vy milujete jeho. Snažte si užívat jeho pozornosti a lásky, buďte na budoucnost připravená a jeho péči mu náležitě oplácejte. Zkuste mu pomáhat s udržováním kondice a uvidíte, že spolu prožijete dlouhé a krásné roky.

Jaký je mezi vámi věkový rozdíl? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co funguje na škytavku a proč ji máme?

Máte alergické dítě? Poradíme, jak zařídit pokoj

Luxusní vila z roku 1931. Jako by ji kolaudovali nedávno






"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama