reklama

Jak rychle překonat rozchod? Nebuďte Bridget Jones

Rozchody bývají bolestné. Víme, jak se s nimi rychle vypořádat.

Foto: Thinkstock

Rozejít se s partnerem nebo dostat kopačky bývá vždy hodně těžké. Poradíme, jak se vyrovnat se ztrátou co nejrychleji a začít znovu.

Slib lásky až na věky? Na začátku tomu rádi uvěříme. Když však přijde z nějakého důvodu konec, na podobné přísahy, slova "miluji tě" či roztoužené pohledy se nám jen těžko vzpomíná. Neexistuje žádný univerzální návod, který by spolehlivě zabral. Každý jsme originál a věci kolem sebe vnímáme jinak. Posbírali jsme pro vás pár užitečných rad, které byste měly vyzkoušet, uleví se vám.

Nedělejte scény

I když vám druhý pořádně ublížil, nemá cenu dělat scény. Vyhrožovat sebevraždou či si vymýšlet těhotenství je přímo ukázka toho, že důvod k rozchodu s vámi partner skutečně měl. Nečekejte před prací, netelefonujte rodině, nepomlouvejte ho před ostatními. Ani pomsta vám nepřinese klid na duši. Sehnat si hned náhradu a promenádovat se před bývalým? Naopak ho přesvědčíte o tom, že jste pořádná hysterka.

Doporučujeme: O čem jsou nejčastější manželské hádky?

Křičením nic nespravíte. Pokud jste si vše neřekli při rozcházení, nemá cenu se k starým ránám vracet. Výčitky, sumírování či nějaké "kdyby" je opravdu zbytečné. Uleví se vám jen na malou chvilku a druhý den budete litovat toho, jak jste se zachovala. K bolesti nakonec přibude stud.

Zbavte se vzpomínek

Nemyslíme tím, že byste hned měly trhat fotky, toho byste jednou mohly litovat, ale ukliďte je do krabice a odvezte třeba k rodičům. Cokoliv vám ho bude připomínat, musí z dohledu. Kdybyste se k nim za čas chtěly vrátit, víte, kde je najdete.

Ideální je zrušit přátelství na sociální síti. Nic nebolí víc, než když ho uvidíte, že se s rozchodem už vyrovnal, či si našel dokonce jinou.

Nepijte a netelefonujte

Pokud se s tím nemůžete smířit, určitě nezapíjejte žal alkoholem. Pod vlivem totiž děláme šílené věci. Zábrany jdou stranou. Když už se vydáte na nějakou party, předejte mobil kamarádce, abyste o půlnoci neposílaly smsky či se nepokoušely bývalému volat. Určitě byste se ráno nechtěly probudit s kocovinou a na telefonu vidět desítky odchozích hovorů a zpráv.

Pozor na kamarádky

Jistě vám pomůže, když se s trápením svěříte. Ale jděte jen za tou kamarádkou, u které víte, že vám vše řekne upřímně a nebude nenapravitelnou romantičkou. Věta: "Tak mu ještě zavolej", nijak nepomáhá. Naopak do všeho ještě více zabřednete.

Když si budete potřebovat popovídat, zajít do kina nebo minimálně rozesmát po telefonu, požádejte o pomoc přátele. Zbavte se pocitu, že je svými problémy obtěžujete, od toho tu přeci jsou, ne?

Akce stěhování

Máte-li u "ex" ještě věci, jsou dvě možnosti. Buď počkáte, až se přes rozchod přenesete a následně si pro oblečení v klidu dojdete, nebo zjistěte, kdy nebude doma, a věci si vyzvedněte hned. Nemá cenu se s ním vidět v tak napjaté chvíli, zbytečně byste se ještě pohádali.

Nejste Brigitte Jonesová

Koukat na romantické filmy, poslouchat zamilované ploužáky a cpát se čokoládou? Tak o tom ani neuvažujte. Sebemrskačství se už dávno nenosí. Proč se trápit tím, že se hrdinové milují a překonají každou překážku, a k tomu do sebe ještě ládovat cukr? Jen vás to rozbrečí a druhý den se při stoupnutí na váhu naštvete!

Zaměstnejte mozek

Dělejte cokoliv, jen nebuďte doma samy. Vydejte se s kamarády na dovolenou, procestujte svět, vyrazte na party nebo se klidně přihlaste do kurzu tance či keramiky. Ideální je hlavu zaměstnat, aby neměla čas přemýšlet nad minulostí.

Náš tip: Může za rozchod mobil a Facebook? Rozhodně ho usnadňují

A jak se zbavit vzteku? Nejlepší je sport! Energii vybijte na kole, při tancování, plavání, boxování či běhání. Cokoliv, co vás unaví natolik, že večer padnete a okamžitě usnete.

Čas na změnu

Přesně tak. Změňte účes, zajděte na kosmetiku, kupte si něco nového na sebe nebo začněte chodit cvičit. Tím se pohnete hodně dopředu a uvidíte, že budete samy se sebou spokojené!

Co rozhodně nedělat?

  • V žádném případě neuvažujte o druhé šanci. Plané naděje vám budou ubírat potřebnou energii, abyste se posunula dál.
  • Nepitvejte se v minulosti. Analýza "proč", "co jsem udělala špatně", "kdo za to může", je k ničemu. Vy potřebujete uvolnit mysl pro nové zážitky.
  • Negativní emoce vás sežerou, berte věci tak, že se měly stát.
  • Všichni chlapi nejsou "svině". Budete-li si myslet, že ano, zůstanete zbytečně dlouho sama.
  • Nesnižujte si sebevědomí. Rozchod nemusí být nutně vaší vinou. O tom, že jste moc hloupá, nechápavá, tlustá, uťáplá, ani neuvažujte. Každý jsme nějaký a tohle je jen zoufalé hledání důvodu.

Věřte si a myslete na zítřek

Máte pocit, že už si nikdy nenajdete žádného chlapa a zůstanete sama? Omyl! Když se nezahrabete doma pod peřinu, určitě se někdo velmi brzo objeví. Obzvlášť pokud si začnete věřit a usmívat se na okolí. Pozitivní a energická ženská má u mužů zelenou! Jen mějte oči otevřené.

Jak jste se s rozchodem vyrovnaly vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex v posteli je nuda. Erotický nábytek vám pomůže

Ženy, holte se jako muži. Omládnete a zkrásníte

6 tipů na letní rozmazlování

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama