reklama

8 věcí, které bychom mužům neměly říkat. NIKDY!

Jak udržet vztah? Těchto 8 věcí mužům neříkejte. NIKDY!

Foto: ISIFA/Thinkstock

Slova mohou zničit vztah během vteřiny. A i když se říká, že jsou muži trpělivější a neřeší zbytečnosti, jsou věci, které by jim ženy říkat neměly.

Vybudovat si vážný vztah je dřina, proč si jej tedy ničit nějakou zbytečnou poznámkou. Včas si uvědomte, co je pro vašeho partnera důležité. I muži mají svá slabá místa a věřte, že se jim nelíbí, když jim řeknete něco, co nechtějí slyšet. Kdy musíme být opatrné?

Maminčin mazánek

Chodit s mužem, který nedá na svou matku dopustit a stará se o něj i ve třiceti, je vždycky hodně těžké, ale pokud s ním chcete strávit celý svůj život, nikdy mu neříkejte, že je "mamánek". Co jeho matka řekne, je pro něj svaté. Smiřte se s tímto faktem a dobře si ujasněte, zda s takovým mužem chcete vůbec být.

Doporučujeme: Vztah se starším mužem je velká dřina. Co váš čeká?

Každé křivé slovo proti vaší potencionální tchyni může být nášlapnou minou. Muži nesnesou kritiku své milované maminky. Nesnažte se na tom něco změnit a dobře si zapamatujte, že jedna věta vám může zničit vztah. Otázkou zůstává, stojí vám to za ty nervy?

Řekni mi víc o své "ex"

Za žádných okolností se nevracejte a nerozpitvávejte minulost. Asi je lákavé znát předchozí konkurenci a ověřit si, zda byl partner stejný i s tou před vámi, ale akorát ho naštvete. Vyhněte se hovorům o "ex" a už vůbec se nevyptávejte na intimní detaily. Dříve nebo později by vás nějaká informace naštvala a vy byste mu vyčetla něco, co už je dávno promlčené.

Vidíš, jak ta žena skvěle vypadá?

Hrozně rády bychom na tuto otázku slyšely jednu konkrétní odpověď: "Ne, tobě to sluší mnohem víc." Co se ale stane, když s vámi budou souhlasit a potvrdí, že vypadá fantasticky? Pravděpodobně začnete žárlit a spustíte kadenci nebezpečných otázek: Už se ti nelíbím? Co má ona a já ne? Mám snad jít na plastiku?

Správné odpovědi neexistují! Dámy, raději si uvědomte, že tímto si akorát srážíte sebevědomí, což se některým pánům líbit nebude. Navíc se vám po takové zkušenosti budou brzy bát na cokoliv odpovědět, aby nepřišla další smršť šťouravých otázek.

Jsem krásná?

Neptejte se, akorát se v jeho očích shodíte. I když vám partner denně neříká, že jste krásná, neznamená to, že vás nemiluje. Muži jsou prostě takoví. Potřebujete důkazy? Hledejte je v drobnostech a detailech vztahu, které často přehlížíme.

Oblékáš se příšerně

Pokud se vám nelíbí, jak se váš partner obléká, nikdy mu o tom neříkejte přímo. Vyrazte s ním na nákupy a decentně mu naznačte, co by se vám na něm líbilo nebo mu nějaký "hadřík" kupte sama. Ale v případě, že mu rovnou řeknete, jak příšerně vypadá, můžete zničit jeho sebevědomí.

Kdy se znovu uvidíme? A zavoláš?

Je vám s mužem na první schůzce dobře a ráda byste ho viděla co nejdříve? V žádném případě se z něj nesnažte dostat další termín. Bude si myslet, že jste dotěrná. Většinu mužů tímto chováním odradíte.

Je to jenom práce

Když váš partner tráví několik dnů a nocí v práci a finišuje s důležitým projektem, který nakonec nevyjde, určitě mu neříkejte, aby si z toho nic nedělal, že je to jen práce. Většinou je pro něj každý úkol výzvou. Ukažte mu, že jste jeho výkonům věřila a utěšte slovy, že příště to určitě vyjde, ať se nevzdává.

Náš tip: Ideální zaměstnání podle horoskopu. Co (ne)dělat?

Podpora je velmi důležitá, lépe a rychleji se smíří s neúspěchem a příště bude vědět, že při něm budete stát, ať se bude dít cokoliv.

Já jsem ti to říkala

Věřte, že ve chvíli, kdy vám něco podobného vyjde z úst, sami muži si už tento fakt nejspíš uvědomují. Proto vždy, když budete mít tendenci tuto větu říct, raději se kousněte do jazyka. Oni si na vše musí přijít sami, i kdybyste do nich stokrát hučely.

Budovat silný a zdravý vztah není snadné. Je důležité se navzájem pochopit, milovat a respektovat. V partnerství platí důležité pravidlo: Neboj se mluvit o všem, ale dopředu uvažuj o následcích.

Souhlasíte s tímto seznamem? Ještě bychom jej měli rozšířit? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 věcí, které jste nevěděli o svatební noci

Ženy jsou tak schopné jako mži. Jen nemají sebevědomí

Jak se zbavit cigaretového zápachu z vlasů a prstů

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama