reklama

Co vám brání začít nový vztah? Budete překvapené

Nedaří se najít novou lásku? Víme, proč máte problémy.

Foto: Thinkstock

Ukončily jste dlouholetý vztah a nemůžete si najít novou lásku? A pokud se podaří potkat spřízněnou duši, z nějakého důvodu si ji nedokážete udržet? Věřte, že chyba je s největší pravděpodobností u vás. Co vám brání?

Je pravda, že po desetiletém vztahu se jen těžko chodí na rande. I ti nejzkušenější jsou nervózní a snaží se vzpomenout, kdy je vhodné protějšek políbit či jej pozvat k sobě domů. O to horší situaci zažíváme, když se schůzka nevydaří...

Kamarádství s "EX"

Rozešli jste se s partnerem po pěti letech a rozhodli se, že budete udržovat kamarádský vztah? Pak nečekejte, že si snadno najdete někoho nového. Vždycky si vyslechnete názor "EX" a budou vás s ním pojit různé společné vzpomínky. A co víc, začnete porovnávat, jak se chová nový přítel a proč věci nedělá tak, jako jste byla zvyklá u staré známosti.

Doporučujeme: Poznejte nevěru včas: Příznaky, kterých si všímat

Nehledě na to, že pánové si při náznaku konkurence potřebují "načechrávat ego", proto se po zjištění, jak v blízkém kontaktu jste s expřítelem, nebudou chovat zcela přirozeně. Uvědomte si, jak byste reagovala vy, kdybyste se potkávala s bývalou slečnou partnera?

Nedostatek sebedůvěry

Nejsnazší způsob, jak od sebe odehnat skvělého člověka. Přesto je nedostetk sebedůvěry pochopitelný: doteď jste komunikovala se stejným  mužem, znal vás, věděl o vašich nedostatcích, vídal vás nahou. Představa, že byste pozvala jiného muže na rande, mazlila se s ním či se před ním svlékla, může být děsivá.

Navíc pánové dobře poznají, když si nevěříte. Přestaňte na sobě hledat chyby, začněte cvičit, kupte si odvážnější oblečení, podpatky nebo zkuste jíst zdravěji a uvidíte, že budete na sebe pyšná. Všechna ta pozitivní energie z dobře odvedené práce se projeví ve vašem chování a získat si srdce muže bude mnohem jednodušší.

Strach ze samoty

Mnoho z nás si ani nedokáže představit, že by žily s jiným mužem. I když současného partnera už nemilujete, nevzrušuje vás, pořád ho nechcete opustit, protože byste mohla zůstat sama. Pravda, své jisté máte. Přijdete domů a on na vás čeká, ale zamyslete se nad tím, zda je to skutečně to, co v životě chcete.

Není nic horšího, než několik let přechozený vztah, který se nikam neposouvá. Je těžké být po dlouhé době singl, ale pokud byste se měla trápit v nudném vztahu, raději seberte odvahu ho opustit a skočte do neznáma.

Sebelítost

Litujete chyb, které jste udělala ve vztahu, myslíte si, že už nebudete schopná nikoho tak milovat. Pocit viny může i hodně silnou osobu srazit na kolena. Ale pamatujte, na všem, co se týká vztahu, se podílí oba dva, ať přímo nebo nepřímo.

Pobrečte si, snězte tabulku čokolády, klidně si zanadávejte nebo hoďte talířem. Ale truchlit rok nemá cenu. Zaměřte se na zábavné věci, jezděte na výlety, choďte s kamarády do společnosti, ale neseďte doma. Věřte, že existuje celá řada jiných mužů. A proč to nevyšlo zrovna s tím posledním, takový je prostě život. Jděte dál a neohlížejte se do minulosti.

Nenávist

Špatný rozchod? Pak věřte, že hněv, vztek a hořkost vám zavřou oči i mysl, a i kdyby kolem vás prošel muž snů, vy si ho nevšimnete. Než si začnete zoufat, že jste sama, zkuste si nejprve urovnat emoce. Nevytloukejte klín klínem. Jen když budete v pohodě, získáte energii objevovat nové věci.

Už vůbec nezkoušejte sbalit prvního chlapa jen proto, že bude bývalý žárlit. Hodně se tím ztrapníte a ráno budete litovat, že jste to udělala.

Tlačíte na pilu

Chcete hned druhý den další rande, neustálé telefony či smsky, nenápadně se vyptáváte na budoucnost, děti a narážíte na potřebu vlastnit klíče od jeho bytu. Přesně tento scénář odradí i toho nejflegmatičtějšího muže, který se do vás zakouká na první schůzce.

Žárlivost

Nemůžete se přenést přes fakt, že bývalý už si našel novou známost a vy stále nic. Tenhle pocit vás natolik oslabí a zaslepí, že nezbude energie k hledání. A co si budeme povídat, na první schůzce vyprávět o bývalém a jeho nové krásce není nejlepší způsob, jak si udržet čerstvou známost.

Příliš silné závazky

Ano, mluvíme o dětech. Mnoho mužů dáma s potomkem vyděsí. Když už se vám podaří najít dostatečně vyspělého partnera, který zvládne, že máte drobné "břemeno", pak buďte rozumná. Asi by si měli oba padnout do oka, ale nemusíte se hned rozcházet, když si nesednou při prvním setkání.

Náš tip: Dvojčata: Máme jednoho přítele a společnou postel

Dokonce i psychologové radí, abyste dítě představovala novému partnerovi až ve chvíli, kdy uvidíte jako reálnou společnou budoucnost. Poznejte se nejprve navzájem, na potomky bude dostatek času později.

Jak jste se s rozchodem vyrovnávaly vy? A co vám bránilo si najít nového partnera? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Podívejte se, jak cvičit oči. Nebudete potřebovat brýle!

Video: Rodiče dokumentovali narození dítěte od zkumavky

10 tipů na úklid pro líné ženy: Dejte uhlí do lednice!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama