reklama

Nečekejte s Valentýnem na něj: Buďte vy - ta první!

Třebaže se svět hodně mění, pořád zůstává představa, že první rozhodující krok ke sblížení učiní muž! Nicméně veškeré kouzlo je v rukou dívek a žen. Buďte na Valentýna vy ta první...

Foto: Profimedia.cz

Třebaže se svět hodně mění, pořád zůstává představa, že první rozhodující krok ke sblížení učiní muž! Nicméně veškeré kouzlo je v rukou dívek a žen. Buďte na Valentýna vy ta první...

Den zamilovaných neboli Den svatého Valentýna se u nás slaví necelé dvě desítky let, Valentin byl ovšem i předtím 14. února v kalendáři.  Jde o historickou postavu, ač se neví, zda byl pouhým knězem, či biskupem. V každém případě zemřel mučednickou smrtí a podle některých zdrojů k nám Karel IV. přivezl jako relikvii část jeho ostatků.

Každý rok narůstá také u nás počet valentýnek, které si zamilovaní vyměňují, některé ovšem chodí ve formě SMS a e-mailů. To se pak špatně eviduje…

Co s těmi, kteří si netroufnou?

Nepozve vás ctitel na romantickou večeři do restaurace, nevyhledá pro vás dva mimořádně útulnou cukrárnu? A co dívky, které si netroufají pozvat zamilovaného ctitele na večeři nebo kávu domů? Třebaže se svět hodně mění, pořád zůstává představa, že první rozhodující krok ke sblížení učiní muž! Nicméně veškeré kouzlo je v rukou dívek a žen - ty musí plachému muži věnovat během dostaveníčka cílevědomé kontakty pohledem, letmé doteky a také nějakou poklonu: pochvalte mu kravatu (pokud ji má), parfém, výběr nápojů. Existuje nekonečně mnoho způsobů, jak procítit touhu, myslet na lásku a předat si ji navzájem.
Den svatého Valentýna je skvělou předehrou, záminkou, začátkem.

Romantická večeře ve dvou

Restaurace všech cenových relací jsou na Den zamilovaných důkladně připraveny. Nabízejí romantické večeře ve dvou  v dokonalém soukromí se sektem a svíčkami. Výběr jídel si samozřejmě zvolí dvojice sama, avšak mělo by jít o menu slavnostní.Tomu nasvědčuje i výzdoba stolu v restauraci.

Některá dívka či mladá žena uspořádá romantickou večeři pro svého milého v klidu domova. Prostřený stůl bude plný srdíček, zavoní svíčky a partner doplní stůl kyticí čerstvých květin. Nejspíš donese i čarovný nápoj - šampaňské, bílé či červené víno k báječné večeři. Doporučujeme nahlédnout do kuchařky s tipy na afrodisiakální pokrmy - často jimi bývají mořské plody, mušle a krevety. Ovšem pozor - pokud má partner k podobným pokrmům odpor, nezkoušejte ho přesvědčit právě o svátku Valentýna.

Lázně pro dva, nebo romantika na lodi?

Máte víc času na lásku? Můžete povečeřet na lodi, užít si romantiku v aquaparku, strávit noc na rozhledně, povozit se koňským spřežením a samozřejmě při všech zmíněných příležitostech skvěle povečeřet. 
Den zamilovaných letos připadá na neděli, a tak není divu, chcete-li si navzájem darovat zamilovaný víkend. V takovém případě neexistuje nic lepšího než si dopřát pobyt v hotelu či v lázních. Speciální „valentýnské balíčky" hotelů i lázní obsahují tolik možností a nápadů, že se jako adresáti rozhodně nebudete nudit ani chviličku.

Každou návštěvnickou dvojici čekají doslova soukromé dýchánky ve dvou

Jejich náplň bude nejrůznější: finská či jiná sauna, solná jeskyně, koupel pro dva v bublinkách se šampaňským, sladké pomyšlení (co to asi bude?), kytice a ovoce na pokoji, báječná jídla v romantickém prostředí, aromatická koupel lásky jen pro vás dva a navrch všechny možné produkty wellnes. Čokoládová masáž, thajské masáže, pivní koupel ve speciální vaně pro dva (zvlášť oblíbená!), posilující lázně, bazény, masáž plosek chodidel, horké kameny…existuje nepřeberně metod, jak dopřát tělu co nejlepší odpočinek, po kterém se dostaví noc v prachových peřinkách plná horkých polibků.

Co dokáže polibek

Vždyť líbat se je tak nádherné! Vášnivý polibek řekne víc než tisíc slov a v těle vyvolá opravdový ohňostroj! Pulz stoupne na 120 tepů za minutu a s ním vystoupí i tělesná teplota. Podvěsek mozkový povzbudí produkci hormonů v mozku, uvolní se adrenalin a endorfiny (nazývané též hormony lásky). Látková výměna, imunitní systém a krevní oběh jedou na plné obrátky, což jim mimochodem velice prospívá. Neváhejte tedy a líbejte se co nejvíc a nejčastěji! 

Za hranicí všedních dnů

Má být letošní „svatý Valentýn" opravdu nezapomenutelný? Pak se rozhlédněte trochu dál.  Dopřejte si cestu do Londýna, kde vás uchvátí vyhlídkový let, nebo třeba do Atén. Neobyčejně romantický půvab má předjaří na pařížském Montmartu - právě tam si připomenete české úsloví, podle něhož „Valentýnek je jara tatínek". Něco blíž? Víkend v teplých pramenech Budapešti (mají jich na třicet!) potěší srdce i tělo, procházky Vídní a péče v tamních hotelích také stojí za úvahu.

Žena si jistě nezapomene zabalit do cestovního zavazadla kromě plavek a cvičebního úboru krajkové prádlo, báječnou noční košilku a vonící parfém. Ani muž by neměl přípravu zanedbat, rozhodně zanechte doma ofrněné pyžamo i trenky, které nosíte na pivní štreky s kamarády.

Létající lucerny štěstí

Z Thajska k nám přišla stále oblíbenější atrakce - létající lucerny štěstí. Jde o větší lampióny vyráběné z rýžového papíru, které  na principu vzducholodi stoupají vysoko a hlavně do dálky. Původně se užívaly ve válkách, avšak nyní se rozšířily do celého světa jako poslové štěstí. Místní obyvatelé věří, že se vypuštěním lucerny do nebe zbavují smůly a starostí, Plamen má znamenat vedení a světlo správnou cestu životem. Lucerny vystoupají asi 1 000 m vysoko a na nebi připomínají plovoucí svíčky. Také u nás jsou nyní k dispozici v mnoha velikostech a pro oslavy Dne svatého Valentýna ve tvaru srdcí.

Nečekejte s láskou na Valentýna, milujte se po celý rok! 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama