reklama

Nejhorší rande: Celou dobu zjišťovala, kolik vydělávám

Včera jsem byl na nejhorším rande mého života. Přišla tlustá vlezlá, úplně hloupá holka, vyprávěla mi o všech svých milencích a neustále zjišťovala, kde bydlím a co a za kolik peněz dělám.

Foto: Isifa/Thinkstock

Včera jsem byl na nejhorším rande mého života. Přišla tlustá vlezlá, úplně hloupá holka, vyprávěla mi o všech svých milencích a neustále zjišťovala, kde bydlím a co a za kolik peněz dělám.

Jasně, můžu si za to sám, nemám chodit na rande naslepo, ale takovéhle peklo jsem nečekal ani v těch nejhorších snech. Skoro podezírám kamaráda, který mi tu holku doporučil a rande domluvil, že mi to udělal naschvál a teď se někde děsně baví.

Téměř nic jsem o ní nevěděl, ale když říkal, že je fajn, neměl jsem důvod tomu nevěřit. Znal jsem její jméno, tak jsem si ji jen vyhledal na Facebooku, viděl pár fotek, podle nichž to nevypadalo špatně.

Jenže znáte to. Na Facebook si vždycky vystavíte jen to, co je hrozně hezké - v jejím případě tvář. A pak když danou osobu vidíte na vlastní oči, nestačíte se divit. Není to totiž žádná skoro modelka, ale asi tak stokilová slečna, která se svou postavou samozřejmě veřejně nechlubí.

Vzhled nebyl všechno

Ale co, kdyby tohle byl jediný problém, bylo by to ještě dobré. Konec konců, já taky nejsem žádný playboy. Jenže tím to zdaleka neskončilo.

Ta holka nebyla ani trochu chytrá, ani trochu vtipná, ale o to víc byla evidentně zoufalá. Vzala to pěkně z gruntu, takže mi začala vyprávět o všech svých nevydařených vztazích, o tom, jak ji štve, že jí ani jeden nevydržel, že některá zkazila sama, ale že teď už je teda připravená na opravdový vztah, že teď se hodlá zamilovat a usadit...

Kdyby mi řekla, že má nakažlivou nemoc, na kterou se do týdne umírá, nemohla mě vyděsit víc. Ale tím ta hrůza pořád ještě nekončí. To "nejlepší" mělo asi teprve přijít.

Její proslovy a vyprávění bylo k nezastavení, všechny moje pokusy ji přerušit a začít se bavit jen tak nezávazně, prostě jen tak klábosit, vyšly vniveč, a navíc jakmile se dostala k části o tom usazování, asi si v hlavě vybavila svůj seznam požadavků na ideálního partnera a začala mě podrobovat důkladnému výslechu.

Cílem bylo zjistit, co dělám, kolik mi to vynáší, jestli jsem líný a lakomý, jestli mám nějaké půjčky, auto, vlastní byt, jaký je můj vztah s matkou, dokonce se zeptala, jestli je o rodiče postaráno, nebo jim musím finančně pomáhat. 

Zaměstnaný, bezdětný, nezadlužený

Představte si, že se ptala i na takové detaily, jako jestli jsem zaměstnaný a na jak dlouhou dobu mám se zaměstnavatelem podepsanou smlouvu. Nic horšího jsem na rande nikdy nezažil. 

Kdyby to aspoň bylo tak, že ona je soběstačná žena se závratnou kariérou, která se chce jen ujistit, zda si na krk nepřiváže nějakého zadluženého nýmanda, pochopil bych. Ale z dotyčné vylezlo, že se živí jako prodavačka v obuvi...

Takže poučení je dvojí: Jednak už mě v životě nikdo nedostane na rande s někým, koho sám neznám, a v druhé řadě už vím, že je lepší být sám, než s takovouhle nenasytnou fúrií. Na druhou stranu mám teď aspoň veselou historku k vyprávění.

Honza

A co vy?

Jaké nejhorší rande jste zažili vy? A co považujete za vůbec nejhorší věc, která se na rande může stát? A najdete odvahu svěřit se, čím jste důležité rande zkazili vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pálím mosty: Po rozchodu mě žádná bývalá už nezajímá

Rozešel jsem se s přítelkyní. Na každého se smála

10 jídel pro sexuální zdraví mužů

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama