reklama

Návod na muže: Zeptali jsme se jich, co na ně platí

Návod na muže. Prozradili, co na ně platí? Více v článku.

Foto: Thinkstock

Kdo by nechtěl znát, co se odehrává v mužském mozku. Co na ně platí, na co slyší a jak si je může žena získat. Vědět to, vztahy by byly mnohem jednodušší. Zeptali jsme se jich...

"A změní se pak něco, když to na sebe práskneme?" Tak zněla první reakce. V mnoha případech se pánové zdráhali odpovědět, přeci nedají ženám do ruky "zbraň" k jejich ovládání. Po "lehkém" nátlaku někteří z nich povolili a o pár rad a tipů se podělili. Jestli si myslíte, že převládalo "plné břicho", pak jste na omylu. Je toho víc...

Dobré jídlo

Nelze si myslet, že by mužské emoce fungovaly jen na dobré jídlo. Ale spokojený chlap je více pozorný a milující. Netvrdíme, abyste každý den vyvařovaly tříchodovou večeři, ale i snaha se cení.

Doporučujeme: Co si muži OPRAVDU myslí o vašem těle

"Říká se, že láska prochází žaludkem. U nás doma je to podobné. Když po dlouhém dni v práci doma najdu něco dobrého, klidně zbytky od oběda, mám lepší náladu, protože si unavený nemusím nic chystat." David (46)

Chceme klid

Druhou radou bylo poskytnutí dostatečného klidu. Pokud je partnerka tolerantní a nedělá scény kvůli nevynesenému koši, pak je podle mužů čeká spokojená domácnost.

"Nejsme natvrdlí. Ženy mají pocit, že nám musí neustále připomínat jednu a tu samou činnost. Ale opravdu nechápu, proč partnerka udělá raději hodinovou přednášku o domácích povinnostech, než abychom se místo toho šli projít a cestou ten koš vynesli." Vít (33)

Podle mužů jim často připomínáme jejich povinnosti. Dobře vědí, co mají udělat a ve většině případů požadavek neplní už z trucu, protože nad nimi partnerka stojí, poklepává nohou a říká, že jí nebaví něco neustále opakovat a připomínat.

Chceme dýchat

"Já se nejčastěji zaseknu, když po mně manželka chce, abych s ní a dětmi trávil všechen volný čas. Kdyby mě bez řečí nechala chvíli dýchat, zajít s kámošem na pivko nebo na fotbal, vracel bych se domů z práce mnohem raději. Takhle sedím naštvaný doma a rozhodně pozorným manželem nejsem a ani nechci být." Emil (43)

"Souhlasím. Přesně, jak to bylo ve filmu Vratné láhve. Abych se na ženu těšil a vítal se s ní, musím nejprve odcházet. Jsem zastáncem i oddělených přátel. Mít vlastní bublinu. Pak si máte alespoň co vyprávět a při dvouhodinové cestě do Brna jen nemlčíte. Pokud mají oba dva své vlastní zájmy a koníčky, vztah je uvolněnější." David (46)

Stručně a jasně řečeno. Když partnerovi necháte dostatečný prostor, vlastní kamarády a nebudete je nutit k permanentní pozornosti, sami se za vámi budou těšit a splní (téměř) vše, co vám na očích uvidí.

Usměvavá polovička

"Co na nás platí? Úsměv a dobrá nálada. Když je manželka dobře naladěná, zbytečně neprudí, pak udělám rád cokoliv, o co mě požádá, i když jde o domácí práce." Jiří (52)

Bez dlouhého vysvětlování. Žádný chlap nechce ubrečenou a věčně hysterickou ženu. Takže v klidu... "Chápu, že má partnerka zdravotní problémy, ale říkat mi o vytření podlahy stylem, že když to neudělám, nejspíš ji přitížím, mi přijde šílené." Lukáš (47)

Nejsme malí kluci

"Otázka, co na muže platí, není správná. Spíše byste se měli ptát, co na nás neplatí. Přesněji tedy, čím nás naštvete. Já osobně nenávidím, když se žena o muže přehnaně stará. Někdy mám pocit, že vezme do ruky kapesník, nasliní a utře mi s ním pusu." Pavel (39)

Jsme přímo mistryně v přehnané péči. A i když se ze začátku muži nechají obletovat, časem je vaše 24hodinová pozornost ubíjí.

Podpora ega a dostatek něhy

"Nerad přiznávám, co na mě platí, ale jsem prostě jen chlap. Občasná pochvala a uznání dělají divy. Pak si žena na neplnění manželských povinností stěžovat rozhodně nemůže." Patrik (34)

Náš tip: Proč muži podléhají ňaderné přitažlivosti

S tím jde také ruku v ruce dostatek něhy a intimností. Každý chlap se rád podívá na pěkné prádlo a ocení, když sebou žena neplácne na postel a nechá vše na muži. "Na mě sex rozhodně zabírá. Když partnerka vyvine dostatek iniciativy ze své strany, druhý den klidně uvařím, uklidím nebo vyrazím za tchyní." Petr (33)

A co platí na vás? Poradit nám můžete v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Etiketa psaní e-mailů: Co děláme špatně?

Jan Zlatohlávek: Jen blázen žárlí

Nemůžete zhubnout? Viníkem mohou být geny




"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama