reklama

Co by měl partner vědět o menstruaci? Zachráníte vztah

Muži by měli o menstruaci vědět vše, je to pro jejich dobro. Co jim říct?

Foto: Thinkstock

Každý měsíc to samé. Když se před mužem řekne slovo menstruace, většinou se vyděsí a pakují se pryč. Jak partnery na citlivější období připravit?

Z rozhovoru o intimních věcech nebudou nadšení, ale do budoucna si usnadníte společné soužití a ubude i několik zbytečných hádek. Tady je pár tipů, jak jim vše vysvětlit.

Jako na houpačce

Prý jsme v těchto dnech hodně náladové. Pánové, máme pro vás špatnou zprávu. Výraz "náladové" je slabé slovo. Naše emoce ovládají splašené hormony a zcela nad tělem ztrácíme kontrolu. Proto se nesmíte divit, že pět minut jsme na vás jako sluníčka a za půl hodiny bychom vás nejradši zabily.

Doporučujeme: Menstruaci ovlivňuje 12 věcí. Stres i ostatní ženy

Řada žen se shoduje, že je lepší se klidit z cesty, opravdu totiž nevíme, co se nám v hlavě zase přepne. Jednoduše řečeno, nepouštějte se s námi do hádek, neřešte nic zásadního a už vůbec nevtipkujte na téma menstruace!

Toužíme po pohodlí

Jsou dámy, které ani nepoznají, že měsíčky vůbec mají. Ale jistě mi dáte za pravdu, že alespoň jednou do měsíce chcete mít pohodlí. Přesně v tyto dny rády odkládáme krajkové prádlo či nepohodlná tanga a saháme po příjemných bavlněných kalhotkách. Pokud nás tedy pánové milujete, musíte vydržet, že si na pár dní v měsíci natáhneme "bombarďáky". Pohodlí je pohodlí.

Vražedné křeče

Těžko se vysvětluje, jak nepříjemné jsou menstruační křeče, které se objevují v oblasti podbříšku či zad. Opravdu máme někdy pocit, že nám jsou trhány orgány zaživa. Určitě nás potěší, když donesete nahřátý polštářek nebo se pokusíte o jemnou masáž beder. Obě věci ulevují od bolesti a za takový zázrak vás budeme zbožňovat.

Dělejte, že nic nevidíte

Ano, je zcela možné, že se v koupelně objeví krabička s tampony, ne všechny z nás je před muži schovávají, není totiž důvod. Jde jen o hygienické pomůcky, stejně jako odličovací ubrousky nebo špulky do uší. Zapomeňte na hloupé fórky.

Náš tip: 25 věcí, kterým rozumí jen ženy a muži je nechápou

I když jsme v těchto dnech opatrné, občas se může na ručníku či oblečení objevit tmavá skvrnka. Nejvíc nám pomůžete, dáte-li věci do koše na prádlo nebo rovnou zapnete pračku - a bez komentáře. 

Délka změny se liší

Menstruace trvá u každé z nás různě dlouho. Jsou ženy, které jsou náladové už den před začátkem. Samotný fyzický projev trvá 4-7 dní, záleží na tom, zda bereme antikoncepci či nikoliv. Běžně měsíčky nastupují po dobrání jednoho platíčka, občas bývá drobné zpoždění, o to horší bolest však přichází. Chcete-li být, pánové, ve střehu, musíte si spočítat 28-30 dní od začátku poslední periody, pak přijde další. I když tento fakt bezpečně zjistíte nejspíš i bez matematiky.

Šílené chutě

Čokoláda, zmrzlina, brambůrky, kořeněná jídla, dortíky, hranolky, čínské nudle. Zkuste zjistit, na co máme chuť, když jednu věc ze seznamu přinesete, budeme vás milovat!

Buďte tolerantní

V této kritické době jsme vděčné za jakoukoliv pomoc. Postarejte se o děti, vyneste koš, vyluxujte, obejměte nás, odvolejte návštěvu maminky, nezvěte domů kámoše na pivo, kupte kytku nebo jednoduše dělejte vše, o co vás požádáme. Jenom tak nepřijdete k újmě.

Lež je nejlepší řešení

Během menstruace jsme hodně nafouklé, připadáme si ošklivé a řada z nás si bere vytahané a pohodlné věci. Může se zhoršit pleť či více mastit vlasy. Někdy nebudeme mít chuť se namalovat. Pokud se vás v těchto dnech zeptáme, zda nevypadáme tlustě či nám to sluší, odpovězte vždy takto: Jsi nádherná. Milosrdná lež je dovolená!

Mění se tlak

Co vám budeme nalhávat. Několik dní krvácíme a řada z nás velmi silně. Proto se může stát, že v důsledku úbytku krve klesne tlak, zatočí se hlava a můžeme i omdlít. V takové situaci je nejlepší zvednout nohy a donést sklenici vody.

Mazlení a sex

Není problém, ale musí jít o vzájemnou dohodu. A co se týká dotyků a samotného milování vůbec, naslouchejte. Když nechceme, abyste nám sahali na bradavky, protože jsou v době periody velmi citlivé, prostě to nedělejte! Pokud raději volíme sexuální abstinenci, do ničeho nás nenuťte.

Neděste se

Zkuste svým partnerům vysvětlit, co se v ženském těle odehrává. Lépe vás pochopí a nebudou mít hloupé narážky.

Prostě se připravte na to, že pár dní v měsíci budeme nepříjemné, ukníkané, změníme šatník, nejspíš odmítneme sex, možná budeme jen ležet a jíst zmrzlinu, budou nás bolet záda, břicho, hlava, klouby, začneme se více potit, na obličeji se objeví akné. Nejdůležitější je vaše maximální podpora a tolerance! My také přežíváme, když dostanete rýmičku.

Mluvíte s partnerem o menstruaci? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Homosexuálové v ČR: Na vesnici a v malých městech stále trpíme

Sezóna levandule: Jak vyrobit džem, krém a i parfém

SOS hubnutí: Za 10 dnů zmizí 5 cm a 5 kg



reklama
reklama
reklama
reklama
reklama