reklama

Nevěra u mužů a žen: Jak dopadne srovnání?

O nevěře se mluví čím dál častěji, přestáváme z ní dělat tabu, a naopak se stává v podstatě běžnou součástí života. Přesto je ale častěji spojována s muži než se ženami, což je ale velký mýtus. Dokazují to všechny průzkumy, které vznikly v posledním roce.

Foto: Profimedia.cz

O nevěře se mluví čím dál častěji, přestáváme z ní dělat tabu, a naopak se stává v podstatě běžnou součástí života. Přesto je ale častěji spojována s muži než se ženami, což je ale velký mýtus. Dokazují to všechny průzkumy, které vznikly v posledním roce. 

Ruku na srdce, kdo z nás někdy neprohledal drahé polovičce telefon, email nebo Facebook z důvodu, že měl strach či podezření z nevěry? Nebo na to minimálně neměl obrovskou chuť? Podle odborníků nemusí být důvodem tohoto chování ani tak fakt, že žijeme s hříšníkem, ale spíš pocit nedůvěry jednak v partnera, ale hlavně v sebe sama. 

To, že se snažíme svého partnera doslova "nachytat na švestkách" zkrátka velice často také souvisí i s nízkým sebevědomím nebo se známým rčením "podle sebe soudím tebe". A hlavně, i když si zpočátku myslíme, že odhalení nevěry nám pomůže si o partnerovi vytvořit skutečný obrázek, často si tím nepomůžeme. Naopak rozjedeme kolotoč obviňování a lítosti, který nám ublíží mnohem více, než kdybychom si takové chování odpustili.

Často se říká, že nevěra je především výsadou mužů, ovšem opak je pravdou. Podle posledních průzkumů z roku 2012 přiznalo paralelní milostný vztah celých čtyřicet procent mužů a úplně stejné procento žen. Důvodů, proč podvádějí obě pohlaví stejnou měrou, je hned několik.

Proč jsme nevěrní?

Ženy podvádějí své partnery především z toho důvodu, že čelí nabídkám k záletu mnohem častěji, než jejich protějšky. Vesměs tedy platí, že muži se nabízejí a ženy si vybírají. Ženy si také často omlouvají nevěru nespokojeností v současném vztahu a často je tedy projev nevěry z jejich pohledu vinou partnera.

V čem se ale ženské a mužské chování naprosto podobá, jsou zálety spojené s takzvaným "masírováním ega". I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní. Pokud si některá žena připadá jako méněcenná, či nemilovaná, často pak hledá přízeň jinde. Náruč jiného muže a obdiv ji tak nahrazuje ztracené sebevědomí a dává jí novou sílu.

Buďte alespoň rafinovaní

Nejčastější způsoby, jak se nevěra provalí, je již zmíněné slídění v telefonu, e-mailech či Facebooku. Jestliže tedy máte pocit, že je vám partner nevěrný, raději na to nemyslete, neponižujte sami sebe a vyvarujte se zbytečným problémům. Dokud se k vám chová hezky, věnuje se vám a má vás rád, nechtějte po něm nic vědět.

Jestli jste to ale naopak vy, kdo má k nevěře sklony, buďte rafinovaní. Platí zlaté a osvědčené pravidlo "mazat, mazat, mazat". Nezanechávat stopy znamená nebudit přílišné podezření. Nespoléhejte na to, že vás bude ustavičně někdo krýt a raději se příliš nesvěřujte.

O tom, jak může nevěra zničit váš vztah, si přečtěte ZDE >>

Jednou z nejhorších a doslova amatérských chyb je nastavení tichého vyzvánění telefonu, braní si mobilu na toaletu, časté služební cesty, přesčasy, změna chování při sexu, náhlá duševní změna (zasnění, naivní úsměv a podobně). Díky moderní technice, on-line seznamkám, mobilům, fotoaparátům je i naše milostné pole působnosti mnohem širší, jde jen o to, jaké životní priority a jaké vzorce chování si osvojíme.

Ať k tomu ale budete přistupovat jakkoli, můžete si být stoprocentně jisti, že nevěra se dříve nebo později stejně provalí. Také si pamatujte, že nevěra sice může z krátkodobého hlediska váš vztah osvěžit, ale z dlouhodobého ho jistojistě zničí.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

Bývalá vašeho partnera: Jak moc je nebezpečná?

Pomoc! Moje žena žárlí na všechny a na všechno

Jak dlouho má trvat správný sex. Jde o minuty!

--------------------------------------------------------------------------------

Jak na partnerské vztahy?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama