reklama

7 postřehů o sexu, které by měla matka říct své dceři

Přijdou vám hovory s dcerou trochu trapné? Tohle jí o sexu ale řekněte!

Foto: Thinkstock

Vztah matky s dcerou bývá v pubertě dost napnutý, ale věřte, že ať vám společné rozhovory přijdou sebevíc trapné, nezapomeňte na těchto 7 věcí, které by se dcera měla dozvědět přímo od vás.

Rozhodně po vás nechceme, abyste téměř dospělé dívce vyprávěla o tom, jak to dělají včeličky a případně demonstrativně ukazovala na banánu, jak se natahuje kondom. Jen jí zkuste říct zážitky a zkušenosti, které obvykle na internetu mladé dámy nehledají a mohou je po milování zaskočit.

První sex nemusí být nádhernou vzpomínkou

Co si budeme povídat, první sex bolí téměř každou dívku a dost často končí trapasem. Velmi záleží, jak moc je partner citlivý a zkušený. Dále je dobré upozornit na fakt, že když kamarádky tvrdí, jak nádhernou noc prožily, většinou si vymýšlí.

Pro první milování je důležité druhého poznat a důvěřovat mu, což jim nenápadně vtlučte do hlavy. Budete tak klidněji spát, že vám dcera ve třinácti nepřijde těhotná, a když spojí první sex s city a emocemi, bude se jí snáze překonávat bolest.

Na orgasmus třeba čekat

Asi velmi citlivé téma pro matku s dcerou, ale myslete na to, jak jí můžete pomoci se zklamáním, že při prvním milování nezažila nic výjimečného.

Doporučujeme: Co je normální: Sex každý den nebo jednou za 14 dní?

O druzích orgasmu bude mít slečna už nejspíš dostatek informací z internetu, ale vysvětlete jí, jak těžké je dosáhnout vaginálního orgasmu. Nebojte se jí říct, že záleží na velikosti penisu, poloze, zkušenostech partnera, uvolněnosti a na ní samotné, jak moc je citlivá. Už teď se vám příčí nad debatou jen přemýšlet? Pak si představte, jak se asi bude cítit, když po půlroční známosti nic podobného, o čem se píše v knížkách, vidí ve filmech či seriálech, nezažije.

Starší kluk má zkušenosti

V žádném případě nestrkejte dceru do náruče staříkům. Asi byste nechtěla, aby si domů přivedla o 20 let staršího muže. Jen jí opatrně vysvětlete, že když si najde stejně starého partnera, je skoro jisté, že nemůže čekat žádné zázraky. Připravte ji na možné zklamání, které s sebou přináší předčasná ejakulace či nemotornost vůbec.

Nadrženost není jen vlastností mužů

Vzpomeňte si, jak moc jste po sexu toužila vy, když jste poprvé poznala, o jakou zábavu a slast se vlastně jedná. Možná byste se měla svěřit dceři, protože jí může potkat podobný pocit. A určitě byste nerada, aby se cítila nějak hloupě, natož si snad hledala příležitostné partnery, jen aby ukojila svou touhu.

Vlastně ze své zkušenosti jistě víte, že mít sex každý den není zcela běžné a ani možné. Ne v době, kdy člověk chodí do práce, stará se o domácnost a ještě stíhá koníčky.

Není třeba dělat hrdinku

Vysvětlete jí, že by se neměla přetvařovat a rovnou partnerovi říct, jaké má zkušenosti, co je ochotná objevovat a přes co nejede vlak. Hlavně poté, co vyšla kniha 50 odstínů šedi a ještě následně film, si všechny ženy myslí, že chtějí tvrdý a perverzní sex, ale jaké pak přijde zklamání, když nezvládnou ani plácnutí přes zadek. Veďte je k otevřenosti a upřímnosti o svých pocitech a touhách mluvit.

Když nejsi spokojená, ozvi se

A jsme opět u toho. Nikde není psáno, že žena musí orgasmus předstírat, aby snad nikoho neurazila. Dcera by měla pochopit, že milování má být příjemné pro oba dva. I tady platí, že trénink dělá mistra. Tím, že budou předstírat orgasmus, ničeho nedocílí. Dotyčný se o problému nedozví a bude si myslet, že je vše v naprostém pořádku. Upřímnost v sexu je další věc, která jim usnadní život.

SOS antikoncepce

Jistě že je lepší dceru včas objednat ke gynekologovi, aby jí předepsal antikoncepci, ale která matka si vůbec dokáže připustit, že z její malé holčičky už je skoro dospělá žena. A i když si neumíte ani představit, že by se jí něco takového mohlo stát, protože doufáte v její informovanost o nechráněném sexu, zkuste jí říci o pilulce poslední záchrany.

Náš tip: Milování na povel? Kdepak! Souložit a nemyslet

Určitě by o antikoncepci po sexu měla vědět. Jsou k zakoupení běžně v lékárně a musí se užít do 72 hodin po "nehodě". Další tabletka se bere za 12 hodin. Ale přesné užívání vám řeknou v lékárně nebo jej najdete na příbalovém letáku. Cena SOS antikoncepce se pohybuje v rozmezí 300-500 Kč.

Ať už se odvážíte jim říct cokoliv, vždy by měly vědět, že když budou mít nějaký problém, mohou se na vás obrátit a vy je vyslechnete a pomůžete jim.

Co si myslíte, že byste ještě měly říct dceři o sexu? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vaginální mapování - víc než pouhá masáž

Podzimní detox: Ztratíte 2 cm a získáte novou energii

Rekonstrukce bytu: Ze dvou udělali jeden prostorný




"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama