reklama

9 věcí, které byste měla vědět, než s ním začnete žít

Než se rozhodnete, že si sbalíte věci a nastěhujete se k němu, případně necháte jeho, aby se usídlil u vás, ujistěte se, že ho už opravdu dobře znáte a plus mínus víte co vás čeká. Pomůže vám těchto deset bodů.

Foto: s.Oliver

Začít s někým bydlet je vždy velký krok. Sama už jistě víte, že právě při společném bydlení začnou často vyplouvat na povrch jeho špatné vlastnosti a zvyky, které vám možná polezou na nervy. Pokud spolu žijete, je také mnohem těžší vztah ukončit.

Než se tedy rozhodnete, že si sbalíte věci a nastěhujete se k němu, případně necháte jeho, aby se usídlil u vás, ujistěte se, že ho už opravdu dobře znáte a plus mínus víte co vás čeká.

Co byste o něm tedy měla vědět, než s ním začnete bydlet?

1) Společný cíl

V dnešní době samozřejmě nepotřebujete mít papír a prsten na to, abyste spolu mohli bydlet. Když už to ale děláte, zřejmě to s ním myslíte vážně a měla byste vědět, zda má podobný pohled na budoucnost. Ať už jednou chcete svatbu nebo ne, ať už chcete děti nebo ne, on by měl mít stejný pohled na věc jako vy.

2) Jeho přátelé

Měla byste znát jejich kamarády a takzvaně vědět, co jsou zač. Jaké mají povolání, jestli mají nějaký vztah, odkud se s vaším partnerem znají, jak se k vám chovají, když jste někde společně a podobně. To samé by měl on vědět o vašich kamarádkách. Obzvlášť pokud máte oba v plánu si občas pozvat návštěvu.

3) Jeho rodiče

To je kapitola sama pro sebe. Ještě než spolu začnete žít, poznejte jeho rodiče. Je dobré vědět, jací jsou a jaké vztahy ke svému synovi mají. Neškodí si také poslechnout jejich názor na vaše společné bydlení. Možná se tak alespoň včas dozvíte, že se jeho maminka už nemůže dočkat, jak mu bude každou sobotu vozit upečenou bublaninu.

4) Domácí večírky

Pro jistotu si předem ujasněte, zda budete doma pořádat večírky nebo třeba večeře pro přátele či nikoliv. Pokud tyhle věci miluje jen jeden z vás, nebude to tomu druhému vadit? Jak často to snese? A existuje nějaký kompromis?

5) Jeho očekávání

Není od věci vědět, co od vás coby od nové spolubydlící očekává a co jste vy ochotná pro něj udělat. Chce každý den teplé večeře? A vyžaduje svíčkovou, nebo se spokojí s něčím jednodušším? Je schopný vám pomoct s úklidem, nebo to všechno bude na vás? A bude ochotný splnit to, co od něj očekáváte vy?

6) Volný čas

Víte, jak tráví čas, kdy je sám doma? Nebude vás štvát, že odpoledne kouká na fotbal a večer na box? Nebo že je závislý na Playstationu? Že po večerech slepuje modely plachetnic, které se tím pádem budou všude povalovat? Asi to nejsou zásadní problémy, které by vás měly odradit, ale je dobré se na to připravit.

7) Jak moc je čistotný

Je dobré také znát jeho vztah k čistotě. Vysává teď u sebe doma jednou za měsíc a prach neutírá vůbec? Nádobí se mu hromadí ve dřezu? Možná se kvůli vám začne trochu snažit, ale moc se to asi nezmění. Je však také možné, že je naopak pedant na pořádek a vy budete ta, kdo bude jeho nárokům sotva stačit.

8) Peníze

Určitě se předem domluvte, jak budete platit nájem, kolik peněz může který z vás na chod domácnosti dávat. Samozřejmě by rozdělení mělo být spravedlivé podle výše vašich platů, aby později nevznikaly zbytečné hádky. Nejde ale jen o nájem, určitě si budete chtít společně do bytu něco pořizovat. Budete na to společně mít?

9) Důvěra

Jste si jistá, že mu můžete ve všem důvěřovat a můžete se na něj spolehnout? Tím, že budete sdílet jeden byt, jste za sebe vzájemně tak trochu zodpovědní. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejzvláštnější fakta o sexu a lásce. Pobaví i poučí

Bydlíme s babičkou. Brzy z toho zešílím

Věci, které by žena před mužem neměla dělat. Nikdy!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama