reklama

Sex na pláži: Kde vám hrozí pokuta nebo vězení?

Milování na pláži? Místa, kde za podobnou romantiku můžete jít i do vězení.

Foto: Thinkstock

Šumění moře, hvězdičky nad hlavou, hřejivý písek pod nohama - romantika, kvůli které snadno ztratíte hlavu a se svou láskou se pomilujete přímo na pláži. Ale pozor, tady vám za sex na veřejnosti hrozí vysoké pokuty a vězení.

Dovolená se vším všude? Někteří zatouží po "all inclusive" a hezkém počasí, jiní chtějí zažít adrenalin a užít si s partnerem přímo na veřejném místě. Když už se rozhodnete pustit do podobného dobrodružství, buďte opatrní, abyste kvůli vášni neskončili za mřížemi. Poradíme, kde se intimnostem vyhnout a v jakém zemi vládne sexuální demokracie.

Jižní slunce rozpaluje...

Nejběžnější dovolenkovou destinací pro Čechy je Chorvatsko, zde by vás milování na pláži přišlo na 25-100 euro a v nejhorším případě 30 dní odnětí svobody.

Itálie je přímo stvořená pro romantickou žádost o ruku, svatební noc si však trénujte raději na hotelu. Příslušné orgány vám mohou napařit pokutu až 400 euro, když se bude případ dále projednávat, hrozí, že skončíte za mřížemi až na tři roky. V Řecku jsou tresty "mírnější", maximálně dva roky za mřížemi a pokuta 300 eur. Pokud v Portugalsku narazíte na neoblomné policisty, můžou vás zavřít i na rok.

Doporučujeme: Ministerstvo varuje: Kam nejezdit na dovolenou?

Největší pokutu za neukočírovanou vášeň dostanete ve Španělsku - 8000 eur. Nejdéle si můžete posedět ve vězení v Egyptě. Za milování na pláži vám přišijí až 3,5 roku. V této zemi je problém i s jinými důvěrnostmi. Párům se nedoporučuje dlouhé líbání, sezení na klíně nebo vášnivé objímání.

U našich sousedů se situace liší. Na Slovensku zaplatíte jen 33 euro, v Německu můžete jít až na rok do vězení, v Rakousku dostanete na vybranou - 6 měsíců nebo pokuta ve výši průměrného ročního platu.

Dubaj - Ani polibek

Kdo z vás viděl film Sex ve městě, pak si dobře pamatuje na scénu, kdy věčně nadržená Samantha vyjede po partnerovi přímo v restauraci, čímž pohoršuje celé okolí. Později je za milování na pláži vzata do vazby a následně vyhozená z hotelu i země. Ocitla se totiž v místě, kde jsou všechny důvěrnosti zakázané.

Dubaj je nejstriktnější zemí, kde vládne "veřejný celibát". Zde vám hrozí vazba i za pouhý polibek. A když nejste sezdaní, nesmíte se ani držet za ruce. Ale nezoufejte, v hotelových komplexech jsou mnohem shovívavější.

Svobodná Amerika? Nikoliv!

Hodláte-li vyrazit do USA, zjistěte si, které státy jsou tolerantní. Některé vám napaří za obnažování a milování na veřejnosti 6 měsíců za mřížemi (Kalifornie), jiné až tři roky (Arizona). V Nevadě by možná mohli přimhouřit oči, ale musíte použít kondom. Sex bez ochrany je totiž protizákonný.

Zajímavostí je, že v Newcastlu ve Wyomingu se lze milovat na veřejnosti, jen to nesmí být u mrazáků s masem, přesně to totiž zakazuje městská vyhláška. V Jižní Dakotě vám nepomůže ani hotel. Ve většině z nich jsou postele oddělené a nelze se milovat mezi nimi na zemi.

V Ohiu, New Yorku, Indianě či Arizoně se přísně trestá i erekce pod oblečením. Dámy, zbytečně své partnery nedrážděte, jinak skončí za mřížemi nebo s hodinami veřejně prospěšných prací. Podobně ohrožení jsou i milovníci orálního sexu. Ten je na veřejnosti zakázaný v 18 státech - včetně Floridy.

Zvláštní zákony, nad kterými zůstává rozum stát

V Carlsbadu v Novém Mexiku vás mohou pokutovat i za sex v automobilu. Výjimkou jsou ty vozy, které mají zatahovací záclonky.

Chuť sebeuspokojování vás přejde v Indonésii. Trestem za masturbaci je prý setnutí hlavy.

Kde si beztrestně užít? Velká Británie!

Svobodnou zemí pro zamilované páry je Bulharsko. Tam přistižené nikdo nepotrestá. Policie vás sice řádně pokárá a vysvětlí, že pohoršujete okolí, ale následně v klidu odchází.

Dokonce i jinak konzervativní Velká Británie je v otázce sexu mírná. Trest vám za hrátky hrozí jen v případě, že milence někdo udá za veřejné pohoršování. Když se show bude ostatním líbit, nikdo je pokutovat nebude.

A jak je tomu v České republice?

Letní počasí přímo svádí k neřestem v přírodě, ale raději svou fantazii rychle umravněte. V České republice se tím dopustíte přestupku proti veřejnému pořádku způsobem veřejného pohoršení. Za tento čin vám policie napaří až 5000 Kč, což už by vystačilo na dvě noci v luxusním hotelu.

Náš tip: Co je normální: Sex každý den, nebo jednou za 14 dní?

Navíc není vyloučené, že vaše jednání nebude kvalifikované jako trestný čin výtržnictví, za nějž vám hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Problémy mohou nastat i za obnažování. Tíží-li vás oblečení, vyhledejte nudistické pláže, kde vás nikdo pokutovat nemůže.

"Měl jsem problém, když mi strážník zaťukal na okýnko vozu, prý máme s partnerkou přestat v tom, co děláme. Tenkrát jsme se domluvili a já zaplatil jen 500 Kč," vypráví své zážitky Honza (33 let).

Když už neovládnete své potřeby, ujistěte se, že jste na odlehlejším místě, kde vás nikdo (i policie) jen tak neuvidí. Chcete-li si užívat plážové hrátky, připravte si tučný obnos, bez něj se na dovolené neobejdete.

Máte i vy zkušenosti s porušováním zákonů na veřejné pláži? Napište nám v diskuzi pod článkem.

zdroj: pravnilinka.cz, criminaldefenselawyer.com, slate.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Video test: Zkusili přežít v rozpáleném autě

10 věcí o životě, které singles nikdy nepřiznají nahlas

7 důvodů, proč byste měli spát nazí: Stres a cukrovka

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama