reklama

Nechci se rozvést. Bojím se ve 35 letech začínat znovu

"Je mi 35 let, miluji někoho jiného, ale rozvést se nechci. Bojím se začít nový život," píše Jitka.

"Zamilovala jsem se do někoho jiného. Nechci se rozvést, nedokážu odejít od jistého k nejisté budoucnosti. Bojím se v 35 letech začít nový život, i když ten současný mě ničí," píše Jitka.

S manželem nemají děti, jejich vztah vlastně celkem funguje. Jen z něj vyprchala snaha o vášeň, dobrodružství, budování nových vzpomínek. Sama Jitka jej definuje jako "přechozený" a neví, jak z celé situace ven.

Čekání na pusu

S manželem jsem byla moc šťastná, jenže začal přehnaně pracovat. Našel si ještě druhou práci. Nemusel, peněz máme dost, jen ho baví hudba a vůbec zvuk. Když dorazil z práce, zalezl si do pracovny a připravoval různé hudební projekty. Já jen seděla před televizí, přepínala programy z jednoho seriálu na druhý a cítila se hodně sama.

Doporučujeme: Je o 20 let starší: Žiju s ní, abych měl kde bydlet

Jednoho večera, kdy jel takto dvojité směny asi 10 dnů, jsem si řekla, že už nebudu dál sedět a čekat, až se uráčí najít si čas a bude se věnovat manželce. Přihlásila jsem se na kurz angličtiny, jógy, do tanečních pro dospělé. Rozhodla jsem se, že už nebudu ztrácet čas.

Žádný sex, pusa, nic

Už půl roku jsem si připadala, jako když žiju se spolubydlícím. Žádné doteky, polibky a už vůbec žádný sex. Na kurzu angličtiny jsem potkala někoho, komu jsem se líbila, pozval mě na kávu a zasypal lichotkami. Řekla jsem si, že nebudu blbá a přestanu se chovat jako puberťačka, která se nechá balit v baru, jenže časem se mi jeho pozornost začala moc líbit.

Kolem sebe jsem si utvořila novou partu lidí, s kterými jsme chodili na pivo, víno, projít se po městě. A já pochopila, že sedět doma nemusím. Vše se odrazilo i na mé náladě. Jenom jsem zářila a těšila se na další novou akci. Konečně jsem zase žila a ne jenom "přežívala".

Manžel žárlí

Můj muž na mě nikdy nežárlil. A dokonce i kamarády mi přál a byl rád, že se chodím bavit. Ale já nedokážu nic dělat napůl, takže jsem se do všeho pustila naplno. Dokonce i Lukáše (muž z kurzu angličtiny) jsem si oblíbila a bylo mi s ním až moc dobře. Řekla jsem si, že když mám doma muže, který o mě nestojí, nebudu se bránit flirtu.

Jak už jsem řekla, do všeho jdu srdcem, tak jsem se do Lukáše zakoukala, a pořádně. Hledala jsem každou volnou chvíli, abych byla s ním, a doma jsem jen a jen lhala. Děsilo mě, že jsem šťastná a vůbec mi nevadí, že muži, s kterým jsem už 15 let, zahýbám.

Už o všem ví

I když muž před časem na mou nevěru přišel, chtěl mě zpátky. Uvědomil si, že za to částečně může on svou odtažitostí. Dal mi šanci se vrátit. A co jsem udělala já? Odešla jsem z domu za milencem. K manželovi jsem se vrátila až po 14 dnech. I přesto všechno chtěl, abychom to zkusili. Bohužel jsem mu stále lhala. Lukáš se mi zatím pořádně zarýval do srdce.

Teď nevím, co dělat. Nechci se rozvádět, můj muž je skvělý, miluje mě a vím, že s ním budu mít krásnou budoucnost. Postará se o mě, když mi bude špatně, finančně zajistí, pomůže. Jenže já se do Lukáše zamilovala. Nevím, co dělat. A vůbec, dá se v 35 letech začít a budovat nový život? Mám už jen několik let na to, abych založila rodinu, a pochybuji, že by Lukáš do roka chtěl miminko a vůbec vztah bral natolik vážně.

Náš tip: Chytrý rozvod: Jak se vypořádat s majetkem?

City k mému muži jsou pryč, jsem na něj naštvaná za to, že se mě nedotýkal, čímž mě ponižoval. Přesto si ho hodně vážím a vím, že se s ním budu mít dobře. Lukáš je přesný opak, neustále je v nějakých "průserech", nedokáže na nic našetřit, je cholerický, řeší věci s horkou hlavou. Ale jak jde o doteky, polibky a sex, rozdal by se...A já nevím, mám volit jistotu manžela a zkusit najít, co jsem k němu cítila, nebo se vrhnout do neznáma a začít nový život s někým jiným s nejistou budoucností?

Co byste Jitce poradili vy? Napište nám v diskuzi pod příběhem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hrozí vám exekuce? Poradíme, jak se jí vyhnete

Proč a kdy (ne)ukázat mužům, že jste samostatná

Jaké budou Vánoce 2015? Temné odstíny noci a peříčka







"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama