reklama

Byznys s nevěrou: I české ženy si kupují alibi

Alibi na míru vám zajistí i šikovná kamarádka. Když se na ni ale vymlouváte každý týden, může to začít být podezřelé. Proto je tu firma, která se jmenuje Alibi na míru, a udělá prakticky cokoli, aby vás kryla, když míříte za milencem, nebo když se vám třeba nechce na služební cestu.

Foto: Profimedia.cz

Alibi na míru vám zajistí i šikovná kamarádka. Když se na ni ale vymlouváte každý týden, může to začít být podezřelé. Proto je tu firma, která se jmenuje Alibi na míru, a udělá prakticky cokoli, aby vás kryla, když míříte za milencem, nebo když se vám třeba jen nechce na služební cestu.

Přestože ve světě podobné firmy fungují už dlouhou dobu, u nás první a zatím jediná agentura zajišťující alibi za peníze vznikla teprve v roce 2012. A daří se jí čím dál lépe. V průměru se na ni obrátí padesát klientů měsíčně. Polovina z toho jsou jednorázové služby, druhou polovinu tvoří dlouhodobé akce, které běží několik týdnů nebo klidně i měsíců.

Samozřejmě nejčastěji si alibi kupují lidé, kteří potřebují před partnerem zakrýt nevěru. Co se týče partnerských vztahů, můžete také využít například test věrnosti, díky němuž zjistíte, zda vaše drahá polovička nemá nějakou bokovku, nebo zda odolá, když se na ni v baru nalepí přesně její typ. "Jsou dokonce situace, kdy si test věrnosti objedná někdo, kdo je zbabělý se rozejít, a tak nechá svého partnera někým sbalit, aby měl konečně důvod ho opustit," popisuje spolumajitel a zakladatel firmy Petr Macháček.

Existuje ale třeba i služba zvaná rozvraceč. To je nastrčená osoba, která má za úkol například od vašeho manžela odloudit jeho milenku. Zkrátka fantazii se meze nekladou a v Alibi na míru jsou opravdu důslední a umí zařídit sebemenší detail. Pokud vás láká vyzkoušet si život na vysoké noze, i tohle vám dokáží splnit: "Nedávno se na nás obrátil pán, který by si chtěl vyzkoušet být zámožným mužem, kterému se povede sbalit klasickou zlatokopku."

Chci jít na ryby

Pomohou vám ale třeba i v případě, že se na vás nalepil nějaký stalker. Velmi častým důvodem, proč si lidé služby těchto profesionálů najímají, je například to, že se jim nechce na rodinnou oslavu. Anebo se prostě jen chtějí věnovat svému koníčku. "Pamatuji si pána, vášnivého rybáře, jehož manželka nesdílela jeho nadšení, a tak si u nás objednal alibi, aby mohl jet rybařit," vypráví obchodní partnerka Markéta.

"Zachováváme klientům stoprocentní anonymitu a zároveň si od nich musíme udržovat odstup. Komunikace s nimi i proto většinou probíhá přes e-mail nebo telefon. Osobně se setkáme málokdy," vysvětluje atraktivní blondýnka.

Čtěte také: Nevěra u mužů a žen: Jak dopadne srovnání?

"Nedávno se na nás také obrátil majitel nějakého obchodu, že pro něj pracuje velmi šikovná a milá paní, která je ale cítit potem a on si myslí, že to může odrazovat zákazníky, jenže jí to nedokáže říct, aby ji neurazil. Poslali jsme tam aktéry, kteří to té prodavačce řekli hezky: 'Nezlobte se, ale vy máte asi stejný problém, který jsem dlouho řešila i já, a víte co mi pomohlo?' Moc se mi líbilo, že ten pán raději investoval peníze do tohoto způsobu, než aby prodavačku vyhodil a jednoduše si našel jinou," vypráví Markéta další kuriózní příběh.

Firma spolupracuje s psychology, detektivy, castingovými agenturami… Jinými slovy vám klidně zajistí i sundavací sádru, pokud ji nebudete chtít do druhého dne jako jeden klient nedávno.

Dovolená pro sokyni

Ceny služeb jsou velmi různé. V případě, že potřebujete jen zajistit vstupenku, potvrdit pobyt v hotelu či odněkud zaslat pohlednici, zaplatíte pár stovek. Pokud je ale vaše akce složitější nebo dlouhodobější, může se to vyšplhat až do statisíců. "Jednou se dokonce stalo, že žena zaplatila své sokyni dovolenou. Chtěla odlákat manželovu milenku, nastrčila aktéra, který ji měl sbalit, a pak je dokonce poslala na dovolenou k moři," vypráví Petr.

Jací lidé služeb takové firmy využívají? "Nejčastěji jsou to ti, kdo mají dost peněz a vědí, že díky nim leccos vyřeší, žijí dvojí život a potřebují ho pravidelně potvrzovat. Ozývají se nám ale i tací, kteří si klidně vezmou půjčku, jen aby zjistili, zda je jim partnerka nevěrná."

Alibi kupují hlavně ženy?

Samozřejmě nám to nedalo, a chtěli jsme zjistit, jestli je mezi zákazníky víc mužů nebo žen. "Řekla bych, že je to tak půl na půl," říká Markéta. "Myslíš?" oponuje jí Petr. "Já bych řekl, že alibi chtějí častěji ženy. Ženy jsou častěji nevěrné, nebo si to alespoň častěji nechávají krýt. Vy ženy máte totiž nevýhodu, že ženské přátelství je nejisté. Sice si nevěru navzájem kryjete, ale jakmile se jednou pohádáte, je to první, co na sebe tasíte," dodává.

Podle Markéty je ještě důvod ten, že u žen není nevěra jednorázová, ale spíš dlouhodobá, a tak pomalu docházejí důvěryhodné výmluvy, proto ženy potřebují pomoci vymyslet něco nového.

"Zaručit, že se to stoprocentně povede, samozřejmě nemůžeme, a dopředu na to klienty upozorňujeme. Pro ideální výsledek je také nutné, aby nám klient podal pravdivé informace. Několikrát se nám stalo, že jsme až v průběhu akce zjistili, že je to celé úplně jinak, a proto se to nepovedlo. Například zjistíte, že nejde o lásku, jak vám klient na začátku tvrdil, ale o finanční profit nebo cíl někoho poškodit. Do takových věcí nikdy vědomě nejdeme, a pokud to zjistíme v průběhu, končíme," upozorňuje Markéta.

Život se nezmění, jen urychlí

Klient musí dopředu počítat také s tím, že je to všechno o emocích. A že i když se třeba povede zbavit manžela milenky, možná to jejich manželství vůbec nezmění. "Na druhou stranu už se párkrát stalo, že akce dopadla úplně jinak a že třeba místo aby partnery stmelila, naopak se rozešli, ale té paní se nakonec velmi ulevilo a litovala, že se k rozchodu neodhodlala dřív," říká Markéta.

Zdá se tedy, že alibi na míru vám nezmění život, neovlivní nijak zásadně jeho chod, jen některé věci usnadní a také urychlí. Z tohoto pohledu se to tedy nezdá zase tolik nemorální jako možná na první pohled.

Že se byznysu s nevěrou velmi dobře daří, dokazuje také projekt, který do Česka vstoupil teprve nedávno. Jde o internetový portál AshleyMadison, který je určený výhradně pro zadané, kteří chtějí navázat diskrétní nevěru. Po pouhých dvou týdnech fungování české a slovenské verze této stránky je navštívilo půl milionu lidí. Celosvětově jenom za poslední tři měsíce narostl počet uživatelů z 26 milionů na více než 27 milionů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dávat ženě kytku: Zbytečnost nebo důkaz lásky?

Nesnášíte rodinu svého partnera? Začněte to řešit

10 způsobů úlevy od bolesti: Sex se taky počítá

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama