reklama

Sex v 70? Častěji, než byste čekali. Potvrzeno!

Potvrzeno: V důchodu sex nekončí!

Foto: Profimedia.cz

Myslíte si, že sexuální apetit s přibývajícími roky slábne? Omyl! Nové studie ukazují, že s milováním nepřestávají lidé ani v 70!

Podle nového sociální výzkumu z Univerzity v Manchesteru téměř polovina lidí ze 7000 dotazovaných, kterým bylo nad 70 let, jsou stále sexuálně aktivní. K odpovědi "velmi často", kde tento pojem byl definován sexem dvakrát měsíčně, se přiklonila jedna třetina z nich.

Problém není s věkem

Jde o první studii sexuální aktivity, která zahrnuje lidi nad 70 let. Autorem nápadu je Dr. David Lee z Fakulty sociálních věd na Univerzitě v Manchesteru. Výzkum zjistil, že zdraví a hádky ve vztahu snižují četnost pohlavních aktivit seniorů častěji než věková hranice.

Doporučujeme: Fronéma o polyamory: Mám vztah se dvěma muži a ženou

"Doufáme, že naše výsledky vyvrátí mylné představy o tom, že milování v pozdním věku je nemyslitelné a nabídnou starším lidem prevenci proti stereotypnímu životu a vrátí jim naději na aktivnější stáří," vyjadřuje se ke studii sám autor pro Huffington Post.

Pozor na pohlavní choroby

Dle dalšího průzkumu bylo zjištěno, že nejčastějšími důvody ukončení intimních aktivit v pokročilejším věku byly u žen problémy se uvolnit, stud a u mužů potíže s erekcí.

Skutečnost, že starší lidé se sexu nevyhýbají, potvrzují i výsledky Centra pro kontrolu pohlavně přenosných chorob. Ti potvrzují, že od roku 2007 se tyto nemoci rozšířily mezi seniory rychlostí blesku. Výskyt syfilidy mezi staršími ročníky vzrostl o 52 %, u chlamydií se číslo vyšplhalo na 32 %. S podobnými výsledky přichází i další státy jako Velká Británie nebo Francie.

Odborníci jsou na jednu stranu rádi, že starší lidé jsou stále aktivní, ale staví je to do nepříjemné pozice, kdy kromě osvěty chráněného a bezpečného sexu pro mladé, budou nejspíš muset vymyslet podobné přednášky a programy i pro seniory.

Křížovky jsou lepší než sex

Průzkumy dále potvrzují, že člověk, který si užívá milostný život do 60. či 70. roku svého života, udržuje svoji psychiku v lepší kondici než neaktivní mladší jedinec.

Náš tip: Nejznámější sexuální polohy. Co o nich (ne)víte?

Důkaz přinesly testy, které absolvovalo 1700 mužů a žen z Holandska. Daily Mail uvádí, že senioři, kteří se sexu nebrání, mají lepší paměť a jsou schopni skvělé představivosti. Vědci však zároveň přiznávají, že luštění křížovek je pro starší lidi mnohem přínosnější, zapojují tak celé nervové centrum, při orgasmu jde o stimulaci pouze jedné části mozku.

Neuvěřitelné výsledky

Studie z univerzity přichází ještě z mnohem překvapivější zprávou. Více než čtvrtina dotazovaných, kterým bylo 89 let potvrzuje, že se naposledy milovali ve svých 85 letech.

Závěr vědců z Nizozemska je jasný. U starších osob se obecně očekává, že už nejsou schopni sex provozovat z fyzických důvodů nebo dokonce, že o něj ztratí zájem vůbec. Věk ale není dostatečnou stopkou, realita je taková, že i senioři ve vysokém věku prožívají intimní chvíle různého druhu a to poměrně dost často!

Proč si většinou myslíme, že sex končí s určitým věkem? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Potvrzeno: Nemáme sex kvůli telefonům

Vyhazov za sledování Facebooku a mailů: Je to možné?

Opuštěné luxusní hotely. Naskočí vám husí kůže


"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama