reklama

Nemůžete najít toho pravého? Naučte se flirtovat

Flirtovat je jednoduché. Musíte k tomu však mít základní předpoklady, kterými jsou sebedůvěra, pocit vlastní hodnoty a odvaha být sama sebou. Pokud si totiž budete hrát na někoho jiného, čeká vás jedině odmítnutí.

Foto: Profimedia.cz

Flirtovat je jednoduché. Musíte k tomu však mít základní předpoklady, kterými jsou sebedůvěra, pocit vlastní hodnoty a odvaha být sama sebou. Pokud si totiž budete hrát na někoho jiného, čeká vás jedině odmítnutí.

Flirtování je magie, za kterou se však neskrývá nic nepochopitelně mystického. Tato magie neztělesňuje nic jiného než pravé charisma vaší osobnosti

Pamatujte si, že každý člověk vyzařuje energii, jako žárovka, kterou lze ztlumit. Je rozdíl, jestli procházíte restaurací s úmyslem nebýt nápadná, nebo jestli si vykračujete a rozsvítíte se naplno, projevíte svůj temperament a zájem navenek, abyste byla viděna a obdivována. 

Máte svoje kouzlo?

Musíte u toho však zůstat sama sebou. Jedině tak se může projevit celé a skutečné kouzlo vaší osobnosti. Pokud vklouznete do role někoho jiného, žádné kouzlo vyzařovat nebudete a už vůbec nebudete mít šanci vzbudit v někomu důvěru, bez níž nemůže následovat další nenucená komunikace.

Doporučujeme: Umíte flirtovat tancem? Naučíme vás to ZDE>>

"Na začátku flirtu je ideální, abychom dobře zapůsobili, bez nutkání za každou cenu uspět, a abychom se mohli také svobodně rozhodnout, kdo se skutečně ke komu hodí. Pokud začneme flirtovat křečovitě, tento instinkt, který v sobě jinak všichni máme, se vytratí," upozorňuje koučka Regina Svoboda.

Zároveň dodává, že naučit se působit autenticky a suverénně dokáže každý. Důležité je pochopit příčiny, proč o sobě pochybujeme a proč se cítíme nejistě. 

I muži se učí flirtovat

Možná vám pomůže i to, že nejen ženy hledají partnera, ale i spousta mužů stále hledá tu pravou. Dokonce existují kurzy flirtování určené jen pro muže. Víte, proč se tam hlásí? Například proto, že mají strach z vysokých nároků žen a přílišné dominance, eventuelně proto, že nechápou zmatené chování některých žen.

Ani muži, kteří podávají skvělé výkony v práci, se při kontaktu se ženou neumějí chovat spontánně a jsou příliš svazováni strachem z neúspěchu. Pokud se vám bude zdát, že jste narazila na takového muže, je důležité vyjádřit mu podporu, povzbudit ho a zbavit ho tak strachu. 

U mužů i u žen jde zkrátka "jen" o to, aby objevili a rozvíjeli svůj vlastní styl. Autenticita a přirozenost se potom stane magnetem pro opačné pohlaví.

Další zajímavé rady a tipy najdete v knize Reginy Svobody s názvem Jak na muže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Randit s vdanou ženou? Lepší než s volnou semetrikou

Chcete mít pravdu, nebo být šťastná? Umění ustupovat

Diety: Velký přehled i hodnocení!

--------------------------------------------------------------------------------

Jak na vážné seznámení?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama