reklama

Svatba v létě? Vytvořte si harmonogram už nyní

Pokud plánujeme v létě svatbu, už bychom měli mít vytvořený harmonogram a začít zařizovat

Foto: 7bna.com

Pokud chceme svatbu v létě, už bychom měli začít sepisovat harmonogram. Aby svatební den byl skvělý a nezapomenutelný, je třeba pečlivě plánovat a vše zorganizovat. Je lepší vše dělat s dostatečným předstihem, než se na poslední chvíli zbytečně honit a stresovat.

V první řadě si musíme vyjasnit své představy o svatbě s partnerem. Druhým krokem je určení finančních možností. Dvanáct až deset měsíců před svatbou je nutné vybrat místo konání svatby a rezervovat termín. Tento krok je obzvlášť důležitý, pokud chceme obřad na některém z oblíbených míst, nebo si vybereme nějaké magické datum.

V tuto dobu je  vhodné zorganizovat setkání obou rodin, pouze v případě, že se ještě neznají. Společně s rodinou je nutné sestavit předběžný plán výdajů.

Šest měsíců před svatbou si musíme rezervovat hotel a restauraci, kde proběhne hostina. Následuje sestavení předběžného seznamu hostů. Pokud chceme pomoci se svatbou, je nejvyšší čas kontaktovat svatebního poradce. Co se svatebních šatů týče, je vhodné je pomalu vybrat, zamluvit, nebo si je nechat případně ušít.

Zhruba čtyři měsíce před svatbou pozveme na svatbu vybrané svědky a družičky. Pokud si přejeme netradiční svatební vůz, je na čase si jej zarezervovat. V tuto dobu by měl být sestavený seznam hostů. Kolem čtvrtého měsíce před svatbou se musí rezervovat oblek pro ženicha, doladit boty, košili a jiné doplňky.

Dalším krokem je výběr šatů pro družičky. Nesmíme zapomenout na snubní prsteny a objednávku fotografa případně svatebního videa. Tři měsíce před svatbou se musí kontaktovat kapela a nevěsta si zajde do kadeřnictví vyzkoušet svatební účes. V neposlední řade se objednají svatební oznámení a pozvánky ke stolu.

Měsíc před svatbou se oznámení rozesílá. Objednají se svatební koláče a cukroví. Nevěsta by si měla dokoupit doplňky - punčochy, spodní prádlo, bižuterii, podvazek. V květinářství si zamluvíme svatební kytici a květinovou výzdobu.

V restauraci se doladí svatební menu a upřesní se zasedací pořádek. Nevěstu tři týdny před svatbou čeká zkouška líčení. Nesmí se zapomenout vyzvednout snubní prsteny. Nevěsta by se měla objednat na manikúru, pedikúru a kosmetiku.

Týden před svatbou proběhne poslední zkouška šatů. Rozvezou se koláčky a řádně se zapije svoboda. V půjčovnách se vyzvednou svatební šaty a oblek. V neposlední řadě se musí kontaktovat všichni dodavatelé a zajistit tak, že vše proběhne v pořádku.

V den svatby se musí vyzvednout svatební kytice, zajet ke kadeřnici a nechat se nalíčit. Další na řadě je zdobení aut. Před odjezdem na obřad nesmíme zapomenout občanský průkaz, peníze a prstýnky.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama