reklama

Zjistili jsme: Co od nás muži skutečně chtějí?

Věřili byste například tomu, že muži chtějí častěji než ženy slyšet, že je jejich protějšek miluje?

Foto: Thinkstock

Věřili byste tomu, že muži chtějí častěji než ženy slyšet, že je jejich protějšek miluje? Alespoň jednou týdně to chce slyšet každý třetí muž, ale jen každá pátá žena. A to není to jediné, co odhalil velmi zajímavý výzkum, jehož cílem bylo zjistit, co doopravdy očekávají muži od žen, a naopak ženy od mužů.

V čem se muži a ženy shodnou a nakolik se jejich představy naopak liší? Seznamka eDarling se zeptala pětistovky nezadaných Čechů. Tady jsou výsledky.

Sdílet problémy

Ženy a muži se vlastně shodnou jen na jediném: Všichni chtějí se svým partnerem sdílet své problémy a trápení. Celých 84 procent žen si navíc přeje, aby příští partner podporoval jejich osobní cíle, a stejně tak se vyjádřilo i 78 procent mužů.

Výzkum se ale ptal i na to, co tak často vídáme v romantických filmech, a sice, zda si ženy i muži přejí, aby na ně partner čekal po příjezdu na nádraží nebo na letišti. Od mužů to očekává 90 procent žen, ovšem muži ani v tomhle nejsou zase tak velcí drsňáci: Přeje si to totiž 72 procent z nich.

Jak je to s penězi?

Nechyběl samozřejmě ani dotaz na peníze. Je asi celkem logické, že si 86 procent mužů nepřeje, aby je partnerka finančně podporovala. Zároveň to ale znamená, že zbylých 14 procent by se tomu vůbec nebránilo.

Je spousta mužů, kteří si stále myslí, že je snad přirozenou součástí ženy, aby vyžadovala od muže finanční podporu, ale přitom se tomu 57 procent žen brání.

Čtěte také: Každý má svůj vyhraněný vkus, tvrdí vědci. Jak vzniká?

Některá přání dokonale splňují klišé o mužích a ženách. Nadpoloviční většina žen (51 procent) si přeje od příštího partnera dostávat nečekané dárky, a to minimálně jednou měsíčně. Až 82 procent žen si přeje dostávat navíc i květiny. Zato pro muže nehrají dárky od partnerky až takovou roli a třetina by se bez nich obešla úplně. 

Podobným klišé je i erotické prádlo, i když možná ne tak docela. Pokud byste čekali, že snad každý muž se chce od své partnerky nechat překvapit v erotickém prádle.

Je správné očekávat?

Každý má samozřejmě ve vztahu právo na jistá očekávání, ale je dobré je občas korigovat, nebo se na ně dívat reálně. Psycholožka seznamky eDarling Salama Marine k tomu totiž říká: 

"Vzájemná očekávání můžou způsobit problémy v situaci, kdy jeden z partnerů cítí povinnost naplňovat představy toho druhého. Jinými slovy, jeden z páru se pak cítí omezený ve svých rozhodnutích a nemá dost prostoru k naplňování svých vlastních přání. 

Popřípadě na své potřeby zcela zapomíná ve snaze vyhovět partnerovým očekáváním. Takový vztah nemůže dlouhodobě dobře fungovat. Obvykle pomůže otevřená komunikace: proberte si se svým partnerem svá očekávání a snažte se najít kompromisy."

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Manžela miluju, ale 20 let je moc. Chci pryč

Potvrzeno: Vybíráme si partnery podobné našim rodičům

Bydlíme s babičkou. Brzy z toho zešílím

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama