reklama

Miluji tě: Muži to chtějí slyšet častěji než ženy

Jak často chcete, aby vám partner vyznával lásku? A je to více nebo méně, než je český průměr?

Foto: Thinkstock

Představte si, že třetina Holanďanů považuje za naprosto normální, když si lidé ve vztahu lásku nevyznávají nikdy. Když si ani jednou neřeknou: Miluji tě. Jak jsou na tom ostatní evropské státy a jak moc to potřebují slyšet Češi?

Mezi největší romantiky rozhodně nepatříme. Nebo spíš mezi romantičky. Třeba takoví Švýcaři, myšleno muži, chtějí dostávat květiny dokonce častěji než ženy. A naopak, pro 68 procent českých žen je v pořádku se s někým rozejít těsně před svátkem svatého Valentýna. 

Muži jsou romantičtější

Stejně však v průzkumu seznamky eDarling odpovědělo i 62 procent českých mužů. Zdá se, že ženy se navzdory všem předsudkům a stereotypům vrhají do vztahů a lásky mnohem víc po hlavě. Necelá polovina dotázaných je totiž ochotna vyznat lásku už po prvním měsíci chození. Zatímco ženy to zpravidla dělají až po půl roce.

Muži také chtějí slyšet vyznání lásky častěji než ženy. Slyšet "miluji tě" několikrát týdně si totiž přeje až třetina mužů. Stejně se vyjádřila pouze pětina žen. S vyznáním lásky jednou měsíčně by se spokojilo 14 procent mužů a 22 procent žen.

Francie, země lásky

Na pomyslném žebříčku romantičnosti v rámci Evropy přesto patří Čechům podle průzkumu zlatý střed. Například květinami se rádo nechá překvapit až 59 procent dotázaných Čechů. K největším romantikům patří tradičně Francouzi. Skoro polovina tamních nezadaných si totiž přeje od svého budoucího partnera každodenní vyznání lásky. Na druhém a třetím místě potom následují s menším odstupem Španělé (35 procent) a Němci (31 procent).

Čtěte také: Vydrží vám vztah? Poznáte to podle barev

Psycholožka zmíněné seznamky Salama Marine ke správnému načasování vyznání lásky říká: "Může se stát, že vyznání lásky přijde příliš brzy nebo si říkáme magická slůvka příliš často. Druhý z partnerů si potom může myslet, že takové vyznání není upřímné. 

Většina lidí proto vyčkává. Věří, že opravdová láska potřebuje čas. Vyznání lásky není pouze aktem vzájemné důvěry, ale vyžaduje i jistou dávku odvahy a sebevědomí. Může se totiž stát, že partner nebude na naše slova reagovat. V tom lepším případě ale posune první vyznání lásky vztah na novou úroveň."

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dítě v pozdějším věku? Prý bude inteligentní

Návod na muže: Zeptali jsme se jich, co na ně platí

Nejdůležitější data v životě ženy: Máte to stejně?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama