reklama

Proč (ne)nechat partnerku kamarádit s jiným mužem

Má vaše manželka kamaráda? Proč ji (ne)nechat přátelství s jiným mužem...

Foto: Thinkstock

Debat na téma, zda je možné přátelství mezi mužem a ženou, aniž by se rozvinulo v něco víc, je a bude spousta. Otázkou zůstává, zda může manželka kamarádit s jiným chlapem, aniž by to poškodilo vztah.

Odpověď není zcela jednoduchá, ale pozor by si na přátelství měly dát ty dámy, které nedokážou udržet své emoce a city na uzdě. Pak si totiž zahrávají s nevěrou. Proč (ne)nechat partnerku trávit čas s jinými muži?

Společné koníčky

Ano, dokonce ani po desetiletém vztahu nemusíte mít s manželem společné koníčky a ne vždy do svých aktivit uvrtáte kamarádku.

"Před půl rokem mě hrozně začalo bavit posilování. Fitnes je můj život. Nerada cvičím s kamarádkou, protože neustále řeší, jak blbě vypadá v teplákách a podobně. Proto jsem se dala do řeči s jedním chlapem, který prostě nekecá a maká. Hodně mě podporuje v dosažení cíle a ví, co od života chce. Mám doma manžela, který při mně stojí, ale pokec ve fitku mi dává novou energii do života." (Kamila 29)

Doporučujeme: Přátelství mezi mužem a ženou existuje. I bez sexu

Pokud máte, pánové, doma ženu, která se pro něco nadchla, zkuste ji v tom maximálně podporovat od samého začátku. Když nebudete mít čas nebo chuť, pak se na ni nezlobte a zkuste jí věřit, že muž, který jí pomáhá, je jen kamarád. A vy, dámy, držte své city na uzdě a zasvěťte manžela do všeho, jinak začne pořádně žárlit.

Svět mužů

Máte v práci kolegu, s kterým se vám dobře povídá? Pak věřte, že se nemusíte za nic stydět. Klidně o něm doma řekněte. Je-li váš partner chápavý, pak mu dojde, že vám přátelství pomáhá. A v čem? Většinou ženám, jejichž manželé nejsou zrovna řešící a výřečný typy, kamarád vysvětlí, jak se v určité situaci muži zachovají a proč vidí věci jinak. Věřte, že pak bude manželka doma mnohem chápavější.

"Dnes spolu ženy a muži běžně pracují, proto získat pohled na opačné pohlaví od někoho, kdo není váš partner, může být přínosné a osvěžující." (Jonáš 33)

Nelíbí se vám, že partnerka řeší manželské problémy s někým třetím? V takovém případě s ní zkuste víc komunikovat sami.

Příležitost pro pecivály

Nezoufejte, když má žena nového kamaráda. Zkuste z celé situace vytěžit maximum. Nenápadně se k nim přidejte. A kdo ví, třeba brzo získáte parťáka, který s vámi zajde na pivo nebo si zahrát tenis. Ideální stav pro chlapy, kteří sedí doma a společenský život je nijak nezajímá. A že ho přivedla manželka? No a co. Využijte výhody a zkuste jí ho občas ukrást.

"Nikdy jsem nebyl družící typ. A když mi partnerka představila kamaráda z kapely, celkem dost jsme si sedli. Příští léto se žením a hádejte, kdo mi jde za svědka? Ano, nejlepší přítel mé budoucí ženy." (David 37)

Zjistí, co má doma

Neváží si vás manželka? I v tom pomůže kamarád. Nevěříte? Přátelství s jiným mužem jí otevře oči. Uvidí, jak se chová jiný chlap. Nakonec zjistí, že manžel, který na ní doma čeká, je ten nejlepší na světě. Nevadí mu nákupy, rád vaří, uklidí, a že umí přimontovat poličku.

"Na kurzu angličtiny jsem poznala milého kluka, s kterým si ráda zajdu na kafe a pokecám. Od té doby, co ho znám, vím, že mám doma skvělého partnera, protože jeho mužské ego mu dovolí vzít do ruky vysavač. Zatímco kamarád dělí domácí práce na ženské a ženské." (Alena 39)

Že by na vše měla přijít i bez ostatních chlapů? To je sice pravda, ale některé ženy, stejně jako muži, na věci nepřijdou, dokud nepoznají opak.

Na co si dát pozor?

Nejprve to začne psaním, následně zjistíte, že vás druhý chápe více, než zvládá manžel. Za pár týdnů je vám s dotyčným dobře a vlastně za ním utíkáte do společné bubliny, kterou nikdo nenarušuje. On začne zaplňovat prázdné místo, chválí vás, lichotí. Na řadu přijde větší sebedůvěra. A už je jen malý krůček k tomu, abyste se do kamaráda zamilovala.

Náš tip: 25 věcí, kterým rozumí jen ženy a muži je nechápou

"Přiznávám, líbilo se mi, že mi po několika letech kamarád lichotí, podnikáme různé výlety a dokážu se s ním od srdce zasmát. Jen jsem kvůli němu zcela odřízla manžela, který se na mě právem teď zlobí a dal mi na výběr on/kamarád. Nechci si zvolit. Oba jsou pro mě důležití. Ale udělala jsem velkou chybu, že jsem ho manželovi nepředstavila už na samém začátku. Teď nevím, jak z celé situace ven, abych neztratila manžela ani dobrého kamaráda. Dokážu své city ovládat, jen už tento fakt nezvládnu vysvětlit manželovi, protože jsem ho zanedbávala." (Jolana 30)

Pokud chcete přátelství s jiným mužem, zkuste do toho světa vpustit i partnera. Hlavně včas. Pak získáte dobrého kamaráda a manžel nebude žárlit. Jen buďte opatrná. Emoční nevěra je podle psychologů totiž ještě horší, než úlet na jednu noc. Láska se vkrade tiše a nenápadně. Když už si kamarádství s opačným pohlavím doma vydupete, pamatujte, že přednost by měl mít vždy manžel. Rodina je na prvním místě.

Dokázali byste manželce tolerovat kamaráda? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rozvádíte se? Návod, jak to udělat co nejpříjemněji

Jak ušetřit při vaření a pochutnat si?

Chcete delší vlasy? Víme, co urychlí jejich růst




"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama