reklama

Budete se vdávat? 7 věcí, které zařiďte co nejdřív

Chystáte svatbu? Tyhle věci zařiďte co nejdříve.

Foto: Isifa/Thinkstock

Rozmyslet si, koho na svou svatbu pozvete a jestli budete mít nějaký projev, případně kde uděláte rozlučku se svobodou, určitě počká. Co byste ale rozhodně měla začít zařizovat už teď?

Jestli patříte k ženám, které chtějí mít ve svůj svatební den všechno perfektně zařízené, s některými věcmi byste neměla otálet. Co tedy zařídit jako první?

1) Místo

Pokud vám extrémně záleží na tom, abyste se vzali na vašem oblíbeném zámku, raději si ho zamluvte co nejdřív, ideálně hned, jak se dohodnete na termínu. Ideální je rezervovat místo půl roku předem.

2) Vlasy

Ať už chcete složitý účes nebo jen rozpuštěné, ale upravené vlasy, oznamte to své kadeřnici cca tři měsíce dopředu, aby vlasy stihla dobarvit, zastřihnout, nebo naopak nechat dorůst, a také abyste měly dost času si účes vyzkoušet a případně poupravit.

3) Vizážistka

Jestli stojíte o profesionální nalíčení, bude to možná ještě náročnější. Už teď mají vizážistky plné diáře na letní měsíce, tak si raději jednu zamluvte včas, ať všechno neztroskotá zrovna na make-upu.

4) Šaty

Obzvlášť pokud toužíte po šatech na míru a budete si je nechávat šít, rozmyslete si své požadavky s dostatečným předstihem, abyste zhruba šest měsíců před svatbou mohla zajít do salonu a zadat tam svoji zakázku.

5) Kosmetika

Zhruba pět týdnů před obřadem zajděte na kosmetiku. To je dostatečná doba, za kterou kosmetička stihne dát nedokonalosti vaší pleti do pořádku. V novém pražském salonu Rolland dokonce nabízejí speciální pětitýdenní kúru pro nevěsty.

6) Fotograf

Fotografové mají stejně jako vizážistky během svatební sezóny spoustu práce. Nespoléhejte ani na to, že přece máte známého fotografa, tak potom řeknete jemu. I on může tou dobou slíbit účast na jiné svatbě, anebo bude zrovna na letní výpravě za exotickými fotkami... Ideální je zajistit si fotografa či kameramana pět měsíců předem.

7) Prstýnky

Prstýnky jsou velmi důležitý detail. Nevěsta se ženichem se často domnívají, že stačí zajít do klenotnictví, vybrat si a rovnou si kroužky odnést domů. Jenže nemusejí tam mít zrovna vaši velikost, navíc nezapomeňte, že si dovnitř možná budete chtít nechat něco vyrýt. Vyrazte pro ně tedy alespoň s dvouměsíčním předstihem.

Nezapomeňte ale ani na další zdánlivě samozřejmé detaily. Například o svatbě včas řekněte svědkům, i když je to vaše nejlepší kamarádka nebo sestra. I ty už mohou mít jiné plány. Na poslední chvíli nenechávejte ani výběr a objednání svatební cesty, obzvlášť pokud vám záleží na tom, abyste jeli na jedno konkrétní místo. 

Nechte si poradit

A co udělat jako úplně první, když už jste se s partnerem rozhodli, že se vezmete? Určete si, jak velkou slávu z toho chcete mít, a kolik peněz jste ochotni za obřad utratit. Právě to totiž bývá častým důvodem předsvatebních sporů.

Pokud se chcete dozvědět další informace, nebo potřebujete s plánováním svatby trochu poradit, zajděte 27. února do zmíněného beauty salonu Rolland ve Francouzské ulici, kde se koná akce s názvem Wedding Day, která představí nové trendy, ale pomůže i s praktickými záležitostmi kolem obřadu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

15 drobných lží, které vám můžou zachránit manželství

Potvrzeno: Vybíráme si partnery podobné našim rodičům

Co musí muž umět, aby dokázal zachránit ženu?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama